Nejčtenější články týdne: Star Wars, zrušené hry i nový Half-Life
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Star Wars, zrušené hry i nový Half-Life

24. 11. 2019 18:25 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Konečně singleplayerové Star Wars, které se povedly. Star Wars Jedi: Fallen Order se za svoji inspiraci Uncharted a Dark Souls nestydí a naštěstí ani stydět nemusí. Respawn totiž udělali zábavnou hru, která není protkaná online prvky či mikrotransakcemi. Naopak má silný a smysluplný příběh, zábavné souboje, RPG prvky, zajímavé postavy... A velkou otázkou je, jestli na něčem takovém vydělá EA uspokojivé množství peněz. Protože jestli ne, budeme hrát za dva roky zase jen další mikrotransakční Battlefront. V horším případě jen nějakou mobilní idle klikačku. Do té doby si ale Star Wars Jedi: Fallen Order můžeme bez problémů užívat a gratulovat hře i za to, že její recenze je nejčtenějším článkem za poslední týden.

Nejčtenější články týdne

final-recenze-starwarasjedi-ahoj
Star Wars Jedi: Fallen Order – recenze
Konec roku 2019 je pro fanoušky Hvězdných válek hodně zajímavý. Na Disney+ začal ambiciózní seriál The Mandalorian, za pár týdnů zamíří do kin devátá filmová epizoda s podtitulem Vzestup Skywalkera a po letech čekání došlo konečně i na singleplayerovou hru – Star Wars Jedi: Fallen Order.
Half-Life
Valve ve čtvrtek představí nový Half-Life
Konečně je konec všem spekulacím, které na nás sem tam vyskočily v uplynulých měsících. Valve po opravdu dlouhé době oznamuje novou hru ze série Half-Life. Ne, není to trojka, ale vlajková loď jejich vlastních brýlí pro virtuální realitu Valve Index. Vydržte ještě dva dny a uvidíte, co je Half-Life: Alyx vlastně zač.
Google Stadia
Dojmy z ostrého provozu Google Stadia: Žádná revoluce se zatím nekoná
Oznámení Google Stadia pro mě osobně byla velká věc: technologie a peníze Googlu, to by už s tím streamováním her mohlo konečně klapnout, ne? Postupem času se ale z potenciálního „revolucionáře“ vyklubala jen další streamovací služba, kdy je nutné si tituly kupovat zvlášť a Googlu poté platit za výpočetní výkon v cloudu. Takže žádný herní Netflix, žádné hraní zdarma s podporou reklamy. Včera každopádně došlo ke spuštění služby ve vybraných zemích, takže se konečně můžeme podívat, jak Google Stadia funguje v divokých vodách domácího připojení.
Hearthstone: Heroes of WarCraft
Blizzard udělal Hearthstone bez kartiček. Konečně
Prvních pár měsíců mě Hearthstone nesmírně bavil, ale podobně jako v případě World of Warcraft jsem od něj odpadl ještě před vydáním prvního datadisku. Jestli jsem totiž na Hearthstonu něco neměl rád, byla to samotná podstata žánru: kartičky. Nesmírně mě nebaví je sbírat, počítat, vymýšlet kombinace, skládat balíčky a vůbec je jakkoliv řešit. Proč tedy o Hearthstonu vůbec píšu? Čtěte dál a uvidíte.
Scalebound
15 očekávaných her, které si nikdy nezahrajeme
Na každou vydanou hru připadá hned několik zrušených a ani o nich nevíme. V útrobách velkých studií se do fáze prototypu dostane dlouhá řada titulů, jen aby se ukázalo, že nefungují a vývojáři se můžou začít soustředit na jiný pokus. Už méně často se stává, že dojde k veřejnému oznámení takového prototypu, na který se začneme těšit, aby pak přišla rána shůry a nám zůstaly jen oči pro pláč. Zavzpomínejme společně na několik takových velmi očekávaných her, kterých se (s největší pravděpodobností) nikdy nedočkáme.

Redakce doporučuje

Anthem
BioWare údajně plánuje kompletní předělávku Anthem a začíná vyvíjet další Mass Effect
Anthem je bezesporu jedním z největších průšvihů letošního roku. Od tvůrců Mass Effectu jsme čekali přeci jen něco víc než bugy, nesourodou hratelnost a nudu. S výsledkem nebylo spokojené studio ani vydavatel, ale místo aby Anthem nechali nedůstojně umřít a vrhli se na něco nového, pracují na jeho kompletním předělání.
TGA2019_SuperHero_001
Pomozte vybrat ty nejlepší hry roku na The Game Awards
Prosinec je za rohem a stalo se tradicí, že se v jeho průběhu uskuteční velká herní událost The Game Awards. Na rozdíl od spousty dalších cen se na akci pořádané Geoffem Keighleym můžeme dočkat i nových oznámení. Loni se touto cestou světu představily hry Dragon Age 4, The Outer Worlds nebo třeba Far Cry New Dawn. Ceremonii ale předchází hlasování, kterého se můžete účastnit právě teď.
Football Manager 2020
Návod pro nováčky Football Manageru: Fotbalovým koučem snadno a rychle
Football Manager je fantasticky hluboká a realistická strategická série, která je nesmírně populární všude tam, kde je nesmírně populární fotbal. Pokud máte kopanou (a strategie) rádi, byla by chyba si některý díl aspoň nevyzkoušet, třeba hned ten letošní, který vyšel včera. Ale do Football Manageru je pro nováčka notoricky obtížné proniknout – a proto jsme si pro vás připravili následující návod, který vás podrobně provede prvními kroky v klubu a naučí vás pár užitečných triků.
d2
Diablo nemuselo vyjít, tvůrci šli málem do vězení, remaster dvojky nejspíš nebude
Otcové Diabla, David Brevik a bratři Max a Erich Schaeferové, se na ExileConu 2019 rozpovídali o vzniku legendární značky. Přidali pár zajímavých a občas lehce mrazivých historek z vývoje. Zdá se, že to (zejména v úplných začátcích) byla docela divoká jízda, co také místy vůbec nemusela dopadnout dobře.
TELL THE WORLD I'M COMING HOME
Hry, ke kterým se nejčastěji vracíme
Součástí profese herního novináře je hrát nové hry. Problém nastává ve chvíli, kdy nových her vychází přibližně 100 denně a člověk ani nestíhá vyzkoušet všechny ty, o kterých dopředu ví, že jsou vynikající. Jak si pak máme najít čas na naše srdcovky z minulosti? Přesto se každý z nás v redakci k nějaké své staré lásce neustále vrací. Něčí milenka nosí slušivý zelený baret, něčí se vozí v kamionu, něčí si ráda šlehne jedovatý lektvar.

Videa

final-fifa-ahoj
Jirkův Okresní přebor – fotbalový analfabet se učí kopanou
Jiří nepatří mezi ty miliardy moudrých obyvatel naší planety, kteří uznávají, že fotbal je tím nejkrásnějším sportem na světě. Jelikož je tím ale vyloučen z mnoha dozajista fascinujících společenských debat, rozhodl se, že s tím něco udělá. Konkrétně se naučí hrát Fifu, a během toho možná dokonce i pochopí, co to znamená ofsajd.
final-gamesplay-starwarsjedi-ahoj
GamesPlay – hrajeme Star Wars Jedi: Fallen Order
Říct, že EA to se značkou Star Wars neměla zrovna jednoduché, by bylo ještě mírné. Battlefront sice okouzlil graficky, ale tím to víceméně končilo. Dvojka byl jeden z největších průšvihů celého herního průmyslu za poslední dobu a ambiciózní plány na Project Ragtag vedly jen k pláči. Do toho se tu ale zčistajasna zjevili borci z Respawnu a vystřihli hodně zajímavou, a nakonec i hodně dobrou, hru: Star Wars Jedi: Fallen Order.
final-ageofempires-ahoj
GamesPlay – hrajeme Age of Empires II: Definitive Edition
Nejdřív se zrodilo původní Age of Empires II, po něm datadisk The Conquerors, následovala HD edice se svými vlastními rozšířeními a nyní dorazila audiovizuálně zcela překopaná Age of Empires II: Definitive Edition s tunou obsahu a moderních funkcí. Pojďte se spolu s námi podívat, jestli další návrat k velebné strategii stojí za to.
fighclub-453-ahoj
Sledujte Fight Club #453 s Pavlem Barákem o GDS a Google Stadia
Tak jako každý rok, i letos se koná GDS a i letos nám o něm přišel do podcastu povyprávět vzácný host, „pan GDS“ Pavel Barák. První část podcastu s pořadovým číslem 453 tak nemůže být o ničem jiném než o blížící se Games Developers Session, která proběhne 29. a 30. listopadu v Praze.

Nejnovější články