Nejčtenější články týdne: Rozkroky v Death Stranding, Černobyl i české hry
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Rozkroky v Death Stranding, Černobyl i české hry

22. 9. 2019 17:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Death Stranding nás i celý herní průmysl fascinuje už od prvního teaseru. Tehdy jsme absolutně netušili, která bije, teď za sebou máme několik desítek minut (téměř) nepřetržitého hraní a... Pořád nám to není moc jasné? Nebo vlastně je, ale to nic nemění na faktu, že Kodžimova novinka vypadá divně. On tu nakonec otec Metal Gearu přece jen možná zakládá nový žánr. Chytřejší budeme už brzy, každopádně po vydání nového videa není divu, že se Death Stranding umístil na pozici nejčtenějšího článku týdne.

Nejčtenější články týdne

ČESKÉ HRY
Redakční anketa: 15 nejlepších českých her
Máme rádi české hry. Rádi o nich informujeme, rádi je hrajeme, a tak nás napadlo, že by nebylo od věci zjistit, které z nich jsou u nás v redakci ty nejopěvovanější. Každý z nás dal dohromady vlastní žebříček deseti nejoblíbenějších her. Šest vzniklých žebříčků jsme následně porovnali, obodovali a vytvořili z nich jeden redakční výběr toho nejlepšího, co nám za svou historii dala česká scéna.
Recenze Blair Witch pouták
Blair Witch – recenze
Píše se rok 1996 a v tajemném lese Black Hills u městečka Burkitsville se ztratil další chlapec, pouhé dva roky poté, co zde zmizela partička studentů – Heather, Josh a Mike. Vy se coby bývalý policista Ellis vydáváte pomoct policejnímu oddělení v pátrání po chlapci a berete s sebou čtyřnohého kamaráda, psa Bulleta. Je ovšem jasné, že pátrání v hororu Blair Witch nebude pouze o ztraceném chlapci, ale také o hledání temných tajemství uvnitř Ellisovy mysli.
Chernobylite
Vydejte se do „srdce temnoty“ černobylské elektrárny v hororu Chernobylite
Havárie jaderné elektrárny v Černobylu i po více než 30 letech stále vzbuzuje strach z neznámého. Pozornost k ní letos přilákal nejen seriál z produkce HBO, ale i chystaná hra, kde se do opuštěných prostor černobylské oblasti budete moct vydat na vlastní pěst. Přestože v říjnu vyjde Chernobylite jen v early accessu, jeho příběh můžete dohrát, a to hned několika způsoby.
Death Stranding
Nové video z Death Stranding ukazuje, že zírat lidem do rozkroku je neslušné
Na Tokyo Game Show si pro sebe nový počin Hidea Kodžimy uzmul hned několik dlouhých segmentů na pódiu. Nový trailer a třičtvrtěhodinovou ukázku z Death Stranding jsme podrobněji rozebrali minulý týden, o víkendu se ale objevila ještě jedna půlhodinová, která je tak trochu zásahem do soukromí Sama Bridgese. Kromě prohlídky jeho úkrytu totiž dojde i na zoomování na intimní partie a podivnou obsesi hygienou.
Ash Ketchum vyhrál ligu
Ash Ketchum poprvé v životě vyhrál pokémoní ligu. Odejde na odpočinek?
Ash Ketchum se poprvé v kariéře stal mistrem ligy trenérů pokémonů. Trvalo mu to dost dlouho, když uvážíte, že si svůj debut na televizní obrazovce prožil už v roce 1997 – od té doby několikrát vypadl ve vyřazovacích bojích, jednou obsadil druhé místo, ale teď, na souostroví Alola, se jeho sen konečně splnil.

Redakce doporučuje

Death Stranding
Kodžima chce s Death Stranding založit nový žánr, možná ale bude nejdřív potřebovat pokračování
Že je Death Stranding vcelku ambiciózní projekt, to už většině herních fanoušků asi došlo. Hideo Kodžima by jeho prostřednictvím chtěl založit nový žánr „strand“ her, protože věří v potenciál jejich myšlenky. Aby ji ale hráčům jasně vysvětlil, možná nebude stačit jen jedna hra, nýbrž i druhá, třetí, aby jeho poselství lidé pochopili a termín strand vůbec vstoupil do povědomí. Odvážná vize i na tohohle japonského génia.
Hitman 2
Outro – ohlédnutí za zabijáckou cestou s Hitmanem 2
Jedničku jsme zvládli během sedmi dílů, dvojka nám zabrala dílů deset. Přesto jsme se úspěšně dostali až na konec a celý LongPlay Hitmana 2 tak máme za sebou. Podobně jako v případě předchozí série se i teď ohlédneme za naší zabijáckou cestou novými úrovněmi a zavzpomínáme na to, co se povedlo, co se nepovedlo a co chceme do příštího dílu zlepšit. Hitman 3 totiž dříve či později bude a my jsme na něj připravení!
Anthem
Anthem upouští od aktů, BioWare ho bude průběžně předělávat
EA připouští, že Anthem nebyla zrovna trefa do černého – půl roku po vydání se ocitlo v základní kolekci her pro všechny předplatitele Origin Access Basic i EA Access a sám šéf vydavatelství přiznal, že nefunguje podle plánu. S končící událostí Cataclysm se teď BioWare muselo rozhodnout, co s looter shooterem bude dál, a byť od původních představ upouští, odmítá uznat porážku.
Red Dead Redemption II
Rockstar spustil svého vlastního herního klienta, protože proč ne
Nechci říkat, že jsem to říkal, ale říkal jsem to. Před dvěma lety jsem napsal komentář „Red Dead Redemption 2 už na Steamu nevyjde“ a měl jsem pravdu. PC verze hry roku 2018 sice pořád oznámená není, ale teď už víme, že pokud někdy vyjde, vyjde na čerstvě oznámeném a rovnou i spuštěném klientu Rockstar Games Launcher.
RDR Undead Nightmare
Naznačují zombíci v Red Dead Online příchod Undead Nightmare 2?
Hry od Rockstaru jsou zpravidla zasazené do poměrně realistických světů, kterým se ale občas nevyhnou nějaké ty nadpřirozené jevy. Ufo, yetti nebo třeba zombíci si proklestili cestu nejen do série Grand Theft Auto, nevyhnuli se ani prvnímu Red Dead Redemption v podobě samostatně hratelného datadisku Undead Nightmare. Schyluje se k soumraku mrtvých i ve dvojce?

Videa

Nejnovější články