Nejčtenější články týdne: Geralt hned na několik způsobů
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Geralt hned na několik způsobů

7. 7. 2019 18:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Mohlo to tento týden dopadnout jinak? Těžko. První dvě místa v nejčtenějších článcích za posledních sedm dnů si pro sebe zabral Geralt. Respektive jeho aktuální seriálová verze v podobě Henryho Cavilla, která vás zajímala natolik, až je z toho druhý nejčtenější článek. A ten vůbec nejčtenější? Jak šel čas s Geraltem, aneb galerie všech podob známého hrdiny, a to nejen z trojice populárních her. Jestli jste článek ještě neviděli, tak si ho nenechte ujít – možná budete sami překvapeni, jak různě Geralt vypadal.

Nejčtenější články týdne

Detroit
Červencové PS Plus se nakonec nese ve znamení androidů a závodů
AKTUALIZACE: Namísto PES 2019 se v červencovém předplatném PlayStation Plus nakonec nachází adventura Detroit: Become Human od studia Quantic Dream z loňského roku. Jelikož jde o digitální deluxe edici, předplatitelé k ní dostanou i Heavy Rain, který Sony už jednou, loni v červenci, rozdávala. Spolu se závody budou interaktivní dramata dostupná do 5. srpna.
Zaklínač
Prohlédněte si seriálového Geralta, Ciri a Yennefer na oficiálních fotkách
Zatím jsme se připravovaným zaklínačským seriálem od Netflixu mohli kochat jen na uniklých fotkách a videích s výjimkou jednoho testu z líčení Bílého vlka. Teď se na oficiálním Instagramu představitele Geralta Henryho Cavilla objevily vyšperkované záběry a rozpohybovaný plakát. Moment… Vážně má zaklínač jen jeden meč?
Warcraft III: The Frozen Throne
Vzpomínáme: Warcraft III je nepřekonaným vrcholem žánru RTS
„Povídám ti, je to absurdní – jako by nestačilo, že je to ve 3D! Navíc tam trpaslíci mají pušky! Tohle už není Warcraft!“ Právě takový nářek jsem zaslechl kdysi dávno v městské knihovně před 17 lety, někdy kolem 3. července 2002, kdy Warcraft III: Reign of Chaos definitivně spatřil světlo světa. Hořekování nad proměnou série bylo pochopitelné, při pohledu do zpětného zrcátka ale taky zcela zbytečné. Warcraft III se stal dost možná nejvýznamnější strategií dějin hned po Dune 2 a nejspíše i vrcholem žánru jako takového. 
They Are Billions recenze
They Are Billions – recenze
Svět je zamořený a neobyvatelný. Bilióny… Ehm. Pardon, miliardy nemrtvých jsou drženy na uzdě jen Císařskou říší, poslední výspou lidstva, při jejímž designu autoři zcela očividně porušili copyright Warhammeru. Ostatně, They Are Billions jsou skrz naskrz syntézou několika velkých témat a jmen RTS scény. Herní styl i nabídky jsou podobné Starcraftu, stavění obran a „krtkování“ v základně zase jakékoliv tower defense. Bohužel, se svým dědictvím si přináší i své problémy.
Les Witcheros
Jak šel čas s Geraltem: Zaklínačova podoba od knížek až po seriál
Reakce na Henryho Cavilla coby našeho oblíbeného zaklínače jsou přinejmenším na internetu poměrně rozporuplné, zejména mezi fanoušky zvyklými na herní podobu. Netflix se drží spíše knižní předlohy, která není tak vousatá, svalnatá, a dokonce – jen považte – nechává svůj stříbrný meč v bezpečí sedla Klepny. Rozhodla jsem se proto trochu proklepnout Geraltovu historii a udělat pořádek v jeho stylizacích.

Redakce doporučuje

Cyberpunk 2077 plakát
CD Projekt pracuje ne na jednom, ale na třech projektech kolem Cyberpunku 2077
AKTUALIZACE: Server GameSpot se obrátil na zástupce tiskové oddělení CD Projektu, aby počet aktuálně vyvíjených her upřesnilo. Dostalo se mu odpovědi, že na vývoj Cyberpunku 2077 se momentálně soustředí tři rozdílná studia. Vyjádření zásadně nerozporuje předchozí výroky Kicińského a Niebulowicze, spíš než o samostatné hry ale půjde o projekty ve smyslu velkých DLC jako v případě Zaklínače 3, nebo o multiplayer.
Xbox Series X
Vše, co víme o Xbox Series X
17. 3. 2020: Microsoft odhalil kompletní parametry Xbox Series X a nabídl i záběry na vnitřnosti konzole. Next-gen bude mít 8jádrový procesor s 16 vlákny, 16 GB RAM, masivní GPU s výkonem 12 TFLOPS a SSD s kapacitou 1 TB, které bude navíc rozšiřitelné o další SSD ve speciálním slotu. GPU cílí na gameplay ve 4K při 60 FPS a podporuje ray tracing. Xbox Series X bude zpětně kompatibilní až po první Xbox a u vybraných her navíc dokáže převést původní obraz do HDR díky AI.
Desperados 3
Vývoj Desperados 3 finišuje, brzo vypukne beta
Strážný bezstarostně postává na rohu ulice, zbraň nechává u pasu a na duši nemá ani stín starosti. Vždyť v jeho zeleném pozorovacím kuželu se přece nic nehýbe! Všechno je v naprostém pořádku. Když tu náhle se za ním ozve tiché našlapování, svist čepele… Taková povídka by mohla končit několika různými způsoby. Krev by mohla prolít bojová kudla Zeleného bareta, wakizaši nindžy Hajata, nebo taky vrhací nůž kovboje Johna Coopera. A právě poslední možnost některé šťastné hráče čeká už tenhle měsíc v betě Desperados 3.
Middle-Earth: Shadow of War
Z Xbox Game Passu mizí víc her, než jich tam přibývá
Obsah předplatného Xbox Game Pass je zhruba stejně stabilní jako ten na Netflixu. Spousta her měsíc co měsíc přibývá, ale také jich dokonce ještě větší počet ubývá. Těžko říct, jestli už je opravdu nikdo nehraje, nebo vás jen Microsoft chce přimět k jejich trvalé koupi. Tak či tak, v Game Passu už prostě nebudou.
Shenmue
Epic vrátí peníze backerům Shenmue 3, pokud jim vadí exkluzivita
Příchod Epic Games Store způsobil na scéně digitálních herních obchodů menší zemětřesení. Exkluzivity jsou citlivé téma, zvlášť když jde o zexkluzivnění her, které fanoušci spolufinancovali třeba na Kickstarteru. To je mimo jiné případ Shenmue 3, jehož tvůrci z Ys Net se rozhodli vrátit peníze fanouškům, jimž roční exkluzivita pro Epic nevoní. Platit ovšem nebudou ani vývojáři, ani vydavatel, ale samotný obchod.

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte záznam speciálního živého Fight Clubu o E3 2019
Náš web by nemohl fungovat bez vás – našich věrných čtenářů, diváků, fanoušků. Proto jsme se i letos po delší pauze společně sešli u Fight Clubu naživo. Řeč nemohla být o ničem jiném než o největším hráčském svátku roku: Šárka s Lukášem se vydali do Los Angeles na E3 2019 a poreferovali o svých zážitcích. Kromě toho došlo i na vaše dotazy, hardwarové okénko a na kvíz o hodnotné ceny - nejhodnotnější z nich byla bezpochyby bunda Cyberpunk 2077.
BoardgameClub14.jpg
BoardGame Club #14: S Barborou Částovou o Dinu
Vydavatelství Dino nemá mezi hardcore hráči takovou pověst jako mnozí konkurenti chrlící jednu stolní hru za druhou, ale bůh ví, kde by se česká deskoherní scéna dnes nacházela bez obrovského přínosu této společnosti v dávné minulosti. Jen se přiznejte, kdo jste trávil dětství sázením na koníčky v Dostizích a sázkách. Nicméně Dino konečně také proniká do nám bližších deskovek, o čemž si popovídáme s Bárou.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #433 o Cyberpunku 2077, CD Projektu a prázdninových hrách
Sledovat krizovou komunikaci některých herních firem, nebo prostě obyčejné pokusy o narovnání nějakého narativu, je skoro vždycky zábavné. I tentokrát, v případě CD Projektu a Cyberpunku, kdy se jeden den dozvídáme A, zatímco druhý den B, přičemž se ještě naznačuje C, ale ani jedno z toho vyloženě nevylučuje to druhé. Nebo to první? Tenhle divný polský spletenec se pokusíme v dnešním Fight Clubu rozplést, vysvětlit, ale tím samozřejmě neskončíme.

Nejnovější články