Nejčtenější články týdne: Call of Duty battle royale a remaster Command & Conquer
zdroj: Activision

Nejčtenější články týdne: Call of Duty battle royale a remaster Command & Conquer

15. 3. 2020 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Nový battle royale nastoupil na scénu s obrovskou vervou a podle všeho je o něj zájem násobně větší než o Apex Legends. Řeč je samozřejmě o Call of Duty: Warzone, druhém pokusu Activisionu udělat v Call of Duty mód battle royale. A zdá se, že Warzone má nakročeno mnohem lépe než Blackout. Nicméně na bouchání šampaňského je pořád ještě spousta času. Až čas ukáže, jak moc se Warzone povedl, či nepovedl a hlavně jak na tom bude z dlouhodobého hlediska. Nicméně teď jde na dračku, a tak není divu, že se propašoval i mezi nejčtenější články týdne.

Nejčtenější články týdne

Ori and the Will of the Wisps
Ori and the Will of the Wisps – recenze
První dobrodružství zářivého ducha lesů Oriho přišlo před lety vcelku nenápadně, ale okamžitě se vyšvihlo mezi nejsilnější žánrovky vůbec. Určitě jsem proto nebyl sám, kdo se pokračování nemohl dočkat daleko víc než řady jiných, větších a prominentnějších titulů. Čekání je u konce, vůle bludiček je konečně tady a... Stálo to za to. Jsem spokojený. Ale ne úplně se vším.
Call of Duty: Warzone
Dnes večer vypukne vřava ve free-to-play battle royale Call of Duty: Warzone
Asi nejhůř utajovaná hra letošního roku se po nespočtu úniků konečně dočkala oficiálního představení. Battle royale Warzone vycházející z Call of Duty: Modern Warfare se za pár hodin zpřístupní všem majitelům základní hry, ale už dnes večer bude zdarma úplně pro všechny. A vypadá to, že půjde o ten správný, nefalšovaný chaos.
Realpolitiks II
První Realpolitiks nebyla dobrá strategie. Bude to napodruhé lepší?
„Kdybych byl prezident/premiér/král, moc dobře bych věděl, co udělat, abychom se měli líp!“ hudrují štamgasti v hospodách po celém světě. Vskutku málokterý dostane šanci svoje slova podložit činy, ale k tomu přece existují počítačové hry. Pokud se chcete vcítit do role světového lídra a pokusit se proplout všemi krizemi moderního světa, vyhlížejte Realpolitiks II.
Command & Conquer Remaster
Léto se ponese ve strategickém duchu s remasterem Command & Conquer
Mnozí fanoušci realtimových strategií by pro pokračování Command & Conquer obětovali klidně ledvinu nebo pár prstů na ruce. Chystaný remaster je sice… no, jen remaster, zato se o něj starají původní vývojáři přetransformovaní ve studio Petroglyph Games a hra navíc tak nějak drnká na nostalgickou strunu tím správným způsobem. Zrestaurované jedničky a prequelu Red Alert se dočkáme ještě před letními prázdninami.
Broken Lines recenze
Broken Lines – recenze
Pokud existuje jednoslovný termín, jímž bych shrnul balíček do sebe hladce zapadajících mechanik v novém taktickém RPG Broken Lines, nenapadá mě výstižnější slovo než „svěží“. A nemyslím tím jen zasazení do alternativní druhé světové války, ale i spoustu zábavných herních prvků, které s sebou tato zdánlivě nenápadná hra přináší.

Redakce doporučuje

GeForce NOW
Další rána pro GeForce Now: Ze služby se stahuje vydavatel 2K
Po Bethesdě a Activision/Blizzard jde o třetí odchod velkého vydavatele po oficiálním spuštění služby. Jasné důvody, proč tomu tak je, ale dosud žádná strana neposkytla. Můžeme jen hádat, zda jde o šarvátku licencí, nebo přípravu na konkurenční boj. Výsledkem nicméně je, že na tom tratí hráč, který si nyní streamovaně už nezahraje ani Bioshock, Borderlands, Civilizaci nebo XCOM.
Báječná léta 3: Hráčova bible aneb historie českých herních časopisů
Báječná léta 3: Hráčova bible aneb historie českých herních časopisů
  Koncem devadesátých let se díky stále výkonnější výpočetní technice otevřel hráčům pozoruhodný svět virtuální zábavy. V turbulenci novinek nebylo snadné se správně zorientovat, pomohly však odborné časopisy, které si čtenáři oblíbili a kterým důvěřovali. Tištěná herní periodika prožila své nejlepší období na přelomu milénia, těsně před masivním nástupem internetu. Za žurnalistikou „na pozlaceném papíře“ se dnes ohlédneme.
Horizon Zero Dawn
V létě můžete dohnat jeden exkluzivní rest. Horizon Zero Dawn vyjde na PC
A dalším spekulacím Jasona Schreiera bylo dáno zapravdu. Tento novinář publikující své zákulisní drby na webu Kotaku před dvěma měsíci vyslídil od tří anonymních zdrojů, že výborná akční adventura Horizon Zero Dawn vyjde na PC. Momentálně se jedná o exkluzivitu pro PlayStation 4, jelikož studio Guerrilla Games patří Sony. Ale podle šéfa všech studií společnosti nastal čas experimentů.
Shadow of the Colossus (PS4)
Naši Davidové a Goliášové: Malé hry, které byly lepší než giganti
Jednotlivým žánrům herního průmyslu vládnou železnou pěstí těžko porazitelní obři. Když se řekne týmová střílečka, hned vás asi napadne Overwatch nebo CS:GO. Když se řekne battle royale, vytane vám na mysli nejspíš Fortnite. Kartičky: Hearthstone. Fotbal: FIFA. A tak dále. Nám se ale občas líbí menší, méně úspěšné projekty, o kterých se zas tolik nemluví. Pokud vás zajímá, kteří mrňousové podle názoru naší redakce prostřelili obrovi lebku prakem, čtěte dál.
E3 2020
E3 2020 byla zrušena
Aktualizace (17:32): Spekulace se potvrdily. Došlo k tomu, co si asi nikdo nepřál: kvůli epidemii koronaviru byla zrušena letošní E3 v Los Angeles. Společnost ESA, která konferenci organizuje, to oznámila dnes v odpoledních hodinách našeho času. Místo fyzické výstavy prý dojde alespoň na „online zážitek.“

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme battle royale Call of Duty: Warzone
Bylo to jedno z nejhůře střežených tajemství herního průmyslu a nyní už to vůbec žádné tajemství není: Call of Duty: Modern Warfare dostane svůj vlastní mód battle royale. Bude se jmenovat Warzone, má v rukávu několik neobvyklých triků a my si ho dneska zahrajeme. Tedy, aspoň se o to pokusíme.
Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme královskou simulaci Yes, Your Grace
Být urozeným pánem s neomezenou mocí, rozhodovat o životě či smrti nevolníků i lenních poddaných – to jsou ty příjemné aspekty královského života. K těm nepříjemným patří neustálé komploty proti vaší osobě, nutnost bránit říši s mečem v ruce a nevyhnutelný fakt, že vaše milované dětičky jsou jen figurkami v politické hře. Dnes si to všechno ukážeme v Yes, Your Grace.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #467 o údajném konci E3 a potvrzeném konci exkluzivit na PlayStation 4
Nad E3 se stahují mračna. V době psaní tohoto textu jsou zprávy o zrušení letošního ročníku nejdůležitější herní výstavy zatím pořád neoficiální. V době, kdy se na Fight Club díváte, už možná oficiální budou. Každopádně ESA podle všeho přistupuje k bezprecedentnímu kroku a letošní E3 ruší, vůbec poprvé za desítky let trvající historii výstavy. Co to může znamenat pro herní průmysl, novou generaci konzolí a pro nás?
Gamesplay_poutáky_ahoj
Závěr Star Wars Jedi: Fallen Order: Geniální, nebo jen fan service?
Star Wars Jedi: Fallen Order byl překvapením z čistého nebe. Do konce minulého roku jsme si studio Respawn Entertainment asociovali pouze s online střílečkami, jenže co se nestalo. V EA se asi rozhodli riskovat, a tak dovolili Respawn udělat singleplayerovou lineární hru s Jediem v hlavní roli. A ona se vážně povedla. Matěj jí dal v recenzi osmičku, s čímž se Vašek s Adamem shodnou. Na čem se ale společně neshodnou, je samotný závěr hry.

Nejnovější články