Nejčtenější články týdne: problémy Anthem, triumf Devil May Cry 5
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: problémy Anthem, triumf Devil May Cry 5

10. 3. 2019 17:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Stejně jako minule, i tentokrát vévodí nejčtenějším článkům průšvih BioWare. Už nad Anthem ale mávněme rukou a pojďme se radši radovat z her, které se povedly. Třeba z Devil May Cry 5, které se mezi nejčtenější články týdne taky dostalo a které je skvělé. Pokud by vám snad recenze nestačila, můžete kouknout i na GamesPlay s Gábinou a Patrikem.

Nejčtenější články

Cyberpunk 2077 koncept
Cyberpunk 2077 má novou posilu, je jí ředitel Zaklínače 3
Poté, co nás CD Projekt Red loni v létě namlsal obsáhlou ukázkou ze Cyberpunku 2077, se trestuhodně odmlčel. O hře samotné jsme od té doby vlastně vůbec nic nového neslyšeli. Když už internetem proletěla nějaká novinka, byla o odchodu hlavního scenáristy, který si to zamířil k Blizzardu. Nyní tu máme obrácenou informaci a příslib, že nás letos čeká nový materiál.
The Occupation
The Occupation – recenze vynikajícího thrilleru
Z chytře vyprávěného příběhu a originálních herních mechanik vzešla stealth adventura, jakou si s žádnou jinou nespletete – The Occupation. Osmdesátá léta jsou v ní kulisou pro politický thriller v dospělém uměleckém aranžmá, který reaguje na každé vaše rozhodnutí. Ze hry si tak odneste zážitky, o které se sami přičiníte. I přes počáteční zmatenost a horší technickou kvalitu vás hra chytne a dlouho nepustí.
Anthem
Anthem má na PS4 obrovské problémy, se kterými si EA zatím neví rady
Start letošní vlajkové lodi EA se – buďme upřímní – vůbec nepovedl. Anthem trpí nesmyslnými designovými rozhodnutími, chudým obsahem i špatnou technickou stránkou. A v případě verze pro PlayStation 4 si k tomu můžete přičíst ještě mnohem závažnější problém hazardující se životem samotné konzole.
Devil May Cry 5
Devil May Cry 5 – recenze
Červený kožený kabát, svižné tempo elektrických kytar, olbřímí meče i frajerské hlášky pronášené zády k explodujícím hlavám pekelné havěti. Devil May Cry se po originálním, ale fanoušky nepříliš vřele přijatém pokusu o restart od studia Ninja Theory vrátil k původním vývojářům a od prvního traileru bylo očividné, co nám chce Capcom říct: „Dante je zpátky i se vším, co jste na něm milovali“.
Mapa seriál Pán prstenů
Seriál Pán prstenů od Amazonu se bude odehrávat ve Druhém věku
Po mnohém kličkování a ukazování poloprázdných map se společnost Amazon konečně odhodlala vypustit mezi fanoušky ochlupených nohou první skutečně konkrétní oznámení: chystaný seriál se bude odehrávat ve Druhém věku Středozemě. To znamená žádný mladý Aragorn. Místo něj se těšte jeho dávné předky – mocné Númenorejce.

Redakce doporučuje

steam_logo_art_2000.0
Valve stáhlo ze Steamu kontroverzní hru o znásilňování
Tak znásilňování na Steamu přeci jen neprojde. Hra Rape Day, o níž jsme vás informovali předevčírem a jejíž základní náplní je brutální sexuální násilí a vraždění žen, zmizela ze Steamu. Podle vyjádření Valve by totiž mohla způsobit „neznámé škody a rizika“.
diablo1
Peklo zamrzlo: Blizzard vydal Diablo na GOG, následovat bude Warcraft I & II
Blizzard nás zase jednou překvapil a zase se to točí kolem Diabla. Na rozdíl od absolutního PR fiaska jménem Diablo Immortal je to ale tentokrát překvapení pozitivní. Blizzard se domluvil na spolupráci s GOG a první na ráně je Diablo. Od dnešního dne je tak na polské digitální distribuci k mání zakladatel žánru hack & slash, respektive akčních RPG, a to za necelých devět eur.
Apex Legends
Zápisky z Apex Legends #01: Na slovíčko o pingování
V roce 2016 jsem s partou kamarádů hrával Overwatch. Několikrát týdně jsme se sešli na voice chatu a hodinku dvě hráli. Byla to paráda. Takovouhle partu teď v Apex Legends nemám, a víte co? Bavím se skoro stejně, ne-li víc (bez urážky!), i s náhodnými hráči. Proč? Čtěte dál a dozvíte se to.
Cyberpunk 2077
Dabér Geralta vás provede vývojem Cyberpunku 2077 a naznačí, že vydání je ještě daleko
Na nové informace ohledně Cyberpunku 2077 se těšíme snad ještě víc než na novou generaci konzolí. I když by se klidně mohlo stát, že se obojího dočkáme v totožném období. Na YouTubu PlayStationu (a pouze tam) se objevilo nové video, ve kterém tvůrci rozebírají předlouhý vývoj velkého městského RPG za doprovodu vypravěče, jehož hlas vám bude dobře znám.
Rage 2
Superhrdinou snadno a rychle díky brutálním schopnostem v Rage 2
Doom Eternal, nebo Rage 2? Jedna akčnější řež než druhá, přičemž ta druhá se rozhodla ukázat spoustu schopností, které si v ní můžete osvojit. Nakonec je úplně jedno, které si oblíbíte. Všechny mají brutální výsledek, který z protivníků udělá nechutnou lidskou kaši. Nebo zvířecí, tady se kreativitě meze nekladou.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme spin-off Far Cry New Dawn
Od konce příběhu Far Cry 5 uběhlo sedmnáct let, takže nastal nejvyšší čas se na místo činu do Hope County vrátit. V reálném světě sice neutekl ani celý rok, přesto se ráz Montany zásadně změnil. Všechno je barevnější, květinkovatější, šílenější... a plné radiace. Šárka s Vaškem se vydávají do nebezpečných končin, aby vám ukázali, jak si Far Cry New Dawn stojí vedle svých starších sourozenců i samo o sobě.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Sledujte Fight Club #416 o nové české hře The Wild Age
V dnešním Fight Clubu do našeho studia zavítá Martin Markus Mastný, tvůrce survival sandboxu Novus Inceptio na pomezí sci-fi a fantasy, ale také nové strategie z žánru tower defense The Wild Age. Martin hry kromě vývoje stejně jako my taky aktivně hraje, takže probereme, co ho v poslední době nejvíc zaujalo i jaké má se svými projekty plány do budoucna.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Devil May Cry 5
Na pátý díl hlavní série Devil May Cry jsme od čtyřky museli čekat dlouhých jedenáct let. Takový rozestup dává prostor pro zklamání zapříčiněné nadměrným očekáváním, ale Devil May Cry 5 se téhle pasti širokým obloukem vyhnul. Od Gabriely Šuterové si včera odnesl devítku a dnes si v GamesPlayi názorně ukážeme, že zaslouženě.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay – hrajeme RPG Fable: The Lost Chapters
První Fable od Lionhead Studios z hlavy Petera Molyneuxe vyšla v roce 2004 nejdřív na Xboxu, o rok později i na PC. Původně přitom měla vyjít už na Dreamcastu. Svou pouť ve Fable: The Lost Chapters začínáte jako malý chlapec v Albionu, který postupně vyrůstá. RPG systém přišel s tehdy vcelku revolučním konceptem morálky, spoustu předtím slibovaných mechanik ale nakonec neobsahoval.
Gamesplay_poutaky_ahoj
LongPlay – hrajeme Life is Strange 2 #2
První díl našeho LongPlaye Life is Strange 2 jsme utnuli v poměrně vyhroceném momentu a sami se nemůžeme dočkat, jak to se Seanem a Danielem na benzínce vlastně dopadne. Cesta na hranice s Mexikem je ze Seattlu dlouhá a plná nástrah, v dnešním díle tak dokončíme teprve první epizodu z plánovaných pěti.

Nejnovější články