Nejčtenější články týdne: Arma 3, Half-Life a nakonec i Metro
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Arma 3, Half-Life a nakonec i Metro

18. 8. 2019 16:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Stará dobrá Arma 3. Vyšla už v roce 2013, ale Bohemka se o ni pořád hezky stará a z válečného simulátoru se s přimhouřením očí stalo něco, co bychom mohli možná nazvat „hra jako služba“. Byť samozřejmě ne v takové míře, jakou nám pravidelně předvádí třeba Ubisoft. Každopádně tvůrci třetí Armu rozšířili o nový velký datadisk a ten se povedl. Není proto divu, že z toho byl ten nejčtenější článek týdne.

Nejčtenější články týdne

Age of Empires II: Definitive Edition
Jak nás mění kompetitivní hraní
Měli jste od dětství nějakou oblíbenou hru? Pro mě to byl rozhodně druhý díl Age of Empires. Strávil jsem v něm desítky, možná i stovky hodin. Můj největší problém ovšem byl, že jsem se nikdy nesnažil hrát proti někomu. Prostě jsem si budoval svoje městečko, opevnění, armádu a pak zaútočil na hloupou umělou inteligenci. A podobně na tom byli i moji přátelé, se kterými jsem před zhruba osmi lety začal pravidelně pořádat LAN párty, na kterých se věnujeme podobným herním skvostům. Ovšem jak šel čas, dostal se do naší skupinky další hráč. Někdo nový. Mladší. Dravější. A všechno se změnilo.
Call of Duty: Modern Warfare
V Call of Duty: Modern Warfare bude mnohem realističtější střílení
Rebootované Call of Duty: Modern Warfare bude v lecčems kontroverzní a půjde proti zaběhnutému proudu. Odkloní se od ultra rychlých futuristických stříleček, zpomalí, zvážní, stane se uvěřitelnější. A po hráčích bude vyžadovat nové zacházení se zbraněmi.
ARMA 3 CONTACT RECENZE
Arma 3 Contact – recenze
Při zveřejnění roadmapy Army 3 pro rok 2018 jsme se dozvěděli, že do konce loňského roku jsme se měli dočkat updatu Old Man, na který ale dosud stále čekáme, a že nizozemská pobočka, která rok předtím vytvořila dobře hodnocené DLC Laws of War, pracuje na dalším projektu, jenž platformu Arma 3 opět hodlá využít netradiční formou. Je jím DLC Contact a netradiční rozhodně je – do českého vojenského simulátoru dorazili mimozemšťané.
Metro Exodus
Kdo pochyboval o dalším díle Metra, pro toho má Gluchovskij jasnou zprávu
Metro Exodus nám letos dalo to, co nám dlouhodobě chybí v žánru stříleček – pořádnou příběhovou kampaň, která není upozaděná battle royalem ani mikrotransakcemi. Hru ze staré školy, dalo by se říct. Prodeje pak vydavatelům potvrdily, že o takové hry je mezi hráči stále nemalý zájem, proto se nemůžeme divit, že série Exodem neskončí.
Project Borealis
Project Borealis: Mrazivá modifikace Half-Life 2 s nejvyššími ambicemi
Je tomu už více než dva roky, kdy Gabe Newell v interview pro PC Gamer prohodil mezi řečmi o zářné budoucnosti digitální distribuce pár slov o tom, že lidé ve Valve pracují na vývoji her primárně určených pro jednoho hráče a dodal, že celá společnost je otevřená tomu, aby se někdy ve svých hrách Valve vrátilo k univerzu Half-Life. Jak usilovně se na novém titulu pracuje a jestli nepůjde o karetní hru z prostředí Xenu, to nevíme. Ale značka pořád žije.

Redakce doporučuje

G2A
O blokátor prodeje skrz G2A projevilo zájem jen 19 studií
Virtuální tržiště s klíči G2A nabídlo vývojářům nástroj, který by bránil přeprodeji jejich klíčů v případě, že by si to nepřáli. K tomuto kroku přistoupilo poté, co nezávislý vydavatel No More Robots na Twitteru hráče pobídl, aby jejich hry raději nelegálně stáhli, než aby si je koupili skrz G2A. Má to ale háček – vývoj blokátoru stojí peníze a až takový zájem o něj podle všeho není.
metal_gear_solid_5_ground_zeroes_mgsv
16 nejzajímavějších chystaných deskovek podle videoher
Stolních her podle videoher každým rokem přibývá. Zatímco před rokem 2010 jsme byli rádi za jednu takovou hru za rok, na konci letošního roku nám na ně nebudou stačit prsty na rukou. A podíváme-li se do budoucnosti, je to ještě lepší. Ze zástupu oznámených deskovek s licencí jsme vybrali 16 kousků, které by podle nás neměly uniknout vaší pozornosti.
Partisans 1941
Partisans 1941 je ruská variace na Commandos, kde hrajete za partyzány
„Realtimová strategie z druhé světové války s výraznými prvky stealthu, RPG mechanikami, správou inventáře a robustním bojovým systémem.“ Kdyby mi někdo Partisans 1941 popsal takhle, asi by to ve mně, pravda, probudilo mírnou zvědavost. Ale ještě daleko efektivnější by byla stručnější charakteristika: „COMMANDOS, ALE RUŠTÍ PARTYZÁNI!!!“ Poprvé, podruhé, potřetí, prodáno pánovi v redakci Games.cz.
Beník Irvingů
Šéf vývoje Anthem Ben Irving opouští BioWare
Z milovaného studia všech fanoušků RPG a vysoké mety herních vývojářů se zřejmě opravdu stalo studio, od něhož dávají všichni ruce pryč. Ben Irving, šéf vývoje nepříliš zdařilé Anthem, včera na Twitteru oznámil, že ze společnosti po osmi letech odchází. I když je pravda, že aspoň podle fanoušků Star Wars: The Old Republic nečinil zrovna populární rozhodnutí.
Loot Crate
Výrobce Loot Crate je před bankrotem, ve velkém propouští
Firma stojící za předplatným bedýnek s překvapením Loot Crate požádala o vyhlášení konkurzu. Informoval o tom server Gamesindustry.biz. Společnost se v posledním roce a půl potýkala s finančními problémy, zaměstnance ale byla nucená propouštět už dříve. Dodávky krabiček ze zaplaceného předplatného by ani krach firmy zatím neměl ohrozit.

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #439 o novém Need of Speed, Call of Duty a chystaných peckách
Need for Speed. Kdysi pojem, později střídání dobrých závodů s těmi horšími a v posledních letech série, co nedokáže držet krok. EA to každopádně nevzdává a tak už brzy dostaneme další díl, tentokrát s názvem Need for Speed Heat. Právě jeho oznámení bude jedním z témat dnešního, už 439. Fight Clubu.
Gamesplay_poutáky_ahoj
NeoRetro – hrajeme Dragon Age: Origins
Naši rubriku NeoRetro jsme vykopli prvním Mass Effectem a druhá novodobá klasika od BioWare na sebe nemohla nechat dlouho čekat. Dnes se proto podíváme na Dragon Age: Origins nebo, chcete-li, Prameny. Království Ferelden totiž ohrožuje Nákaza, kterou mohou porazit jedině Šedí strážci. A těch je málo. A jsme to my.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Hardware Club #38: Starší procesory versus novinky. Má v roce 2019 už smysl upgradovat?
To je pořád samý Ryzen 9 3900X versus Intel i9-9900K, souboj ve hrách a v aplikacích, ale upřímně, kdo z vás má doma takový procesor nebo o něm uvažuje? Spousta z hráčů se musí spokojit s několik let starými CPU, někteří dokonce stále jedou na legendárních modelech i5-2500K nebo i7-2600K z generace Sandy Bridge. Vyplatí se v roce 2019 upgradovat na některý z nových Ryzenů/Intelů, nebo stále stačí výkon 8 let starého křemíku?
Hitman 2 Longplay 6 FINAL
LongPlay – Hitman 2 #6: Není nehoda jako nehoda
Vašek minule dopadl tak, jak dopadl, tedy neslavně. Tentokrát je na řadě Adam a jeho metodický, precizní a bezchybný postup. Tak to má alespoň naplánované, ovšem realita je samozřejmě jiná. Protože když na to přijde, začnou se dít velmi bizarní „náhody“ a ještě bizarnější „nehody“.

Nejnovější články