Nejčtenější články týdne: největší zájem byl o zpackaný Anthem
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: největší zájem byl o zpackaný Anthem

3. 3. 2019 15:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tenhle týden to snad ani nemohlo dopadnout jinak. BioWare vydali svůj nový majstrštyk a ze její recenze se stal s přehledem nejčtenější článek týdne. Možná by tomu tak bylo i za normálních okolností, ale zájmu o Anthem, respektive o texty o hře, jistě pomohl její neslavný stav. BioWare totiž vydali svoji zdaleka nejhorší hru, a tak není divu, že je o verdikty nad tímhle nedopečeným pokusem o klon Destiny taková poptávka.

Nejčtenější články týdne

Metro Exodus
Metro Exodus na Steamu potkala nečekaná reakce hráčů: review bombing naruby
Když se celý svět dozvěděl o nečekané časové exkluzivitě hry Metro Exodus, která připadla začínajícímu Epic Games Storu, málokdo měl z tohoto kroku radost. Většina hráčů to asi přešla mávnutím ruky a hru si prostě pořídila tam, kde to zrovna šlo, jiní se rozhodli počkat na příští rok, další díky časné předobjednávce dostali svou kopii na Steamu. A právě ti mohli vyjádřit svůj nesouhlas s rozhodnutím vydavatele Koch Media formou negativní recenze. Ale světe div se, neučinili tak.
anthem
Anthem – recenze
Anthem je hra, u níž nemáte pocit, že by se byť jednou tvůrci z BioWare sešli na poradě a řekli si u nějaké mechaniky: „Vždyť takhle to dělají všichni. Zamysleme se, jak to uděláme my, aby to bylo ještě o fous lepší.“ Místo toho nasadili přístup: „Ale co už, takhle to bude stačit.“ Designový šlendrián smíchali s nulovou invencí při navrhování... čehokoliv, načež se dostavil nepříliš překvapivý výsledek. Dvě tři hodiny relativně zábavného, ačkoliv žalostně generického střílení, následované nástupem stereotypu a nudy.
info_rekap_ANKETA
Nejlepší postapo hry podle redakce Games.cz
Metro Exodus, Far Cry: New Dawn a vlastně trochu i ten Anthem… Tenhle rok začíná v hodně pochmurné náladě, která vychází z toho, že nás všechny čeká pořádná globální katastrofa. Hry s postapokalyptickým námětem nejsou nic nového a když jsme se zamysleli, které máme rádi, hodně z náš došlo k tomu, že má před sebou Sofiinu volbu. Ale rozkaz zněl jasně a každý z nás si zvolil jednu postapo srdcovku, kterou mu pokud možno nevyfouknul někdo před ním. Na to, jaké hry jsme si vybrali se můžete podívat ve videu níž.
Elite: Dangerous
Elite Dangerous má další srdceryvný příběh: záchranu hráče po třech měsících nekonečné samoty
Komplexní vesmírný simulátor Elite Dangerous dává prostor k vzniku mnoha příběhů, na které jejich aktéři a mnozí diváci nikdy nezapomenou. Jeden takový se stal právě v těchto dnech. Zahrnuje nerozvážnou snahu pokořit hranice a hrdinství jedinců, kteří nemyslí jen na sebe.
Metro Exodus: RTX ON/OFF a srovnání grafických detailů
Metro Exodus: RTX on/off a srovnání grafických karet (video)
Kromě povedené herní náplně, jak si můžete přečíst v Patrikově osmičkové recenzi, zaslouží Metro Exodus pozornost i kvůli svému grafickému zpracování. Je to v pořadí druhá hra, která zavádí efekty ray tracingu. V tomto případě jde o globální osvětlení scény (global illumination). Jak výsledek dopadl a kolik výkonu stojí, si ukážeme ve srovnávacích videích.

Redakce doporučuje

gog
GOG musel propouštět a situace ve firmě je prý „beznadějná“. Anebo taky ne
Není to tak dávno, co jsme tu měli zprávu o propouštění v Activison Blizzard. Teď tu máme další takovou, byť ve výrazně menším měřítku. Řeč je o polské digitální distribuci GOG, které se prý zase tolik nedaří, v černých číslech se drží zuby nehty a musela propouštět. Anebo taky ne. Respektive propouštění už máme potvrzeno oficiálně, nicméně GOG má do případného krachu pravděpodobně daleko.
Dune
Tvůrci Conan Exiles získali práva na vývoj her ze světa Duny
Studio Funcom podepsalo dohodu s Legendary Studios, která vlastní filmová a televizní práva k Duně, založených na knihách spisovatele Franka Herberta. Autoři online survivalu Conan Exiles během následujících šesti let plánují vytvořit minimálně tři PC a konzolové tituly, které se budou odehrávat ve světě Duny.
The Outer Worlds
Obsidian plánuje z The Outer Worlds vybudovat velkou značku
Singleplayerové RPG od veteránů žánru z Obsidian Entertainment je takový byznysový kočkopes. Obsidian byl v listopadu zakoupen Microsoftem, ale The Outer Worlds je spolufinancováno Take Two a vyjde ještě pod její Private Division. Což ovšem neznamená, že případná pokračování Microsoft nepodpoří. Naopak, zdá se, že s chystanou hrou mají všichni velké plány – a pravděpodobně se jí dočkáme poměrně brzy.
The Division 2
The Division 2 dostane po vydání čistě kosmetické loot boxy a spoustu dodatečného obsahu
Už zítra začíná otevřená beta The Division 2, která poběží na všech platformách přes víkend až do pondělí. Nabídne prakticky totožný obsah jako předešlá uzavřená beta (naše dojmy a GamesPlay), o čemž se víc dozvíte v předešlém článku. Ubisoft nyní odhalil plány na nadcházející rok a nutno podotknout, že jsou velmi štědré.
Hearthstone Rok draka
Dojmy: Hearthstone se soustředí na singleplayer a návrat ztracených hráčů
Proč bych se vracel k Hearthstonu? Na tuhle otázku jsem za poslední měsíce nenašel uspokojivou odpověď, a tak jsem raději zůstal u karetní kombinace Magic: The Gathering Arena a Slay the Spire. Jenže nové plány, které mi zástupci Blizzardu přestavili na mítinku v Paříži, mi několik velice pádných důvodů poskytly.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
Sledujte Fight Club #415 s cosplayerkou Shial
V tomto Fight Clubu naše řady opět ozvláštnil speciální host, kterým tentokrát byla Gabriela „Shial“ Pešková, známá to cosplayerka. Ponořili jsme se proto do tématu, kterému se sice moc často nevěnujeme, ale v herním světě má své neoddiskutovatelné místo. A zatímco budeme řešit napodobování ikonických hrdinů a to, co aktuálně Shial hraje, posteskneme si i nad poslední hrou od Bioware.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – Apex Legends očima začátečníka
Žhavá novinka na extrémně kompetitivním poli battle royale, Apex Legends, je velká pecka. I proto jsme si řekli, že tentokrát uděláme GamesPlay trochu jinak a místo „profíka“ posadíme před kameru absolutního nováčka. Role žánrem battle royale nepolíbeného pokusného králíka se ochotně ujal Patrik a jak to dopadlo, se můžete podívat níže.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Crackdown 3
Na třetí Crackdown jsme od vydání dvojky museli čekat dlouhých devět let a čekání se nakonec… bohužel nevyplatilo. Časté odklady neznamenají povedenou hru, ale bůhví, v jakém stavu se nacházela v době svého prvního odkladu. Pojďte se s námi podívat na výsledek v GamesPlayi.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Hardware Club #27: AI neboli umělá inteligence – pokračování
Mysleli jste si, že téma umělé inteligence odbudeme jedním dvouhodinovým blokem? Ani nápad! V dalším díle Hardware Clubu se k AI ještě vrátíme. Zaspekulujeme si nad možnou budoucností po rozšíření umělé inteligence, ale mrkneme se i na něco prostšího: využití AI v herním hardware.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay – hrajeme interaktivní film The X-Files Game
Akta X, americký sci-fi seriál, který se poprvé vysílal na televizi Fox v roce 1993, se dočkala několika více či méně povedených herních zpracování. Jedním z nich je titul na pomezí interaktivního filmu a point-and-click adventury od HyperBole Studios z roku 1998. Agenti Mulder a Scullyová v The X-Files Game záhadně zmizeli a vy tohle tajemství musíte vyřešit se svým agentem FBI Willmorem.

Nejnovější články