Nejčtenější články týdne: Red Dead, české nemocnice a RTS
zdroj: Vlastní foto autora

Nejčtenější články týdne: Red Dead, české nemocnice a RTS

18. 11. 2018 13:11 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tenhle týden si pro sebe ukradl Jirka a jeho článek o tom, jak vlastně běží Red Dead Redemption 2 na které konzoli. Nepřekvapivě z toho vyšel nejlíp Xbox One X, ale to se za prvé čekalo a za druhé Jirka zjistil zajímavé poznatky i u ostatních konzolí. Další nejžádanější články se daly také docela dobře uhádnout – všechny vás zajímalo, jak dopadla česká novinka Project Hospital a společně s Ondrou Švárou jste zavzpomínali na staré dobré 2D realtime strategie...

Nejčtenější články týdne

Emperor: Battle for Dune
Konec dvourozměrných časů a pád realtime strategií
Svět her je jako džbánek piva, po kterém místo pěny stékají paradoxy. Důležitost se často přikládá trendům, které si to plně nezasluhují a preferují se banality před opravdovými hodnotami. Tak se stane, že sto milionů lidí tajtrlíkuje v nějaké Battle Royale, zatímco Last Day of June, poetickou hru o lásce a věrnosti, zná pouze hrstka zasvěcených. Legrace končí, když se na periferii ocitnou dokonce celé žánry, například herní strategie. Po přechodu do trojrozměrné grafiky se jim přitom věštila blyštivá budoucnost, ale ta nikdy nepřišla.
Battlefield 1
Hráči Battlefieldu 1 uctili konec první světové války chvilkou přátelství
U příležitosti stého výročí konce první světové války, respektive podpisu příměří, se sluší a patří uctít oběti jednoho z nejničivějších konfliktů lidské historie. Ticho vládne mezi shromážděnými prezidenty, na náměstích, na stadionech. A včera se něco podobného událo ve velmi vhodném prostředí – přímo v zákopech Battlefieldu 1. Navíc nešlo o plánovanou akci, nýbrž o spontánní nápad samotných hráčů.
Red Dead Redemption 2 konzole
Která konzole je nejlepší na Red Dead Redemption 2?
Read Dead Redemption 2 si momentálně zahrajeme pouze na konzolích od Microsoftu a Sony. PC verze ještě oznámena nebyla a bůhví, zda v dohledné době vyjde. Není tak na škodu ukázat si, jak jsou na tom konzole s kvalitou zobrazení a výkonem.
Fallout 76
Betu Falloutu 76 nemůžete odinstalovat, pokud si nekoupíte plnou hru
Jeden z mnoha bugů, nebo nekalá obchodní praktika? Internetový diskuzní portál Reddit i oficiální fórum Bethesdy se plní příspěvky uživatelů, kteří se neúspěšně snaží odinstalovat betu chystaného multiplayerového spin-offu Fallout 76. Musí si prý nejdříve zakoupit plnou verzi hry.
Project Hospital
Project Hospital - recenze
Česká nemocniční strategie Project Hospital vypadala velice nadějně (viz naše dojmy) již v uzavřené betě před dvěma měsíci. Tvůrci z pražského studia Oxymoron jednak představili dosud nevyzkoušený přístup k žánru, ale hlavně vše postavili na základech ze zajímavých herních mechanik. Také bylo ale jasné, že bude potřeba ještě obrousit celou řadu hran. Teď už mohu posoudit, jak se jim to povedlo.

Redakce doporučuje

nintendo 2
Nintendo vyhrálo boj s nelegálními emulátory, pokuta přesahuje čtvrt miliardy
Jsou to tři měsíce od chvíle, kdy Nintendo podalo žalobu na provozovatele dvou webů LoveROMs a LoveRetro, které poskytovaly emulované verze her bez souhlasu jejich vlastníků. Spor je nyní u konce, má právoplatného vítěze a poníženého poraženého. Dohodnutá částka za ušlou újmu není sice tak vysoká, jak by mohla být, stále však devastující.
KCD artbook
Warhorse chystá tištěný artbook zachycující krásy Kingdom Come: Deliverance
Ať už vám netradiční herní principy českého RPG Kingdom Come: Deliverance přirostly k srdci, nebo vás od hry úplně odradily, jedno musíte uznat: česká krajina vypadá v podání CryEnginu prostě nádherně. Prosluněné louky, husté lesy, lidská stavení, to všechno lahodí oku. Pokud patříte mezi ty, kteří si libují v artboocích, pak se máte na co těšit.
Overwatch
Blizzard chystá mobilní hry taky podle Overwatche, Warcraftu a StarCraftu
Mysleli jste si, že Blizzard skončí jen u Diablo Immortal? Chyba lávky. Výkonný producent a jeden ze spoluzakladatelů firmy potvrdil, že nedávno oznámené Diablo rozhodně nebude poslední mobilní hrou Blizzardu. Svých mobilních her se dočkají Overwatch, Warcraft i StarCraft.
Thronebreaker: The Witcher Tales
Thronebreaker se neprodává dobře, CD Projekt ho musel vydat na Steamu
Thronebreaker: The Witcher Tales je vynikající karetní RPG, jak se dozvíte v Šárčině devítkové recenzi. I když tu převážně mastíte gwinta, čeká vás plnohodnotný třicetihodinový příběh, který dokonale zapadá do zaklínačského světa. Proto je lehce překvapivé, že se hra prodává špatně. Dokonce tak špatně, že studio CD Projekt RED zrušilo původní exkluzivitu na GOG a vydalo hru i na Steamu.
settlers
Settleři se vrátili díky remasteru všech sedmi dílů
Další ze starých dobrých značek, se kterými to jednu dobu vypadalo špatně, ale teď se opět chystají vtrhnout na scénu, jsou Settlers. Tahle budovatelské strategie dokázala od roku 1993 zplodit sedm hlavních titulů (o žádných dalších raději nemluvme) a na zimu příštího roku chystá reboot nazvaný prostě The Settlers. Ale ještě předtím si můžete vyzkoušet kolekci remasterů všech sedmi původních her.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme příběhové kampaně Battlefieldu V
Série Battlefield vyměnila první světovou válku za tu druhou, ale zachovala si strukturu singleplayerové kampaně. Battlefield V stejně jako jeho předchůdce nabízí několik krátkých War Stories, tedy minikampaní, které vám ukážou různé tváře války. A my se na ně v dnešním videu podíváme.
Fight Club 401
Fight Club #401: Retrobraní
Po víkendovém jubilejním Fight Clubu s pořadovým číslem 400 před námi leží další stovka podcastů, kterou zhruba za dva roky opět završíme na slavnostní vlně. Pětistovka bude jistě obrovská událost, ale prozatím na ni můžete s klidem zapomenout. Je tu další středa a s ní po předešlé výjimce další klasický podcast.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme strategii Space Hulk: Tactics
Stolní hře Space Hulk táhne na krásných 30 let. Za svůj život se dočkala několika verzí a ještě většího počtu videoherních adaptací s kolísavou kvalitou. Za nejnovější snahou o zdigitalizování legendární deskovky Games Workshopu stojí studio Cyanide, které má na triku vedle Styxe a Call of Cthulhu i Blood Bowl. Jak se jim to povedlo, si ukážeme v dnešním GamesPlayi.
Hardware Club 21
Hardware Club #21: Externí GPU
Studentské časy. Na koleji otvíráte svůj notebook vybavený slabým dvoujádrem Intel a předpotopní grafikou se sdílenou pamětí. S napětím instalujete nově vydanou herní pecku, těšíte se na grafické orgie... Ale ty se bohužel nekonají. Slabé GPU stačí s vypětím jen na nízké detaily. Scénář, který zažil asi každý z nás. „Kdyby tak existovaly externí grafiky!“ ozvalo se v hlavě nejednoho hráče. Málokdo ale věděl, že už tehdy bylo možné něco takového provést, jen to chtělo trochu umu a odvahy. Jak je to s externími GPU dnes?
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay – hrajeme si s kostlivcem v MediEvil
Pořádně vyhublý Sir Daniel Fortesque se brzo vrátí v plné parádě díky remaku MediEvil na PS4, ale dnes je čas podívat se na původní hru naší tradiční retro optikou. Zpátky do roku 1998, do krásných časů, kdy jste mohli nepřátele umlátit svou vlastní z kloubů vytrženou paží, vás vezme elitní historický tým Honza + Pavel.
fc_400
Sledujte záznam jubilejního Fight Clubu #400
Jubilejní 400. Fight Club se odehrál přesně před týdnem (dobrá, přesně jen pro ty, kteří opravdu protáhli Afterparty) v Jack Daniel’s Musician Factory a tak, pokud si chcete vychutnat jeho víkendovou atmosféru, máte ideální příležitost. Na dvou a půl hodinách se prostřídala solidní porce účinkujících. Jmenujme Martina Bacha, Petra Poláčka, Viléma Koubka, Pavla Skotáka, Honzu Olejníka, Gábinu Šuterovou a všemi oblíbeného Karla Drdu. Plus samozřejmě naše šestičlenná redakce.

Nejnovější články