Nejčtenější články týdne: od polarizujícího Darksiders III až po battle royale v Red Dead Online
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: od polarizujícího Darksiders III až po battle royale v Red Dead Online

2. 12. 2018 12:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Jedna z posledních velkých her roku, Darksiders III, je stejně fascinující jako nezajímavá. Někoho zajímá a baví natolik, že dostane devítku, jinde schytá dvojku. U nás v recenzi dostala hra šestku, a právě recenze na Darksiders III je nejčtenějším článkem na Games uplynulých sedmi dnů. V těsném závěsu je ale třeba vzpomínka na WoWko, první pořádné informace o novém DLC do Assassin’s Creed Odyssey a v neposlední řadě také informace o módu battle royale do Red Dead Redemption 2 Online.

Nejčtenější články týdne

wowfan95
Vzpomínáme: World of Warcraft změnil pohled na hry
"Moje guilda byla vždycky specifická tím, že jsme vyváděli psí kusy i nad rámec hry. Uprostřed pouště na jihu kontinentu hnízdil drak a většina normálních, příčetných skupin draka jen tak zabije a obere o lup. My jsme ovšem vynaložili nemalé množství úsilí a energie, abychom draka přes různá údolí, průsmyky a hory (a jeden výtah) dotáhli až do hlavního města Orgrimmaru. Nejhorší bylo udržet všechny během pochodu na živu. Všemi míním nejen sebe ale i draka. I takové prožitky se za posledních 14 let (!) urodily uvnitř světa World of Wacraft, který vyšel ven na 23. listopadu 2004."
Red Dead Redemption II
Red Dead Redeption Online začne od zítřka odemykat betu pro všechny hráče
Už jsem si pomalu začínal myslet, že nás místo oznámení spuštění onlinové složky Red Dead Redemption II čeká oznámení odkladu, ale Rockstar to nakonec stihl. Dnes je tomu na den přesně měsíc od vydání Red Dead Redemtpion II a hned zítra se můžete pustit do bety v její počáteční fázi. Ale jen za určitých podmínek.
Red Dead Redemption II
Battle royale na Divokém západě? Ano, ale pouze s lukem a nožem
O tom, že dneska musí mít battle royale mód každá hra s multiplayerem, jsme donedávna mluvili ještě v žertu, ale móda je móda. Šuškanda o vyvražďovací aréně plné kovbojů proběhla už v minulosti a nejnovější únik informací vyšťouraných z herních souborů jí jen dále nahrává, ta v Red Dead Redemption Online bude ale mít poněkud specifická pravidla.
Assassin's Creed Odyssey
Kde se vzala první skrytá čepel? Příběh Assassin’s Creed Odyssey pokračuje
Ubisoft dál pokračuje ve své mantře „naše hry jsou služby“,  takže přestože se příběh Assassin’s Creed Odyssey dá považovat za uzavřený, čas na odbočku se pro Kassandru či Alexia vždycky najde. Vyprávění o původu první skryté čepele bude ovšem rozdělené na tři epizody, abyste měli důvod u hry setrvat ještě o něco déle.
darksiders III
Darksiders III - recenze
Takhle dlouhé intro je jako stvořené pro ztrátu pozornosti. Tuhle cimrmanovskou parafrázi jsem si říkal několikrát během asi tříminutového úvodu vedeného neuvěřitelně monotónním hlasem, který se snaží zasvětit hráče do Darksiders III. Pokud si dáte tu trpělivost a budete správně rozeznávat jednotlivá slova ztracená v absurdně hlubokém hlase, dozvíte se něco málo o čtyřech jezdcích Apokalypsy, vedoucí úloze Charred Council a především o velice netrpělivé jezdkyni Fury, se kterou se pustíte do záchrany lidstva.

Redakce doporučuje

Genesis Thor 300
Jak obstojí levná mechanická klávesnice za 1300 Kč? Recenze Genesis Thor 300
Obliba mechanických klávesnic u hráčů neustává. A výrobci se tomuto lukrativnímu trendu snaží pochopitelně vyjít vstříc. I díky tomu dnes můžeme koupit „mechaniku“ už za cenu kolem 1000 Kč. Do tohoto ranku patří i model Thor 300 od polské firmy Genesis. Jak si taková levná klávesnice s napodobeninami spínačů Cherry MX povede ve srovnání s dražšími modely světových značek? Dozvíte se v testu.
Dredd
Rebellion dali 2 miliardy korun na studio pro film Rogue Trooper a seriál Soudce Dredd
Před pár dny poprvé odhalený Monster Hunter není jedinou filmovou adaptací hry, která se na nás v horizontu několika let chystá. Ví se o adaptacích The Division, Duke Nukem, Uncharted nebo třeba Gears of War. U všech pak panují oprávněné obavy. Historie nás zkrátka naučila. V případě modrého super vojáka Rogue Troopera to platí rovněž, a to i přes skutečnost, že společnost Rebellion podpořila své filmové studia enormní částkou.
Fallout 76
Bethesda brzy vydá patche adresující mnoho nedostatků Falloutu 76
V případě Falloutu 76 se ukázalo, že se fanoušci od jeho oznámení obávali právoplatně, od nás si hra odnesla na AAA titul ostudnou trojku. Pokus o multiplayer se nevydařil, a to jak z hlediska herního, tak obecné nedodělanosti hry, která je i na poměry Bethesdy nevídaná. Jak se dalo čekat, tvůrci budou postupně záplatovat bugy a měnit herní systémy na základě reakcí hráčů. Další update očekávejte 4. prosince.
plakat-JPEG
Koncem ledna proběhne koncert herní hudby GAMES vol.2
Filmová filharmonie, nebo zkráceně Filmharmonie, mi dělá radost. Sice jsem nestihl koncert GAMES vol. 1, ale měl jsem možnost si ji poslechnout na koncertu s hudbou ze sci-fi filmů a zážitek stál za to. Nemusím tedy řešit, zda jít na pokračování „herního“ koncertu GAMES vol.2, který proběhne opět v Dvoříkově síni Rudolfina 27. ledna.
Hololens
Americká armáda vybaví vojáky HoloLens, koupí jich od Microsoftu 100 000
Nejenže skupuje malá herní studia, Microsoftu se v posledních dnech daří i v jiných ohledech. Konkrétně vyhrál vojenský kontrakt ve výši 480 milionů dolarů, aby americké armádě dodal 100 000 svých brýlí s augmentovanou realitou. Ta je již v minulosti využívala v tréninkových situací, nyní se však zdá, že se dočkají i ostrého nasazení v boji.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
LongPlay - Half-Life #2: Patrik začíná sešlapávat plyn
V minulém díle se Patrik rozkoukával a teď se do toho pustí naplno. Pokud jste náhodou první díl našeho nového LongPlaye minuli, tak vězte, že Patrik Half-Life nikdy nehrál. Takhle zásadní rest jsme nemohli nechat ležet ladem a pustili jsme se do hraní Half-Life: Source.
rivalove_thumb1
Rivalové – videorecenze deskové hry
Máte rádi formuli 1? Tak to je Rivals hra pro vás. Nebo ji nemáte rádi? Stejně to může být hra pro vás. Tahle nová deskovka totiž přináší systém, který ocení i ti, které kroužení po trati nebaví a víc touží po tahovém taktizování. Víc vám ale ve své videorecenzi vysvětlí Petr Vojtěch.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay - soupeříme ve virtuálním a rytmickém Beat Saber
Československá rytmická VR hra Beat Saber udělala velké haló už dvakrát. Poprvé když vyšla v květnu v programu předběžného přístupu na PC. A podruhé teď, když před pár dny vyšla na PlayStation 4, respektive PlayStation VR. A právě tuhle aktuální konzolovou verzi hry si dnes v redakci od 15:15 zahrajeme.
Fight Club 403
Fight Club #403: Konce konců
Závěr roku se nám pomalu blíží a my se na něj začínáme připravovat. V podcastu Fight Club č. 403 jsme si tak výjimečně ve třech nastřelili to, co nás čeká v příštích týdnech. Především pak ale to, co čeká vás, naše ctěné čtenáře, diváky a posluchače. Zastavili jsme se tak třeba nad blížící se Hrou roku, které budete i letos součástí také vy.
Hardware Club #22
Hardware Club #22: Navrhujeme herní počítače pod stromeček
Kdo z vás uvažuje o nové herní sestavě pod stromeček (ať už si o ni napíše Ježíškovi, anebo si ji poskládá sám), toho v 22. díle Hardware Clubu potěšíme. Probereme, co se od léta změnilo a jak má smysl postavit počítač dnes.

Nejnovější články