Nejčtenější články týdne: PlayStation 5, nejlepší hry roku i Skywind
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: PlayStation 5, nejlepší hry roku i Skywind

19. 1. 2020 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Hra roku nám pomalu finišuje. Všechny naše oficiální redakční kategorie už jsou venku, většina našich osobních kategorií už taky a teď je to hlavně o vás. Běží totiž anketa se čtenářským hlasováním o vaši Hru roku a pro nás je nesmírně zajímavé nakukovat na průběžné výsledky hlasování a porovnávat si je s našimi volbami. Jak to celé dopadne, uvidíme už za pár dnů, a tím se celá série článků s nejlepšími hrami minulého roku definitivně uzavře. A tak jako každý rok, i letos není divu, že tím nejčtenějším článkem byl právě ten vyhlašující deset nejlepších her loňského roku.

Nejčtenější články týdne

Grand Theft Auto IV
Bratránek Roman nemůže na bowling aneb GTA 4 si už na Steamu nekoupíte
Aktualizace (14. 1. 2020, 9:19): Rockstar se pro web USgamer vyjádřil k pozastavení prodeje GTA 4 na Steamu. „Grand Theft Auto 4 bylo původně vytvořené pro platformu Games For Windows Live, jejíž podpora skončila. Nemůžeme proto generovat nové klíče a prodávat tak současnou verzi hry. Hledáme náhradní řešení pro distribuci PC verze GTA 4 a informace zveřejníme, jak jen to bude možné.“ Microsoft GFWL přestal vývojářům nabízet v roce 2014, ve starších titulech se do něj můžete přihlásit použitím standardního Xbox Live účtu, který lze použít i pro všechny ostatní služby společnosti. Velká část studií ale implementaci služby ze svých her odstranila, aby se vyhnula podobným problémům.
Best of 2019
Best of 2019: Hra roku
Rok 2019 byl z hlediska her podivným obdobím. Celý průmysl už se připravuje na bombastický letošek a hned několik titulů se dočkalo odkladu, ať už ze strategických důvodů, nebo prostě proto, že vývojáři potřebovali víc času na dokončování. Díky tomu se letos podařilo vyšvihnout spoustě her, které by jinak zapadly v cunami AAA titulů. Tady je naše desítka nejlepších her za rok 2019. Zítra spustíme čtenářské hlasování a jsme zvědaví na výsledky, protože tenhle rok neměl jednoznačného favorita.
Star Wars Jedi: Fallen Order
Nová kapitola Star Wars údajně započne počítačovou hrou zasazenou 400 let v minulosti
V poslední době se kvůli Epizodě IX, seriálu Mandalorian a povedené hře Star Wars Jedi: Fallen Order pořád řeší Hvězdné války. Jak by taky ne, když to je možná nejsilnější popkulturní značka v naší galaxii – a protože to teď vypadá na delší filmovou pauzu, je čas si pořádně zaspekulovat. Spolehlivé zdroje totiž tvrdí, že novou multimediální kapitolu ságy Jediů a Sithů vykopne počítačová hra.
The Elder Scrolls Renewal: Skywind
Ambiciózní fanouškovský mod Skywind vypadá jako profesionální remake milovaného Morrowindu
Modifikace Skywind má své kořeny v roce 2012, ale až do roku 2015 šlo o snahu „pouze“ portovat The Elder Scrolls III: Morrowind do enginu The Elder Scrolls V: Skyrim. Dnes jde o plnohodnotnou předělávku, o vytvoření celé hry úplně od základů, jednoduše o kompletní remake, který vypadá snad ještě lépe, než kdyby se do něj oficiálně pustila Bethesda.
PS5 logo CES 2020
Spekulace: Bližší představení PlayStation 5 včetně ceny a designu konzole už 5. února?
Anonymní uživatel se na diskuzním fóru pochlubil překvapivě detailními informacemi o nadcházející konzoli PlayStation 5 včetně ceny, měsíce vydání, podrobností o zpětné kompatibilitě i exkluzivních titulů. Může být něco z toho pravda?

Redakce doporučuje

Noční můra nostalgiků: Zmizí staré hry hratelné skrze prohlížeč?
Noční můra nostalgiků: Zmizí staré hry hratelné skrze prohlížeč?
Se starými hrami je trochu kříž. Nestačí mít jen chuť si je zahrát. Musíte vědět, kam pro ně sáhnout a musí správně fungovat. Existuje sice spousta řešení, často ale jen teoretických. Vždyť kdo dnes dokáže spustit Test Drive z diskety anebo zprovoznit starý mikropočítač? Zdánlivě vše zachraňuje internet, i když ani ten nesplní všechna přání. Velkou ironií herního byznysu je, že nejlepší digitální službu pro milovníky staré zábavy zatím odvádí šedá zóna, kterou by si oficiální místa přála zlikvidovat.
EGS
První rok Epic Games Storu dopadl nad očekávání, exkluzivity a hry zdarma jen tak neskončí
Epic Games Store před měsícem oslavil své první výročí a zdá se, že byl důvod k pořádné veselici. Obchod, který se ze všech ostatních jeví jako největší konkurent Steamu, předčil snad veškerá očekávání pohlavárů z Epicu a dokázal, že hry zdarma a exkluzivní tituly přilákají masy zákazníků. V roce 2020 proto Epic nehodlá polevit ani nic měnit.
Dark Souls Remastered
Fenomén Dark Souls ve světě streamu
Málokterá série reformovala celou generaci her napříč žánry tak jako Dark Souls Hidetaky Mijazakiho. A zaslouženě. Hra, která je známá zejména svou nepromíjející, avšak férovou obtížností znamenala návrat k éře, kdy hráč nedostal nic zadarmo, mapy se daly najít jen v tematických časopisech a se záseky dokázal pomoct pouze zkušenější kamarád či starší sourozenec. U takovýchto her se hráči setkávali, ne aby poměřili své síly, ale aby společnými silami porazili hru samotnou.
Life is Feudal: MMO
Příhody z Life is Feudal: MMO aneb proč se těším na New World
Hlad po pořádném velkém západním MMORPG je v komunitě online pozitivních hráčů obrovský. Není se čemu divit, World of Warcraft se pomalu mění v herního kmeta a od vydání posledních prominentních západních kousků, tedy Guild Wars 2 a The Elder Scrolls Online, nás také dělí již osm, respektive šest let. Navíc se ve všech případech jedná o archetypální onlinovky, tradiční záležitosti s dungeony a raidy, jejichž hratelnost krystalizuje v klasické trojici tank – heal – damage. A stejně jako jakýkoliv jiný, i tenhle mustr se po určité době unaví.
Google Stadia
Stadia se nevzdává, letos plánuje přidat přes 120 her
Streamovací služba Google Stadia má po neslavném listopadovém startu co zlepšovat. V Česku zatím stále dostupná není, i když to by se letos mělo změnit, ani v zahraničí ale v domácích podmínkách nefunguje zdaleka tak skvěle, jak si Google před spuštěním maloval. Google to ovšem nevzdává a letos by kromě nových her mělo přibýt také streamování ve vyšším rozlišení a podpora více modelů telefonů.

Videa

Nejnovější články