Nejčtenější články týdne: Hry zadarmo a recenze Call of Duty i Dooma
zdroj: Vlastní foto autora

Nejčtenější články týdne: Hry zadarmo a recenze Call of Duty i Dooma

22. 3. 2020 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tenhle týden kraloval Doom. Jedna z nejslavnějších a nejznámějších herních značek vůbec se v roce 2016 vrátila v neskutečné formě a svým stylem i kvalitami překvapila všechny včetně nás. Doom Eternal laťku posouvá ještě výš a my jsme rádi, že se vedle standardních válečných a taktických stříleček otevírá prostor pro divokou, metalovou a pekelnou akční řež, která má koule. Není divu, že zrovna recenze Doom Eternal byla nejčtenějším článkem uplynulého týdne.

Nejčtenější články týdne

Knihovna bez cenzury
Minecraft proti cenzuře. Vznikla v něm knihovna plná zakázaných článků
Francouzská nevládní organizace Reportéři bez hranic ustanovila před 12 lety 12. březen coby Světový den proti kybercenzuře. Právě v tento den se snaží obzvlášť upozorňovat na problémy potlačování svobody slova na internetu ze strany vládnoucích režimů, ať už jde o blokování klíčových slov na sociálních sítích, odstraňování článků a blogů, nebo dokonce věznění a popravy novinářů a bloggerů. I v době pandemie COVID-19 je cenzura skloňované téma a jednou z překvapivých cest, jak na problém upozornit, je Minecraft.
Cyberpunk 2077
CD Projekt rozdává zaklínačské bonusy zdarma. Cyberpunk 2077 prý stále stíhá září
Nejen herní výstavy a příchod nových konzolí jsou epidemií COVID-19 ohrožené, dotknout se může i samotných titulů. Kvůli doporučení nesdružovat se na místech, kde je hodně lidí, už zaměstnavatelé ustupují od požadavku, aby zaměstnanci docházeli do práce osobně. Pokud je to jen trochu možné, mají pracovat z domova, což podle CD Projektu RED může u vývojářské firmy fungovat. A i přes obtížnější koordinaci by se Cyberpunk 2077 znovu odkládat neměl.
Doom Eternal
Doom Eternal – recenze
Je půlnoc a já konečně dohrál Doom Eternal. Po téměř 30 hodinách mám oči podlité krví, rozdrcená klávesnice kliká z posledního a těším se, že konečně ulehnu do nebeského klidu. Jenže ne a ne zabrat. Tepovku odhaduju na 100+ a mysl je stále ve střehu, připravena ve zlomku vteřiny uskočit, změnit směr, vystřelit, rozdrtit démonickou lebku. Hrát nového Dooma je do značné míry intenzivní workout. Pravda, bicáky, jako má Doomguy, nikomu před monitorem nenarostou, ale frenetická akce rozpumpuje váš organismus a nedá vám spát. Doslova.
Goat of Duty
Díky pandemii bude spousta her zadarmo. Například Assassin’s Creed Odyssey
Ne každý se snaží na aktuální nepříjemné situaci vydělat tak jako překupníci s rouškami. Najdou se vývojáři a vydavatelé, kteří v časech domácích kanceláří a omezeného pohybu rozdávají své hry zadarmo, aby se lidé doma náhodou nenudili. O blížícím se víkendu bude obzvlášť z čeho vybírat a do některých kousků se můžete pustit už teď.
Call of Duty: Warzone
Call of Duty: Warzone – recenze
Odstřelovač leží v trávě a optikou pušky trpělivě pozoruje soupeře. Sleduje jejich rutiny, učí se zvyklosti, vstřebává triky. Nechce se unáhlit, nechce udělat chybu, protože ví, že další šanci nedostane. Nadechne se, počká si na ideální moment… a zmáčkne spoušť. Kulka, která vyletí z jeho hlavně, se jmenuje Call of Duty: Warzone. A její trajektorie končí přímo uprostřed terče.

Redakce doporučuje

Xbox Series X rozborka
Kompletní parametry Xbox Series X odhaleny: 8/16 jader, 16GB operační paměť, terabajtové SSD
Tak to máme konečně černé na bílém: Microsoft vypustil do světa kompletní technické parametry svého nového Xboxu Series X a zacelil tak prázdná místa ve specifikacích. Je libo 16vláknový procesor, terabajtové NVMe SSD a grafický čip výkonnější, než cokoli AMD momentálně nabízí?
Steam Game Festival
Jak si zkrátit dlouhé chvíle v karanténě? Nezávislí vývojáři nabízejí 40 her k vyzkoušení
Letošní Game Developers Conference v San Franciscu byla kvůli epidemii COVID-19 odložena na neurčito, herní firmy se ale ve většině případů rozhodly s oznámeními nečekat a vyhlásit je prostřednictvím jiných kanálů. Třeba na pultech největšího virtuálního herního obchodu a rovnou skrz hratelná dema, jako to udělá skupina nezávislých herních tvůrců a třeba vám tím ukrátí dlouhé chvíle v sociální izolaci.
The Last Campfire
Tvůrci No Man’s Sky ukázali emotivní adventuru The Last Campfire
To to trvalo. Studio Hello Games známé prakticky jen vesmírným survivalem No Man’s Sky už v prosinci roku 2018 představilo svou další hru The Last Campfire, ale až nyní dostáváme nový trailer. Na mnohem menším projektu pracuje jen několik vývojářů a svůj emotivní výtvor vypustí do světa v létě.
PS5 logo CES 2020
PlayStation 5 bude mít pravděpodobně menší výkon než Xbox Series X. Ale také nižší cenu?
Konzolová válka nové generace právě odstartovala. PlayStation 5 odkryl, alespoň částečně, své hardwarové specifikace. A podle papírových parametrů to vypadá, že výkonem na konkurenci v podobě Xbox Series X stačit nebude. Dožene to extra rychlým diskem, nebo Sony vsadí na nižší cenu a exkluzivity?
god-of-war-ps4-photo-mode (12)
PlayStation 5 nabídne ve zpětné kompatibilitě nejhranější hry současné generace. Bude to stačit?
Včerejší prezentace Sony o chystané konzoli PlayStation 5 vyvedla nejednoho hráče z míry. Místo úderných informací jsme dostali technicky náročné povídání (původně určené pro GDC), které běžnému uživateli konzole mnoho neřekne. Naštěstí máme v redakci Jirku, který nejdůležitější hardwarové informace sepsal do včerejšího článku. Ale přeci jen došlo i na jednu informaci spojenou s hrami a konečně víme, jak to bude se zpětnou kompatibilitou konzole.

Videa

Nejnovější články