Nejen celebrity přispívají Austrálii. Už i herní studia pomáhají s krocením požárů
zdroj: tisková zpráva

Nejen celebrity přispívají Austrálii. Už i herní studia pomáhají s krocením požárů

14. 1. 2020 12:44 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Pokud jste zrovna nevylezli z jeskyně, pak vám asi nemohlo uniknout, že Austrálii sužují nekontrolované požáry. Dochází k evakuacím, populace zvířat se ztenčuje. Každý může přispět různým organizacím a hasičům v boji proti plamenům, ale občas to chce impulz někoho známějšího, jako jsou celebrity ze showbyznysu nebo v našem případě známé herní společnosti.

Australská pobočka Ubisoftu se rozhodla pro okamžitou finanční injekci. Hráči firmě sice navrhovali, aby vytvořila nějaký herní předmět, který by přiměl hráče k finanční pomoci Austrálii, ale Ubisoftu přišlo lepší neztrácet čas jeho výrobou a okamžitě přispět finančním obnosem z vlastní kapsy. Konkrétně jde o částku 30 tisíc australských dolarů, tedy bezmála půl milionu korun rozdělených mezi organizace Australia Red Cross Disaster a Recovery Relief Fund.

Studio Infinity Ward volí výše navrhovanou cestu. Nevytvoří sice speciální obsah přímo související s požáry, ale jejich DLC Outback pro Call of Duty: Modern Warfare přejmenovali na Outback Relief a do 31. ledna poputuje veškerý výdělek z prodeje tohoto rozšíření do Austrálie.

I tvůrci série Destiny ze studia Bungie chtějí přiložit ruku k dílu a volí ještě jinou cestu. Mezi 16. a 18. lednem budou prodávat exkluzivní trička a i v tomto případě půjde celý výtěžek na pomoc australským organizacím WIRES a NSW Rural Fire Service, hezky 50:50. Hráči zároveň za koupi trička dostanou speciální emblém do hry Destiny 2 (viz blogový příspěvek).

A posledním na seznamu je indie studio Crytivo, které přislíbilo dlouhotrvající podporu. Po následující dva měsíce hodlají posílat do Austrálie 100 % výdělku plynoucího z vlastního online obchodu plus 30 % z prodejů svých her na Steamu za stejnou dobu.

Nejde jen o to, že herní studia využívají své finance na pomoc těm v nouzi a dobrovolně se tak připravují o jistý zisk, ale předně tím apelují na své fanoušky, aby rovněž pomohli zemi v plamenech, ať už tak učiní skrze nákup hry, dodatku či trička, nebo sami přímo přispějí některé z organizací.

Nejnovější články