Nejvíce peněz zatím na vývoj RPG Kingdom Come přispěli Američané a Němci
zdroj: tisková zpráva

Nejvíce peněz zatím na vývoj RPG Kingdom Come přispěli Američané a Němci

7. 10. 2014 11:35 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Warhorse Studios ústy Dana Vávry v nedávné zprávě o stavu vývoje oznámili, že 22. října vydají ranou alfa verzi RPG Kingdom Come: Deliverance, na kterou mají nárok podporovatelé s titulem Barona (příspěvek 25 liber a výš). Dohromady je jich údajně přes deset tisíc a Steam klíč ke stažení alfy dostanou emailem (doporučuje se též registrace na stránkách Warhorse). V mezičase se ale můžeme všichni bez rozdílu (backer-nebacker) pozastavit nad zajímavými statistikami o rozvržení přispěvatelů na vývoj hry podle státní příslušnosti, potažmo nad dalším dění okolo vývoje hry.

Nejdříve ale k alfa verzi dodám, že v ní můžete sledovat život obyvatel vesničky uprostřed lesů, vyřešit triviální quest a jinak se spíš dívat na grafické zpracování. Základní verzi rané alfy budou tvůrci každé dva až tři měsíce rozšiřovat novým obsahem jako je jízda na koni, střelba z luku, minihry, nejspíše dříve zmiňovaná alchymie apod. Vylepšování vesnické alfy bude probíhat až do vydání betaverze, ke kterému dojde až ve třetím čtvrtletí příštího roku.

Kingdom Come: Deliverance zdroj: tisková zpráva

Příspěvky na hru samozřejmě stále přichází, jakkoli přes prázdniny tempo přibývání nových backerů pokleslo. V září se ale vše vrátilo do starých kolejí a tvůrci vybrali 35 tisíc dolarů. Nejvíce přispívají Američané, přičemž skupinka USA, Německo, Velká Británie a Česká republika stojí za 60 procenty příspěvků.

Nutno ale dodat, že Američané a Němci mají před ostatními národy velký náskok - dohromady jsou zodpovědní za skoro polovinu všech příspěvků. Zajímavý je i pohled na graf níže, který zachycuje příspěvky skrz oficiální stránky od 24. dubna do září. Jak vidíte, vedou Němci a Američané a s velkým odstupem za nimi figurují Britové a Češi.

grafkc zdroj: tisková zpráva

Projekt Kingdom Come: Deliverance se však může chlubit i dalšími úspěchy. V Křišťálové lupě získal trojici nominací, mimo jiné i za Projekt roku. Zmíněná alfa verze hry pak bude poprvé na veřejnosti předvedena v rámci konference Czech Internet Forum.

Hra byla taktéž zmíněna jako jedna ze tří, které se letos dostaly v rámci Kickstarteru nad 500 tisíc dolarů, o čemž jsme se více rozepsali v tomto článku. Teď už se podívejte na idylickou upoutávku, ze které pochází i několik nových obrázků - prohlédnout si je můžete v galerii.

zdroj: Archiv

Nejnovější články