Nejčtenější články týdne: Phoenix Point, nejlepší mody i středověké RPG
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Phoenix Point, nejlepší mody i středověké RPG

15. 12. 2019 20:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Máme za sebou poslední týden, kdy byl herní průmysl nějakým způsobem aktivní. Několik věcí oznámilo Nintendo, několik Sony a nakonec jsme dostali velkou show v podobě The Game Awards 2019 s řadou nových oznámení. Od příštího týdne se celý herní průmysl víceméně „vypne“, jen aby zase ožil někdy v polovině ledna. Kdybyste přes svátky čirou náhodou neměli co hrát, čemuž moc nevěříme, zkuste se podívat třeba na stovku nejlepších modů letošního roku – jeden z článků, který se mezi těmi všemi oznámeními prodral do pětice nejčtenějších.

Nejčtenější články týdne

Ghost of Tsushima
Sony dnes odhalí nové hry a data vydání ve čtvrtém State of Play, dívejte se s námi
Společnost Sony se letos nezúčastnila veletrhu E3 a místo toho rozjela vlastní sérii videí State of Play, ve kterých oznamuje novinky v průběhu roku. Už jsme ani nedoufali, že bychom se letos dočkali ještě jednoho dílu, ale světe div se, dnes ve tři hodiny odpoledne proběhne další dvacetiminutovka plná nových oznámení a my si k ní sedneme v našem streamu na Mixeru.
PHOENIX POINT RECENZE
Phoenix Point – recenze
Z Pandořiny skříňky toho podle mýtu vylezlo na světlo světa plno, ale nic z toho nebylo příliš žádoucí pro poklidnou existenci lidstva. Pojmenování zkázy celého světa „Pandoravirus“ je proto velmi případné. Právě s důsledky tohoto viru se musí vypořádat pozapomenutá, oficiálně zrušená organizace Phoenix Point, která je sama o sobě už spíš legendou než hybnou silou, kterou bývala dřív. Duchovní nástupce XCOMu (nebo, chcete-li, starého X-Comu) čeká.
Far Cry 2 Redux
Komunita zvolila 100 nejlepších modů letošního roku. Teď zbývá vybrat finální desítku
Web ModDB už po osmnácté vyhlašuje nejlepší modifikace letošního roku. O jejich výběr se nestará vybraná porota, ale sami hráči, kteří v uplynulých dnech hlasovali pro 3 885 letošních modů, z nichž vybrali stovku nejlepších. Nyní se odpočítává deset dní, během kterých bude zvolena finální desítka s jediným vítězem.
Rustler
Středověké RPG Rustler si tropí žerty z her od Rockstaru
Kdo potřebuje nové Grand Theft Auto, když je tu Rustler alias Grand Theft Horse. Staňte se středověkým zlodějíčkem v otevřeném světě plném narážek s poťouchlými úkoly, kraďte koně, zabíjejte udatné rytíře, perte se se strážemi a okrádejte chudé sedláky. Rustler od Jutsu Games bezostyšně vykrádá Bully, Red Dead Redemption i GTA z ptačí perspektivy a hlavně – vůbec se za to nestydí.
Hellgate: London
Hellgate: London: Smrt a zmrtvýchvstání pekelného nástupce Diabla
Když v prvních letech nového tisíciletí bývalí tvůrci Diabla začali připravovat nové vlastní hack’n‘slash RPG z anglického pekla, nepředstavovali si ani zdaleka současné pořádky. Žádný brexit, rozhádaná sněmovna, skandály v královské rodině. Jejich představa smrtícího chaosu byla mnohem přímočařejší: záplava démonů v Londýně. To nemůže selhat! A tak se zrodil Hellgate: London, zamýšlený první dílek mnohem větší skládačky.

Redakce doporučuje

vanocni tipy - hry
Tipy na vánoční dárky od redakce Games.cz: Doporučujeme hry pod stromeček
Vánoce se děsivým kvapem blíží, Santovo hororové „Ho ho ho!“ se už rozléhá krajinou, Jezulátko spřádá pomstu těm zatraceným Římanům pomocí dárečky poblázněné armády dětských otroků a my se do toho chaosu samozřejmě musíme vmísit taky. Stejně jako loni vám v několika článcích doporučíme to, co byste mohli dát pod stromeček svým blízkým – případně sami sobě, jen tak, pro radost. Začínáme klasikou: počítačovými hrami.
Baret s motorovkou
Jak jsme vyvíjeli Commandos 3 – a jak nás zastavila až politická korektnost
Za každý splněný sen jich Osud, ten šklebící se podvraťák, minimálně deset vyhodí do přeplněné, páchnoucí popelnice, a dnešní článek je toho dalším důkazem. Je to připomínka bezelstné dětské naděje, která nikdy nepřežije kontakt s dospělostí. Dospělostí nesoucí tvář staré paní družinářky, zarputilé antifašistky. Někdy si říkám, že by bylo lepší, kdyby toho Adolfa měla ráda.
TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY - HARDWARE
Tipy na vánoční dárky od redakce Games.cz: Doporučujeme hardware pod stromeček
Počítačové hry, které byste svým blízkým mohli nadělit pod mrtvý (případně umělý) jehličnan, jsme vám doporučili už včera. Dneska se z říše softwaru přesuneme do království hardwaru, a to hardwaru velice různorodého. To by bylo, aby si Ježíšek něco nevybral!
The Game Awards koláž
Všechna oznámení z The Game Awards
I když jsme věděli, že to bude velké, stejně jsme se pořádně zapotili. Během dnešní noci jsme se dozvěděli vítěze prestižních cen The Game Awards, kde bodoval mimo jiné český Beat Saber, ale také novinky o desítkách nových i dříve oznámených her. Aby vám nic z toho neuniklo, připravili jsme pro vás seznam pokrývající celé The Game Awards.
vanocni darky vsehochut
Tipy na vánoční dárky od redakce Games.cz: Doporučujeme, co nás napadne
V redakci nežijeme jen hrami, a proto vám chceme, stejně jako loni, doporučit i několik více či méně neherních věcí. Náhodných tipů na náhodné věcičky či zážitky, kterými možná někomu tu radost uděláte. Nebo si ji udělejte sobě a dopřejte si jeden z níže uvedených dárků.

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
BoardGame Club #19: Deskoherní koláž 2019
Stejně jako loni se i letos na konci roku ohlédneme za tím, jaké deskovky jsme si letos zahráli, které z nich nás bavily nejvíc a nahlédneme i do budoucnosti. V duchu tradice se pro tyto účely opět sejde trojice deskovkářů z Games.cz v podání Patrika Hajda, Alladjexe a Petra Vojtěcha. Pohodlně se usaďte, za půl hodiny začínáme.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #456 o BioShocku, Darksiders, Sony i Nintendu
Oznámení nového BioShocku nemohlo některé z nás nechat chladnými, zatímco jiní členové redakce nehnuli ani brvou. Názorový střet nad budoucností oceňované série tak bude jedním z hlavních středobodů dnešního podcastu Fight Club s pořadovým číslem 456.
Gamesplay_poutáky_ahoj
LongPlay – Crusader Kings II podruhé #7: Chceme zpátky, co nám patří
V minulém díle našeho LongPlaye Crusader Kings II se konečně stalo to, na co jsme dlouho čekali. Náš přestárlý pohanský král, Hrabiš z rodu Hrabišů, zemřel při tom, co dělal nejraději – sexu s o mnoho dekád mladší ženou. Jeho nástupce, Kokynaut Hrabišovec, má před sebou těžký úkol: opětovně sjednotit království, které se po smrti patriarchy maličko rozpadlo.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Redakční pokec: The Game Awards 2019
The Game Awards nás v pátek doslova zavalily horou novinek, ale i tak jsme si našli čas sednout si ve studiu a probrat nejnovější oznámení a také vítěze samotných TGA. S čím souhlasíme, s čím nesouhlasíme a jak moc nás zasáhly esportové kategorie.
GoW_web
God of War – videorecenze deskové adaptace jedné z nejlepších her dekády
God of War je rozhodně jednou z her, na které budeme ještě hodně dlouho vzpomínat. Čtvrtý díl série se ubral úplně jiným směrem, pořádně zvážněl, z Krata udělal postaršího nařachaného tatínka a řeckou mytologii vyměnil za severskou. Riskantní tah se nakonec ukázal jako výborný nápad a díky obrovskému úspěchu hry tu máme její stolní adaptaci God of War: Karetní hra.

Nejnovější články