Nejčtenější články týdne: nadvláda Blizzardu a Fallout 76
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: nadvláda Blizzardu a Fallout 76

11. 11. 2018 15:32 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Uplynulý týden nepřekvapil. Čtenosti vévodil BlizzCon a to nejen díky kontroverzně oznámenému Diablo Immortal. To pochopitelně vzbudilo spoustu vášní nejen u nás v redakci, ale překvapivě velký zájem byl i o World of Warcraft Classic. Dokonce větší, než o Warcraft III: Reforged. Mezi náloží blizzardích novinek se neztratil ani Fallout 76, respektive poněkud vlažné dojmy z betaverze. Překvapí příjemně alespoň plná verze, nebo to bude podobně rozporuplné i po vydání? Dozvíme se už brzy.

Nejčtenější články

Warcraft III: Reforged
Blizzard chystá remake Warcraftu III s krásnou novou grafikou a matchmakingem
Není to sice Warcraft IV, ale BlizzCon přece jen věrným fanouškům Thralla, Arthase a spol. přinesl velice potěšující novinky. Chystá totiž remake Warcraftu III, a to jak původního Reign of Chaos, tak i datadisku Frozen Throne v jednom lákavém balíčku. Bude to ta stejná hra, jen nesrovnatelně hezčí a upravená pro moderního hráče. Třeba matchmaking do multiplayeru asi neodmítne ani ten nejzarytější tradicionalista.
Diablo Immortal
Diablo Immortal přesouvá rubání démonů z PC a konzolí na mobilní zařízení
Tak jsme se toho nového Diabla přeci jen dočkali, byť ne tak, jak si to asi většina hráčů dvojky a trojky představovala. Blizzard oznámil Diablo Immortal, které vývojáři popisují jako „masivní multiplayerovou online RPG akci“ pro mobilní platformy. Až Diablo Immortal vyjde, zahrajeme si ho pouze na Android a iOS.
WoW_Classic_Westfall_3840x2160
World of Warcraft Classic vás v létě vrátí do roku 2006
Existuje početná skupina těch, kteří by se rádi přestěhovali do minulosti. Tráva byla zelenější, bramboráky bramborovější a hry byly… prostě zábavnější. Blizzard jejich volání vyslyšel a příští rok spustí servery World of Warcraft Classic, které Azeroth přemění zpět do podoby z roku 2006, konkrétně z období patche 1.12. „Jediné pravé WoW“ ale nebude zdaleka tak statické, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Diablo Immortal
Blizzard dal svým nejvěrnějším fanouškům facku
Fanoušci bučí na vývojáře. Odcházejí ze sálu. Ničí videa na YouTube nekonečným počtem disliků. Je to prostě PR katastrofa. A čeho že se to doteď tak populární Blizzard dopustil? Oznámil nové Diablo. Jenže málokde byste našli větší a zásadnější „ALE“, než v případě čerstvě představeného Diablo Immortal.
Fallout 76
Fallout 76 – dojmy z bety
Když se zavedená značka vydá jiným směrem, než je publikum zvyklé, zřídkakdy se to setká s vlnou nadšení. Ať se nám to líbí, nebo ne, lidé jsou stvoření svázaná rutinou, zvykem, a sahání do zavedených pořádků nám zpravidla bývá proti srsti. Má to svůj důvod. Čas od času se sice odbočka povede, ale většinou nezbývá než hlásat cosi o ševcích a kopytech. Multiplayerový experiment Fallout 76 je, zdá se, zhruba někde na půl cesty mezi oběma krajními případy.

Redakce doporučuje

WoW_Classic_Westfall_3840x2160
World of Warcraft Classic vás v létě vrátí do roku 2006
Existuje početná skupina těch, kteří by se rádi přestěhovali do minulosti. Tráva byla zelenější, bramboráky bramborovější a hry byly… prostě zábavnější. Blizzard jejich volání vyslyšel a příští rok spustí servery World of Warcraft Classic, které Azeroth přemění zpět do podoby z roku 2006, konkrétně z období patche 1.12. „Jediné pravé WoW“ ale nebude zdaleka tak statické, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Hearthstone
Měsíc před novým rozšířením Hearthstonu Blizzard slaví 100 milionů účtů
Blizzard se sice nepochlubí číslem, které by ukazovalo počet aktivních hráčů karetní hry Hearthstone, ale rád se vytáhne s jiným číslem, mnohem větším. K dnešnímu dni eviduje 100 milionů účtů (dle oficiálních slov "hráčů", ale to je závádějící), což je samozřejmě obrovský úspěch. Taková událost se neobejde bez pořádné oslavy v podobě dárků pro všechny hráče.
Crusader Kings II: Holy Fury
V novém DLC pro Crusader Kings II se stanete světcem nebo legendárním hrdinou
Jak nejlépe motivovat válečníka k tomu, aby se vydal do daleké země masakrovat cizáky? Stačí mu říct, že ho za to bůh odmění, a může to být buď ten s velkým B, nebo klidně Odin či Perun. A právě na nábožensky motivovaných válečných činech je založené nové DLC pro Crusader Kings II, prý to dosud vůbec největší, jménem Holy Fury. Níže se dozvíte, co přináší.
dayz
Český survival DayZ je po 5 letech konečně v betě
Některým hrám zabere 5 let celý vývojový proces, DayZ si tu dobu pobylo v alfě. Beta oproti ní má být opravdu krátká, protože samotná hra má vyjít do konce tohoto roku. Těžko říct, jestli takový plán není v tuto chvíli až příliš ambiciózní, rozhodně by ovšem poskytl jasnou odpověď fanouškům, kteří se momentálně bojí, že plná verze nikdy nevyjde.
The Crew 2
Humble Bundle oslavuje rychlost zlevněním závodních her
Aby bylo vůbec možné stíhat dnešní uspěchanou dobu, chce to čas od času sednout za virtuální volant a dohnat, co se dá. Pokud čekáte na slevy některých letošních (ale i starších) závodních her, které si nezaslouží vaši pozornost za plnou cenu, Humble Bundle nabízí řešení se slevovou akcí Festival of Speed MK 2.

Videa

boardgameclub7
BoardGame Club #7: Essenský speciál s Michalem Suchánkem
Rok se s rokem sešel a německé město Essen se stalo již poněkolikáté dějištěm největšího evropského veletrhu stolních her Spiel. Jedná se o nejzásadnější svátek všech hráčů, jelikož právě tady dochází k odhalení a prvnímu prodeji žhavých novinek, ale je to také možnost setkat se s autory jednotlivých her, vyzkoušet si jejich počiny s předstihem a odvézt si hromadu krabic domů. A o tom všem bude dnešní BoardGame Club.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme minihry v Red Dead Redemption 2
Divoký západ aktuální openworldové pecky nabízí opravdu spoustu obsahu na desítky a desítky hodin. Kromě hlavních a vedlejších misí se můžete svévolně vydat na lov divoké zvěře, rybařit, hrát různé stolní hry, hledat zločince, poklady, kostry dinosaurů a sami ani nevíme, co dalšího před námi rozsáhlý svět Red Dead Redemtpion 2 ukrývá. Spoustu z výše zmíněného se pokusíme pokrýt v dnešním GamesPlayi.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Longplay – Warband – Pán prstenů #8: Konec Arlešova společenstva
Svobodné národy Středozemě Alešovi s Vaškem umírají před očima. Když zrovna Rohan nepřichází o všechny své generály, tak se aspoň Mordor stává nezastavitelnou válečnou silou. A hlavní činností hraničáře Arleše je doručování milostných dopisů Galadriel, místo aby vedl nějaké obléhání. Ale tomu je dnes konec. Dnes se rozhodne, co a jak. Dnes buď zvítězíme, nebo zemřeme.
fc399
Fight Club #399: Rok bez ďábla
Středa 7. listopadu roku 2018 se stala dnem, kdy odvysíláme poslední Fight Club začínající číslem 3, a to na hodně, hodně dlouhou dobu. Do dílu s pořadovým číslem 3000 nám totiž zbývá ještě těžko představitelných (plus mínus) 2600 týdnů, nebo chcete-li zhruba 50 let. Kdo ví, co se s herním průmyslem za takovou dobu stane. Bude ještě vůbec existovat Blizzard nebo je jeho zkáza po víkendovém přešlapu za dveřmi?
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Football Manager 2019
Taky vás láká představa komandovat bandu milionářů, kteří musejí poslouchat každé vaše slovo? Tak to vás určitě potěší dnešní GamesPlay. V něm se Vašek s Alešem podívají na Football Manager 2019, nejnovější díl ctihodné série simulací fotbalového trenéra. Recenzi si můžete přečíst už od včerejška tady, dneska si hru předvedeme v pohybu.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme vesmírnou akci Starlink: Battle for Atlas
Ubisoft nám dokázal, že k úspěchu nepotřebujete nekonečný vesmír plný procedurálního generování. Je vlastně mnohem lepší držet se při zemi. Starlink: Battle for Atlas nabízí „pouze“ sedm planet k objevení, ale na rozdíl od No Man’s Sky je už od počátku mnohem plnější hrou. Recenze je venku, nyní je načase podívat se na hru i s plastovými lodičkami v GamesPlayi.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay – hrajeme upírskou Blood Omen: Legacy of Kain
Legacy of Kain, akční adventuru z prvního PlayStationu, dodnes považuje nezanedbatelná část hráčů za nejlepší hru o upírech všech dob. S podobnými soudy jsme v redakci opatrní, zvlášť když seznam čítá takové Vampire: The Masquerade – Bloodlines, ale i tak jde o klenot, který přinejmenším započal jednu velice zajímavou sérii.

Nejnovější články