Nejčtenější články týdne: zaklínačský seriál a vskutku pekelný Doom
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: zaklínačský seriál a vskutku pekelný Doom

17. 3. 2019 15:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

O nejčtenější články se tento týden vůbec nepostaraly hry. Na prvních dvou místech vévodí s přehledem fotky ze seriálu na motivy Zaklínače a první trailer na filmový Doom. A zatímco v prvního jmenovaného pořád vkládáme nemalé naděje, nad tím druhým už jenom máváme rukou. A nejsem v tom sami, mává i Bethesda. Není se čemu divit...

Nejčtenější články týdne

SCUM
Svět ultra-realistického survivalu SCUM se rozrůstá o nové lokace
Survival SCUM se proslavil mnoha prvky. Někoho zaujala míra detailů od počtu zubů majícího vliv na schopnost rozžvýkání potravy po rychlost běhu odrážející se od fyzické kondice. Jiné fascinuje lidská přirozenost v podobě vypouštění různých hmot různými otvory. Ale ať už jste se do hry pustili z libovolného důvodu, vám známý svět se přes víkend poměrně značně změnil.
Dawn of Man
Dawn of Man – recenze
Originální, návyková a nezapomenutelná, ale místy i stereotypní a nesrozumitelná. Taková je nová strategie Dawn of Man o lidském dávnověku, aneb „neolitická revoluce hrou“. Lovce mamutů v ní proměníte v hospodáře a opravdu dobře se u toho pobavíte. Škoda jen některých nedomyšlených ekonomických mechanik, kterým hra podřizuje paradoxně veškerý svůj strategický potenciál.
Witcher
První fotky z natáčení seriálu Zaklínač ukazují Anyu Chalotru jako Yennefer
Chystaný zaklínačský seriál od Netflixu je středem pozornosti už poměrně dlouho a se zahájením natáčení se ven konečně dostávají i fotky a videa. Můžeme dlouho spekulovat nad významem konkrétních scén, anebo se jen kochat kostýmy. Zároveň se v místě natáčení sdružují i další herci, kteří na snímcích nejsou, takže vytaste své nejdivočejší teorie.
Doom film
Bethesda se raději zřekla velmi špatně vypadajícího filmu Doom: Annihilation
S filmovými adaptacemi her je to složité. Jen vzácně jsou lepší než příšerné a dost často jim nepomůžou ani jinak celkem dobří herci jako v případě filmového Dooma z roku 2005, kde se objevili Karl Urban, The Rock a Rosamund Pike, a dokonce se zčásti natáčel u nás na Barrandově. Trochu překvapivě oznámený Doom: Annihilation ale podle nového traileru nemíří ani na tu „jen trochu příšernou“ laťku.
Crackdown 3
Crackdown 3 – recenze
Byly časy, kdy jsem se jako fanoušek prvních dvou dílů městské akční série Crackdown těšil na další pokračování. Tyto časy skončily už dávno, protože nadšení postupně opadlo vlivem neustálých odkladů a ztráty důvěry v samotný projekt. Proto byla má očekávání velmi nízká a hra mohla jedině překvapit. Vyplatilo se nakonec dlouhé čekání na Crackdown 3? Ne, nevyplatilo.

Redakce doporučuje

Electronic-Arts-Jade-Rymond
Google odhalí na GDC 2019 cosi velkého a bude u toho Jade Raymond
Letošní Game Developers Conference v San Franciscu se blíží, konat se bude už za týden, takže je nejvyšší čas, aby technologické firmy i vývojáři začali zlehka napovídat svá nadcházející oznámení. Jednou z vlaštovek je video, které na svém oficiálním Twitteru uveřejnil Google s komentářem, že na konferenci odhalí svou verzi vize budoucnosti hraní. Internet okamžitě zahltily spekulace, čeho by se oznámení mohlo týkat.
sony-interactive-entertainment-ceo-shawn-layden-acknowledges-fortnite-controversry
Ne, Sony o koupi Take-Two nejedná
Respektive možná jedná, a možná se o tom dokonce někteří odpovědní lidé právě teď baví, ale rozhodně to nelze usuzovat z aktuálních spekulací. Ty v uplynulých hodinách zaplavily internet a začaly žít vlastním životem, nicméně jakkoliv je zpráva o odkoupení Take-Two Sony sexy, na ničem relevantním se nezakládá. Původním zdrojem celé spekulace je totiž – pozor – nic.
Fuj
EA zaplatila Ninjovi za propagaci Apex Legends milion dolarů
Možná jste o Tyleru „Ninja“ Blevinsovi nikdy neslyšeli, ale vězte, že jde o jednoho z nejsledovanějších hráčů na planetě, který si za pár hodin hraní a několik tweetů dokáže vydělat milion dolarů. Alespoň v případě, že jde o streamování Apex Legends, které sice nemělo obří marketingovou kampaň před vydáním, díky zaplacené podpoře twitcherů se jí ale pozornosti dostává neustále.
Left 4 Dead
Veteráni Left 4 Dead pracují na zombie střílečce Back 4 Blood
Udělat dobrou střílečku, v níž spolu s kamarády radostně kosíte zástupy nemrtvých, není žádná legrace, jak nás všechny přesvědčilo katastrofální selhání Overkill’s The Walking Dead. Studio Turtle Rock ale prokazatelně umí, jak ví každý, kdo někdy hrál vynikající Left 4 Dead. Chystané Back 4 Blood je v podstatě jeho duchovní nástupce.
Hearthstone: Rise of Shadows
V rozšíření Hearthstone: Rise of Shadows si zahrajete za bandu padouchů
Slunce zapadlo, vesnice se ponořila do mrtvého ticha, hřbitovní listí rozehnal náhlý vítr. A na potemnělém nebi se zjevilo pět ještě hlubších stínů. Konečně vám můžu prozradit zbytek toho, co jsem se dozvěděl na hearthstonovém eventu v Paříži. O velkém zaměření na singleplayer a (staro)nové hráče jsem už psal. Teď nastal čas vyjevit, jaké hrůzy stojí za novým rozšířením Hearthstone: Rise of Shadows.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
BoardGame Club #11: S Mirkem Tlamichou o novém vydavatelství a turnajovém hraní
Zdá se to neuvěřitelné, ale na český trh vstupuje další české vydavatelství Tlama Games, jehož zakladatele Mirka Tlamichu pořádně vyzpovídáme v dalším BoardGame Clubu. Využijte jedinečné příležitosti dotázat se Mirka i zbylého osazenstva na cokoliv, co vás ohledně deskovek zajímá, v živém přenosu, který začíná už za půl hodiny.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme Civilization VI: Gathering Storm
Tak jako každá Civka, i šestý díl se postupně rozrůstá díky velkým rozšířením přinášejícím nové národy i mechaniky. Nejinak tomu je v případě Gathering Storm, kde se ke slovu dostává především globální oteplování schopné kompletně zatopit pobřežní oblasti a udělat ze světa jeden velký hurikán. Je to docela švanda.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Sledujte Fight Club #417 s Petrem Poláčkem
Náš starý šéfredaktor se vrací v celé své kráse, aby vám i nám popovídal něco o sobě a o herním světě. S Petrem Poláčkem jsme probrali chystanou konferenci GDC, aktivity české Bohemky (jak studia, tak fotbalového klubu) a společně jsme se podívali i na další témata, která nás v průběhu týdne zaujala.
Gamesplay_poutaky_ahoj
Hardware Club #28: Vyplatí se dnes hotové sestavy z obchodu? Srovnání + naše zkušenosti
V dalším díle Hardware Clubu se od vzletného tématu AI vrátíme hezky na zem, k počítačovým sestavám. A to konkrétně k hotovým herním PC, které můžete potkat v obchodech. Vyplatí se dnes takové sestavy, nebo bude vždy lepší postavit si svou? Jaké výhody a nevýhody oba přístupy mají?
Gamesplay_poutaky_ahoj
Retro GamesPlay – hrajeme hack’n’slash Devil May Cry
V uplynulých dnech spousta z vás nejspíš strávila čas s Devil May Cry 5, což zavdává ideální příležitost pro návrat zpět ke kořenům série. Proto si v dnešním Retro GamesPlayi zahrajeme Devil May Cry z roku 2001, původně pouze na PlayStation 2. Série se velmi volně inspiruje Božskou komedií od italského básníka Dante Alighieriho, jehož jméno taky nese hlavní hrdina.

Nejnovější články