Nejčtenější články týdne: od kauzy s Assassínem až po tahanici kolem Red Dead Redemption 2
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: od kauzy s Assassínem až po tahanici kolem Red Dead Redemption 2

20. 1. 2019 15:34 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Na Games nám pomalu dojíždějí „bestofka“, kdy jich zbývá už jen pár a pak přijde řada na vás. Čtenářské hlasování spustíme brzy a věříme, že se (ostatně stejně jako prakticky každý rok) zařadí mezi ty nejčtenější články týdne. To bude ale až za pár dnů. Tento týden vévodil čtenosti Assassin’s Creed Odyssey, následovaný českým samopalem v Battlefield V a poněkud zvláštní tahanicí mezi Pinkertony a Rockstarem v Red Dead Redemption 2.

Nejčtenější články týdne

strategycommandii
Strategic Command WWII: World at War - recenze
Jakmile člověk s alespoň minimálním zájmem o historii dostane nějaký ten válečný simulátor, měl by automaticky dostat chuť vyzkoušet si alespoň jeden z bezpočtu “co kdyby” scénářů. Právě války nabízí podobným fantastům plno neuskutečněných scénářů ve stylu, co kdyby se Polsko dokázalo bránit Německu, a co kdyby na ně nezaútočili ještě i Sověti. Co by se stalo, kdyby se Japonci drželi dál od Pearl Harboru a věnovali se jen Číně? Ani jeden z těch scénářů nedopadl dle mého očekávání.
Activision Blizzard
Společnost Activision Blizzard je vyšetřována pro podvod ve spojitosti s Bungie
O první velké události roku jste už jistě slyšeli. Společnost Activision Blizzard se vzdala vydávání značky Destiny ve prospěch tvůrčího studia Bungie. Mimoto se v Activisionu dějí další nekalosti, viz shrnující článek. A teď se ještě ukázalo, že při rozdělení výše zmíněných firem mohlo dojít k podvodu. Activision Blizzard má co vysvětlovat.
Red Dead Redemption II
Detektivní agentura Pinkerton chce žalovat Take-Two kvůli Red Dead Redemption 2
O gangu Dutche van der Lindeho asi stěží můžeme prohlásit, že by byl morálně čestný a jednal v souladu se zákonem. I proto mu jdou v Red Dead Redemption 2 po krku nejen detektivové z Pinkertonovy agentury. Nástupci jejich reálné inspirace teď žalují vydavatele Take-Two, protože prý v hráčích mohl vyvolat falešný pocit, že se Pinkerton Consulting & Investigations podílela na vývoji hry.
Battlefield V
Battlefield V rozšíří nový pěchotní mód i český samopal
Série Battlefield je známá především svými masivními bitvami mnoha hráčů na velkém prostoru a ani nejnovější Battlefield V se téhle tradice nikterak neštítí. Kromě klasického Conquestu pro 64 hráčů zavedl i nový, příběhovější mód Grand Operations, kde se taktéž řežou celé zástupy krvelačných Němců a Britů. Nový update ovšem přináší daleko komornější zážitek.
Assassin's Creed Odyssey
Ubisoft se omlouvá za vynucený heterosexuální vztah v Assassin’s Creed Odyssey
Hratelné postavy v sérii Assassin’s Creed obvykle měly pevně nalinkovaný osud a z principu zachování rodové linie vždycky alespoň jednoho potomka. S postupným vývojem od lineární akční adventury k přibývání RPG prvků a příběhových voleb by se mohlo zdát, že hráči získají větší volnost, jenže… tu jim podle všeho Ubisoft v posledním přídavku pro Assassin’s Creed Odyssey zase sebral.

Nové Best of

Best of 2018audioviz
Best of 2018: Nejpůsobivější audiovizuální styl
Že hry umí vykouzlit působivé vizuály, víme už desítky let. Nejeden titul leckdy spoléhá právě na svoji audiovizuální stránku a za vítěznou trojici dáváme jako redakce ruce do ohně ve všech směrech. Perfektní kombinace grafiky, vizuálního stylu a doprovodných zvuků nás letos u níže představených her naprosto odzbrojily.
Best of 2018trend
Best of 2018: Nejvýraznější trend
Co se v letošním roce nejvíc probíralo? Byly to snad loot boxy? Mikrotransakce obecně? Zklamání fanoušků z velkých studií jako Bethesda a Blizzard? Kdepak. Byla to hláška „BOY!“ Tento trend zavedl svalnatý chlápek jménem Kratos, abychom se s ním následně setkali například v Red Dead Redemption II, kdykoliv jsme poplácali svého koně po krku, případně počechrali čupřinu psa zde i v jiných hrách. Ale teď vážně. Které trendy letos převládly?
Best of 2018zklamani
Best of 2018: Zklamání roku
Ačkoliv herní průmysl přináší každoročně spoustu pozitivních věcí, především samozřejmě samotné hry, stejně tak se nedá vyhnout průšvihům, ať už očekávaným, nebo překvapivým a o to nepříjemnějším. Letošek nebyl co do míry zklamání zrovna skoupý a v něčem asi šokoval i skeptiky.
Best of 2018rem
Best of 2018: Nejlepší remaster nebo remake
Jako každý rok by se hodilo zopakovat, že současné remastery a remaky necílí na majitele původních her, ale na ty, kteří se k těmto titulům dostali až v nové herní generaci. Jenže, zvláště letos, to není tak docela pravda. Některé oživené tituly si totiž s radostí pořídil i ten, kdo je třeba už jednou vlastní, ale nechce se mu zapínat PS2 a jiné starožitnosti. Navíc se letošek z hlediska předělávek opravdu povedl.

Redakce doporučuje

MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio
Recenze MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio
Grafická karta GeForce RTX 2080 Ti je nejvýkonnějším herním čipem v generaci Turing. Do redakce nám doputovala její nereferenční verze od MSI se třemi ventilátory, chladičem obřích rozměrů a RGB zónami. Jak si takto obdařený model poradí s hrami ve 4K, QHD i Full HD? A co přetaktování? Dozvíte se v testu.
Star Wars hra Ragtag
EA údajně zrušila chystanou hru ze světa Star Wars
Plánovaná velká hra z univerza Star Wars se podle zdrojů Kotaku ruší. Ne, nebojte, nejde o Star Wars Jedi: Fallen Order od tvůrců Titanfallu, která by i nadále měla vyjít někdy na podzim letošního roku – bavíme se tady o nepojmenovaném titulu z otevřeného světa od studia EA Vancouver. Kdysi to bývala lineární hra od tvůrkyně Uncharted, Amy Hennig, než EA rozpustila studio Visceral a předala hru Kanaďanům. Je to celé docela složité.
just dance
Ubisoft se s Assassinem spálil, ale na filmy nezanezvřel. Teď chystá Just Dance
Tak se nám na obzoru rýsuje další film podle hry a tentokrát by se z něj mohl stát obří hit, teoreticky velmi věrný své předloze: Just Dance. Podle zdrojů Deadline se filmová práva k sérii podařilo získat studiu Screen Gems, které spadá pod Sony.
Civilization VI: Gathering Storm
Urážka českého majestátu! Loupeživí Švédové v Civilizaci VI vystupují jako milovníci kultury
Švédsko, nejnovější přírůstek do Civilization VI, konkrétně chystaného rozšíření Gathering Storm, je údajně jednou z nejkulturnějších frakcí, jaké můžete ve hře potkat. Láká všechny velké osobnosti, staví muzea, uděluje Nobelovy ceny… jako by snad autoři zapomněli, že tyhle blonďaté kobylky ze severu si svoje největší poklady nakradly! Rudolf II. se musí v hrobě obracet.
Magic: The Gathering Arena Ravnica Allegiance
Do Magic: The Gathering Arena dorazila nová edice a balíčky zdarma
Ravnica Allegiance, nová edice Magic: The Gathering, ve své papírové verzi vychází 25. ledna. Opět se ale ukazuje, že nastal věk strojů, že už brzo zahodíme své měkké tělesné schránky a nahrajeme se někam do cloudu. Virtuální Magic: The Gathering Arena má totiž oproti své reálné, ke stromům nepřátelské verzi náskok a přístup do nové edice nabízí už teď. Máme pro vás i kód na tři balíčky zdarma.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
LongPlay – Detroit: Become Human #2
Po pozvolném rozjezdu začíná v Detroitu pomalu přituhovat. V úvodním díle potrápilo Lukáše především ovládání, dnes by mělo kromě těžších quick time eventů dojít i na zlé technofoby, honičky a pár dalších vypjatých situací. Markus je zatím v bezpečí, ale Kara s Alice vyměnily doupě agresivního Todda za ulici bez přístřeší, kde je jim navíc v patách protideviační jednotka. Jak tohle může dopadnout?
Hardware Club 24
Hardware Club #24: CES 2019
CES 2019 je za námi. A tento rok, na rozdíl od toho minulého, si hráči přišli na své. Nvidia i AMD se trumfovali s oznámeními hardwaru, na pódiu v Las Vegas dokonce tým zelených představil novou grafiku střední třídy GeForce RTX 2060. A o tom všem se pobavíme v dnešním Hardware Clubu.
fc409
Fight Club #409: Sbírání brouků s Janou "Yuffie" Kilianovou
409. podcast Fight Club jsme tentokrát venovali nejen aktuálnímu dění, ale především hostovi. Svoji podcastovou premiéru na Games si dnes odbyla Jana „Yuffie“ Kilianová. Kdo to je, na čem pracuje a co aktuálně hraje, se dozvíte ve videu, které najdete v článku.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay - snažíme se přežít v hororovém demu Resident Evil 2
Resident Evil 2 vyšel v roce 1998 a nesmazatelně se zapsal nejen do historie hororů, ale i videoher obecně. Výborný akční horor s hned několika ikonickými momenty si získal spoustu příznivců a není divu, že po remaku prvního dílu teď došlo i na remake dvojky. A právě na ten si dnes posvítíme.
Gamesplay_poutaky_ahoj
LongPlay – Field of Glory 2 #2: Ať žije Republika
První díl našeho LongPlaye se nám maličko protáhl, takže místo aby Václav Veliký (zní to líp než Alexandr Pecháček) Peršany v bitvě u Issu nekompromisně rozdrtil, došli jsme ke krvavému patu. Tuhle bitvu ještě dneska dojedeme, načež se Aleš pustí do své vlastní potyčky ve Field of Glory 2. Malý spoiler: posledně jsme si ukázali makedonskou falangu, dnes se ve světle reflektorů octne republikánská legie.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay – hrajeme The Operative: No One Lives Forever
Střílečka z první osoby s nějakým tím plížením a sympatickou hrdinkou v oranžovém přiléhavém oblečku. V dnešním Retro GamesPlayi nedojde na nic jiného než na klasiku The Operative: No One Lives Forever od Monolith Productions. Inspirovala se především špionskými filmy z devadesátých let, hrdinka Cate Archer totiž pracuje pro tajnou organizaci zajišťující světový mír.

Nejnovější články