Nejčtenější články týdne: Mafia remaster, Red Dead Redemption 2 na PC a WoWko
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Mafia remaster, Red Dead Redemption 2 na PC a WoWko

29. 9. 2019 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Neustálé náznaky o možné přítomnosti či nepřítomnosti Red Dead Redemption 2 na PC nepřestávají lákat, stejně jako Mafia, u které se teď zase spekuluje o remasterech. Nejčtenějším článkem týdne je ale suverénně recenze na Borderlands 3 a není divu. Nesmírně populární série se po dlouhé době vrací a vlastně moc neinovuje, vypadá pořád stejně, žánr dopředu tolik neposouvá, ale pořád je to prostě fajn střílečka. Což zaprvé stačí a zadruhé všechny zajímá, jak hra dopadla.

Nejčtenější články týdne

PES2020 RECENZE
PES 2020 – recenze
Fotbalisté se obvykle zlepšují v tom, co dosud neumí, jako když trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjær nedávno prohlásil o mladém útočníkovi Masonu Greenwoodovi, že je to jeden z nejlepších zakončovatelů, jaké kdy viděl, ale ještě musí zapracovat na taktice a presinku. PES 2020 je ovšem výjimka z fotbalového pravidla – zlepšuje se v tom, v čem už předtím bylo vynikající. V zážitku na samotném hřišti. Mimo něj to jako obvykle není žádná sláva, i když kariéra pro jednoho hráče udělala krok správným směrem.
BORDERLANDS 3 RECENZE
Borderlands 3 – recenze
Letos je to deset let od vydání prvního dílu ujetého vesmírného looter shooteru. Borderlands si za ty roky vybudovaly slušnou fanouškovskou základu, vznikla z nich adventura od Telltale i jeden samostatný díl vyvíjený jiným studiem. Kromě svérázného humoru vynikají i specifickou komiksovou stylizací, takže spousta hráčů, mě nevyjímaje, Borderlands 3 vyhlížela s velkým očekáváním. Vždyť dvojka platila za jednu z nejlepších kooperativních stříleček vůbec!
Red Dead Redemption 2 Online
Další indicie naznačují brzké oznámení PC verze Red Dead Redemption 2
Australský klasifikační úřad, který uděluje věkový rating, vydal nové rozhodnutí v případě Red Dead Redemption 2. Trochu podivné na tom je, že je pořád přístupné pro hráče 15+ a přišlo jedenáct měsíců po tom prvním, což může mít jen stěží jiný důvod než vydání na nové platformě. Opravdu se schyluje k oznámení PC verze, za kterou se odpůrci konzolí už od vydání modlí? Zdá se, že ano!
Mafia II
Chystá 2K remastery prvních dvou Mafií?
Třetí Mafia nebyla hrou, jakou by většina fanoušků série chtěla, i když nešlo o úplný propadák. Avšak tři roky po jejím vydání stále nevíme, zda se ve studiu Hangar 13 pracuje na čtvrtém díle, nebo nějaké úplně jiné hře. Možná, opravdu jen možná, se ve skutečnosti dělá na remasterech prvních dvou dílů.
WoW_Battle_for_Azeroth_Sylvanas_tif_jpgcopy
World of Warcraft: Bitva o Azeroth skončila soubojem na život a na smrt
VAROVÁNÍ: ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY Z PŘÍBĚHU WORLD OF WARCRAFT: BATTLE FOR AZEROTH. Horda to má ve WoWku těžké. Každou chvíli si zvolí náčelníka, kterému trošku rupne v bedně a začne páchat genocidální zločiny. Nejdřív to byl Garrosh, novou kontroverzní vládkyní je Sylvanas. A ti Horďáci, kterým se její vláda nelíbila, se konečně odhodlali s tím něco udělat.

Redakce doporučuje

Stardew Valley
Stardew Valley je nejlepší mobilní hra, jakou jsem kdy hrál
Určitě to znáte – z některé hry nebo filmu všichni kolem vás šílí, na internetu vyskakují pochvalné články, ale vás tenhle fenomén z nějakého důvodu mine. Přesně to se mi před třemi lety stalo se Stardew Valley. Farmářský simulátor ze zvláštního, zdánlivě moderního světa protkaný příběhem o úniku z reality mě vždycky zajímal, ale nikdy jsem si ho nezahrál. Tedy až donedávna, kdy jsem Stardew Valley zkusil… na mobilu. A je to ta nejlepší mobilní hra, jakou jsem kdy hrál.
Borderlands 3
Borderlands 3 a další kolo rekordů – nejprodávanější, nejdigitálnější, nej…
Před týdnem to byly rekordy v počtu souběžně hrajících hráčů a plácání se po zádech na straně Gearboxu, teď tu máme zprávy a rekordních prodejích a plácání se po zádech vydavatele 2K. Slovo „nej“ se v článku objeví několikrát, protože všechno nasvědčuje tomu, že Borderlands 3 jsou prostě hit.
GRB
Blízká i vzdálená budoucnost Ghost Recon Breakpointu slibuje spoustu obsahu
Ubisoft zatím nemá potřebu měnit své strategie, proto i v případě Ghost Recon Breakpoint počítejte s klasickým „rokem 1“, tedy obsahovou podporou hry po dobu minimálně jednoho roku, která se z větší části dostane ke všem hráčům zdarma. V článku naleznete informace o budoucí náplni hry, mikrotransakcích, otevřené betě a předběžnému přístupu.
e:LIGA
Česká fotbalová liga spouští vlastní esportovou soutěž, které se může zúčastnit kdokoliv
Když se vám postarší pánové z vedení českého fotbalu snaží kostrbatě vysvětlit, proč si vlastně myslí, že hrát Fifu na PlayStationu je ta nejlepší věc na světě, je to znamení, že esport hýbe světem. Pochopila to i Ligová fotbalová asociace, která spouští esportový projekt zvaný Datart e:Liga. Ve spolupráci se všemi 16 týmy české nejvyšší fotbalové soutěže se utkají profesionálové i amatéři o prizepool v hodnotě 150 tisíc Kč.
SherlockHolmes_Crimes_Punishsment_artwork
Z obchodů mizí hry se Sherlockem, studio Frogwares s tím nemůže nic dělat
Poměrně často se setkáváme se stažením her z obchodů kvůli vypršení určité licence (například v případě LEGO her). S tím se tak nějak počítá, když se vydavateli po mnoha letech už nevyplatí prodlužovat smlouvu. Ale aby vám vydavatel ukončoval prodej her, na které máte vlastnické právo a nijak to s vámi neprodiskutoval, to nezní jako úplně férový krok.

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Gears 5 s Bětkou Trojanovou
Xbox One má nového krále. S vydáním Gears 5 do pozadí ustoupil dokonce i Fortnite a hráči si pochvalují i optimalizaci PC verze. Z herního hlediska to ale podle Bětky a její recenze není zas taková sláva. Co se od čtyřky změnilo, co se povedlo a co bychom naopak prosili pro případnou šestku vynechat? Ukážeme si v dnešním GamesPlayi.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #445 o předplatném a The Last of Us: Part II
Apple oznámil Apple Arcade, Google přispěchal se svým Play Pass, do toho tu máme Uplay+, Game Pass a své vlastní předplatné nabízí dokonce i čerstvě vydaný Mario Kart Tour na mobily. Nejdřív budou mít všichni vlastní launcher, pak si udělají všichni vlastní předplatné... Step 3: profit? O tom si dnes v podcastu zaspekulujeme a probereme, co všechno jsme od herních firem ještě ochotní zkousnout a za co všechno chceme nebo nechceme platit.
Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Blasphemous s panem Dortem
Co se stane, když zkřížíte Dark Souls a 2D plošinovku? Těžko říct, ale pan Dort by si to určitě zahrál. I proto se s chutí vrhnul na Blasphemous, hardcore akční plošinovku, která kombinuje rychlé hack’n’slash souboje se složitým příběhem, jehož střípky odhalujete prozkoumáváním velkých, nelineárních úrovní.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Hardware Club #41 o bazarovém hardware
Je rozumné nakupovat hardware z bazaru? Na co si dát pozor, kolik můžeme takovým nákupem ušetřit a na jaké komponenty je dobré se zaměřit? Jirka a Jindra se v dalším Hardware Clubu pustí do tématu, které jsme v rámci pořadu už několikrát naťukli, ale nikdy jsme mu nevěnovali celý díl. Tak to jdeme napravit.

Nejnovější články