Nekompromisní Frostpunk je teď díky módu Survivor ještě drsnější
zdroj: tisková zpráva

Nekompromisní Frostpunk je teď díky módu Survivor ještě drsnější

20. 6. 2018 11:51 | Téma | autor: Adam Homola |

Příběhovou survival strategii Frostpunk mezi jednoduché hry určitě zařadit nemůžeme, ale přesto si fanoušci říkají o další výzvu. Vývojáři z 11 bit studios naštěstí naslouchají a vydávají update 1.10, jehož hlavní novinkou je zbrusu nový mód Survivor. V něm se s vámi nikdo a nic mazat nebude, přežití bude mnohem těžší a smrt tu na vás číhá opravdu všude.

Nejenže bude Survivor Mode těžší už jen prostou úpravou balancu, kdy bude všechno náročnější. Skloubit křehkou ekonomiku s uspokojováním potřeb pomalu mrznoucího obyvatelstva tu bude mnohem těžší než v původní hře.

Aby toho ale nebylo málo, zašli vývojáři ještě o kus dál a z módu Survivor odstranili možnost aktivní pauzy. Jediná možnost, jak hru zapauzujete, je vyvolání herního menu. Situace, kdy se vám to celé sype pod rukama, ale vy všechno dočasně pozastavíte a v klidu promyslíte další postup, je pryč. Všechno musíte řešit za chodu a všechna vaše rozhodnutí budou finální.

Survivor Mode nenabízí žádné save sloty, ale hru ukládá automaticky sám během hraní a při vypnutí. Nový mód je dostupný pro všechny scénáře, a tak pokud si myslíte, že máte Frostpunk v malíku, můžete se vrhnout do nové a podstatně náročnější výzvy. Vývojáři vás za snahu odmění také několika novými achievementy spojenými právě s módem Survivor.

zdroj: Archiv

Patch 1.10 pak také přináší možnost rychlého ukládání a nahrávání hry přes tradiční klávesy F5 a F9 (což se módu Survivor samozřejmě netýká). Tvůrci zapracovali také na menších úpravách stávajících systémů, balancu obecně, a opravili řadu bugů. Kompletní seznam všech změn najdete v tomto příspěvku na Steamu.

Nejnovější články