Nejčtenější články týdne: Umělá inteligence, Bloodlines, PC sestavy
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Umělá inteligence, Bloodlines, PC sestavy

22. 12. 2019 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Umělá inteligence dělá takové pokroky, že ve StarCraftu II už poráží drtivou většinu hráčů. Představa, že budou online hry brzy naplněné umělou inteligencí, tak není vůbec nereálná. Hry by nemusely tolik řešit odliv hráčů, poloprázdné servery nebo příliš dlouho trvající proces párování. A až se AI zlepší natolik, aby nebyla jen nekompromisním drtičem libovolného profíka, ale bude umět hrát i dobře, průměrně a podprůměrně, budou moct žít leckteré online hry věčně. Zajímavá teorie, jejíž první náznaky se začínají objevovat už teď. Není proto divu, že Alphastar je nejčtenějším článkem posledního týdne.

Nejčtenější články týdne

Battle for Middle-earth
Vzpomínáme: The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth ukázala krásu her podle filmů
Bývaly časy, kdy si člověk nemohl strategii splést s RPGčkem. Možná, že to má každý jinak, ale pro mě tyhle časy skončily 15 let nazpět s vydáním The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth, na nějž došlo 9. prosince 2004. Famózní SAGE engine tehdy (alespoň v maximálním rozlišení promo fotek) převedl do jedniček a nul svět populární Středozemě s takovou věrností, až byla výsledkem jedna z nejlepších „prstenových“ her.
Herní PC
Stavíme vánoční PC sestavy. Herní počítač od 13000 Kč až po high-end
Black Friday i Cyber Monday jsou za námi, předvánoční nákupní horečka v plném proudu, vysoká poptávka všude kolem. Co takhle to protentokrát zkusit trochu jinak? Peníze, které si schraňujete na nový herní počítač, nechte ještě v šuplíku, připočtěte si k tomu obálky, co najdete pod stromečkem, a počkejte do nového roku. Během lednových výprodejů pak srovnejte naše návrhy s nabídkou obchodů a uvidíte, třeba se ke stejné sestavě dostanete za lepší peníz. Nuže, úvodní tip mám za sebou a teď už na to důležitější: herní počítače.
Gothic Playable Teaser
Zahrajte si demo oficiálního remaku prvního Gothicu, který může, ale také nemusí vzniknout
Zatímco jsme v pátek měli oči jen pro haldu oznámení z The Game Awards, v THQ Nordic si pro nás přichystali opravdovou lahůdku. Bez jakýchkoliv předchozích náznaků na Steamu rovnou publikovali demoverzi remaku prvního Gothicu, kterou si můžete hned vyzkoušet.
Coteries of New York RECENZE
Vampire: The Masquerade – Coteries of New York – recenze
Ta nejtemnější tajemství je nutné strážit přísněji než sebedražší poklad. Jak byste se například tvářili, kdyby se profláklo, že je po soumraku možné někde na ulici potkat vybledlého jedince, jemuž nebije srdce, nedýchá, ale zato nekonečně lační po vaší krvi? A aby to bylo ještě divnější, tahle podivná choroba jej dokonale konzervuje přesně v té podobě, v níž ho postihla. Ne, opravdu nechcete vědět, že existují upíři.
Alphastar Starcraft
Starcraft II: Umělá inteligence Alphastar už poráží ty nejlepší hráče
Dnešní článek o nejpokročilejší umělé inteligenci na světě Deepmind Alphastar je již třetí v řadě, takže nebudu znovu podrobně rekapitulovat, co je Alphastar zač a jak pracuje (odkazy na články najdete dále v textu). V kostce: Jde o skutečnou umělou inteligenci, která ve Starcraftu II, jedné z nejsložitějších lidmi vymyšlených her, řádově komplikovanější než relativně triviální šachy či go, dokáže porazit i ty absolutně nejlepší lidské hráče a často je od nich k nerozeznání. A teď svoji dominanci opět potvrdila.

Redakce doporučuje

Wf_Empyrean_Keyart_4k_Logo2
Ve Warframe: Empyrean konečně vyrazíte ke hvězdám
Vesmírné fantasy plné kybernindžů, krkolomné, adrenalinové akce, prazvláštních slov, podmanivě stylového výtvarného projevu a až nečekaně zajímavého příběhu je tu s námi už bezmála sedm let. Z pokašlávajícího outsidera se příkladnou péčí autorů ze studia Digital Extremes postupně stala pekelně rozjetá mašina. A žádné zpomalení se nechystá, což dokládá i nedávný velký update Empyrean.
Star Wars Jedi: Fallen Order
Nejlepší Star Wars hry podle redakce Games.cz
Tak nám včera vyšly nové filmové Hvězdné války. My v redakci jsme se na Vzestup Skywalkera kolektivně vydali až dnes a dojmy vám případně sdělíme v některém z novoročních podcastů či na sociálních sítích, ale ještě předtím nás napadlo rekapitulovat naše nejoblíbenější počítačové hry z předaleké galaxie. Někdo rád závodí, jiný seká mečem, další přemýšlí nad strategickou mapou. Ke komu se přikláníte vy?
d.va pornhub
Overwatch je nejhledanější hrou na Pornhubu
Asi nejpopulárnější webová stránka s obsahem pro dospělé Pornhub opět rekapituluje uplynulý rok desítkami grafů a statistik převážně z vyhledávání. Mezi hledanými výrazy nechybí ani slavné hry a jejich postavy. Letošní vítěz není překvapivý, ale možná byste se divili, jak hledání ovlivňují novinky.
Ray McCoy
Adventura Blade Runner vychází poprvé v historii digitálně
Už sice nemáme listopad, takže se případ detektiva Ricka Deckarda kdesi v Los Angeles zřejmě odehrál v tichosti a bez povšimnutí, zprávy kolem kyberpunkové kultovky ale ještě nekončí. Klasická adventura Blade Runner od Westwood Studios se totiž poprvé od vydání objevila na pultu digitálního obchodu a za těch 22 let musela překonat nejednu překážku.
Apex Legends
Jaký byl herní rok 2019? Nejvíc se mluvilo o Fortnite, trh s hrami stále roste
Web Gamesindustry dal opět dohromady roční statistiky ze světového trhu s hrami. Ze spousty grafů se dozvídáme fakta o hodnotě trhu, výdělcích počítačových a konzolových her, jaké byly nejlépe a nejhůře hodnocené hry, jak dlouho hrám trvá skončit ve slevě nebo třeba kolik se objevilo nových značek u největších vydavatelů.

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme demo remaku Gothic 1
Překvapení! V pátek se všem majitelům některé z her Piranha Bytes přidal do knihovny Gothic Playable Teaser. Nejedná se o nic jiného než potenciální remake slavné jedničky v rané fázi vývoje, na němž si THQ Nordic chce otestovat, zda má smysl se do předělávky pustit. Vzhledem k tomu, že v redakci sedí velký fanda Gothicu Jiří, nemůžeme si demo nechat ujít.
Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Darksiders Genesis
Loňský konec roku patřil mimo jiné sérii Darksiders, letošní konec roku patří mimo jiné sérii Darksiders. Ale zatímco loňský třetí díl nebyl ničím, kvůli čemu byste si museli brát dovolenou, letošní odbočka Darksiders Genesis by za to už mohla stát. Naší recenzi si přečtete večer a teď tuto diablovku říznutou puzzly a metroidvanií uvidíte v běhu.
Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme druhoválečnou strategii Unity of Command II
Hexové tahové strategie se asi nikdy nedostanou z pozice „niche“ titulů, ale to neznamená, že nejde o zábavné hry. Některé jsou hardcore, jiné pro změnu příliš úzce zaměřené, ale když se podaří skloubit obtížnost a přístupnost, vznikne titul, který ocení jak nároční stratégové, tak i novicové. Přesně takovým titulem je Unity of Command II, která si od Marta Vertiga odnesla z recenze desítku.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte předvánoční Fight Club #457 o všem možném
Vánoce jsou už skoro tady a vy sledujete poslední Fight Club tohoto roku. Příští týden jsou už regulérní svátky a tu následující středu bude redakce taky prázdná. Uvidíme se tak až po Novém roce, plni sil, elánu a nadšení. Ještě předtím tu máme ale předvánoční Fight Club s pořadovým číslem 457.
WITCHER REDAKCNI POKEC
Naše reakce na seriál Zaklínač: Co si myslíme o prvních dvou dílech?
Dneska na to došlo. Stalo se to, co fanoušci bělovlasého zabijáka monster z Rivie očekávali takovou dobu. Seriál Zaklínač od Netflixu konečně vyšel. My jsme se už stihli podívat na první dva díly a připravili jsme si pro vás stream, v němž probereme svoje první dojmy z eskapád Geralta, Ciri, Yennefer a jejich přátel.

Nejnovější články