Návod, jak se stát pirátskou legendou v Sea of Thieves
zdroj: Microsoft

Návod, jak se stát pirátskou legendou v Sea of Thieves

3. 1. 2018 18:00 | Téma | autor: Mars Vertigo |

I přes opětovně posunutý termín vydání na březen 2018 se pirátské dobrodružství Sea of Thieves těší stále větší pozornosti. Na rozdíl od loňského zklamání, nedopečeného a striktně pod pokličkou vyvíjeného No Man‘s Sky, se totiž veteráni z Rare rozhodli neslibovat, ale rovnou pustit hráče do řádného alfa testování. Rád bych se rozpovídal o všech těch úžasných dobrodružstvích, která jsem si za tu krátkou dobu během testování užil. Stejně jako ostatní jsem však zavázán mlčením, a proto vám nabízím alespoň malou alternativu: prozradím vám, kterak se stát pirátskou legendou.

Reputace mocnější než zlato

Ať už se plavíte po azurovém světě posetém hustou sítí tropických ostrůvků sami či s přáteli, čekají vás četná velká i malá dobrodružství. Podobně jako třeba v případě kosmického Elite Dangerous budete prozkoumávat jednotlivé lokace herního univerza, a to jako plavmo, tak na souši. Ale také vás čeká všudypřítomný systém reputace budované mimo jiné u místních frakcí.

Vzhledem k tomu, že Sea of Thieves není RPG, nečekejte žádné honění se za zkušenostmi a grindování úrovní. Pouze vaše odhodlání a skutky, jimiž se vepíšete do kroniky pirátství, rozhodnou o tom, jak velkého bohatství a pověsti se vám nakonec dostane.

Je v tom jeden háček

Jedním ze samozřejmých úkonů takového potenciálního Černovouse a zároveň možností, jak si budovat tu nejstrašlivější pověst, je lov na plavidla ostatních hráčů, a zejména pak na jejich nákladové prostory. Tato činnost, ač zdaleka nejzábavnější, však nemusí být vaším denním chlebem. Samozřejmě nechci tvrdit, že se můžete k PvP hrozbě jen tak otočit zády. To by bylo zhřešením proti samotné podstatě hry. Nicméně jednou z hlavních možností, jak si přijít k výdělku a lepší pověsti, je nabízet své služby několika obchodním spolkům, které vás dokážou náležitě odměnit.

Reputací získáváte nejen nejrůznější viditelné tituly, ale také speciální předměty. Ty vás však nikterak nezvýhodní oproti ostatním, pouze zkrášlí jinak běžnou vizáž. To abyste se mohli chlubit luxusně vyhlížejícími a všelijak ozdobenými pomůckami včetně speciálních módních doplňků. Ukázat všem těm trhanským břídilům, zač je toho diamantový hák, už stojí za to.

zdroj: Archiv

Truhly, lebky a drůbež

První parta, se kterou nejspíš přijdete do styku, si říká Goldhoarders. A jak už jméno napovídá, jejich agenda je jasná – syslit zlato, odkud to jen jde. Vykupují proto staré mapy pokladů vysloužilých kapitánů, které pak nabízejí za nějaký ten zlaťáček komukoli, kdo se zaváže poklad najít, vykopat a bezpečně doručit. A přirozeně platí, že čím složitější cesta k pokladu, tím víc dukátů vás čeká. Plavby, jak se zdejším questům říká, mohou mít i více kapitol anebo je obestírá hádanka, co řádně prověří vaše znalosti daného ostrova.

Další partou je tajemný spolek čarodějnic a kartářek řádu Order of Souls. Ty zajímají především černokněžnická mystéria skrývající se za silami, jež nedají mrtvým posádkám vydechnout a v podobě kostlivců je uměle drží v nemrtvém stavu. Kostrounům je tedy třeba zatnout jednou provždy tipec a kapitánskou lebku pak doručit zpět do náruče vědem. Na rozdíl od předchozí party vás čekají čím dál tím tužší soubojové situace, kdy v pozdějších fázích budete muset obléhat i celé ostrovní pevnosti. A věřte, že tohle už vyžaduje řádný kumšt.

Poslední zatím ohlášenou organizací je klasický cech obchodníků, jimž nejde o nic jiného než kšeftování se surovinami všeho druhu. Ti vás pošlou sbírat nejrůznější materiály, munici a jídlo, třeba i z vraků potopených lodí. Čekají vás i výpravy za místní exotickou faunou. Budete muset zjistit, kde je k mání kýžený druh zvěře, lokalitu navštívit a nějaké ty exempláře pěkně pochytat.

Tím to nekončí. Stejně jako truhly a lebky musíte své trofeje dopravit zpět do bezpečí přístavu s tím rozdílem, že kuřata v podpalubí snáší trochu hůře fakt, že dovnitř zatéká proudem voda po zásazích dělovými koulemi.

zdroj: Archiv

V ústrety zlatému věku bukanýrů

Velkou výhodu samozřejmě budou mít hráči orientující se na kooperativní hraní, a to nejen díky potenciálně vyšší šanci na přežití oproti osamoceným bukanýrům, ale i proto, že bude možno plavby kombinovat s ostatními členy posádky. Takže když se mezi vámi najde ostřílený mazák, výpravy budou hnedle o něco lukrativnější. Nezřídka se vám může přihodit i to, že máte namířeno na stejný ostrov za stejným pokladem jako támhleta šalupa. Kouzlo je v tom, že nevíte, kdo co chce, a tak nastává oblíbená hra na nedůvěru.

Závěrem nutno dodat, že ani titulem legendy zdaleka nedosáhnete na nejvyšší metu. Naopak se vám otevře přístup do chystaného módu zvaného Zlatá éra pirátství, což bude nejspíš pravý endgame s účastí té nejobávanější grogem nasáklé mořské sběře, jakou si jen dovedete v herních mantinelech představit. Už aby tu byl březen.

Nejnovější články