Netflix chystá seriál o Zaklínači, jeho kvalitu pohlídá Sapkowski
zdroj: tisková zpráva

Netflix chystá seriál o Zaklínači, jeho kvalitu pohlídá Sapkowski

18. 5. 2017 10:22 | Téma | autor: Adam Homola |

Zaklínač má svoji herní cestu, alespoň prozatím, za sebou, ale výhledově tuto značku čeká budoucnost seriálová. Netflix totiž ve spolupráci se Sapkowskim a polským produkčním studiem Platige chystá anglicky mluvený seriál na motivy knižní série Zaklínač.

Autor povídek Andrzej Sapkowski se bude na seriálu podílet z pozice kreativního konzultanta a v tiskové zprávě prohlašuje, že se bude seriál věrně držet jeho zdrojového materiálu, což je pro fanoušky na jednu stranu dobře, ale na druhou stranu popisují producenti Daniel a Brown chystaný seriál trochu podivně: „Zaklínač bude příběh o sjednocení netradiční rodiny v boji za pravdu v nebezpečném světě. Postavy jsou originální, zábavné a neustále vás překvapují.“

Právě pánové Sean Daniel a Jason Brown budou na seriál dohlížet z pozice výkonných producentů. Oba mají své producentské prsty například v nové MumiiTomem Cruisem nebo v povedeném seriálu The Expanse, ale také v nepříliš povedeném loňském Ben-Hurovi a v některých béčkových filmech či kraťasech. Z filmografie prvního jmenovaného můžeme ještě vypíchnout Vlkodlaka, všechny tři Mumie s Brendanem Fraserem, Mallrats od Smithe nebo třeba Krále Škorpiona.

Za produkční studio Platigue Image se budou na seriálu podílet Tomek Baginski (The Cathedral, The Fallen Art, Ambition) a Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life). Baginski bude navíc režírovat „minimálně jednu epizodu z každé série,“ tudíž je potvrzeno, že Netflix rovnou plánuje minimálně dvě série.

Baginski má se Zaklínačem své zkušenosti, když svého času režíroval intra ke všem třem hrám od CD Projektu. Vývojáři a kreativci z CD Projektu nejsou v tiskové zprávě na webu Platige mimochodem nijak zmínění a pro britský Eurogamer vydali jen stručnou zprávu: „Přejeme tomuhle projektu všechno nejlepší a těšíme se, až se na seriál na Netflixu podíváme!“

V jaké fázi se přípravy seriálu nachází z tiskové zprávy sice nevyčteme, ale na Twitteru Platige Image se mluví o „začátku produkce“, což je vzhledem k absenci jakýchkoliv konkrétních jmen – scenáristů, režisérů a herců – trochu podezřelé. Platige tím nejspíš nemyslí začátek regulérní produkce, ale spíš počátek preprodukční fáze.

Vzhledem k záměru vytvořit seriál v angličtině můžeme doufat, že se projektu upíšou zajímaví a známí herci. Otázkou ale je, jaký bude mít projekt rozpočet - jestli by z něj dokázali tvůrci zaplatit herce jako je třeba Mads Mikkelsen či Eva Green, nebo jestli budou muset sáhnout po někom méně známém.

Za připomenutí stojí i fakt, že to byl právě Baginski, který měl na motivy Zaklínače natáčet celovečerní film. Jenže to bylo oznámeno v roce 2015 s tím, že se filmu dočkáme letos. Jestli se film jen odkládá, nebo ho nyní nahradil seriál Netflixu, zatím není jasné.

Pro Netflix nepůjde o první seriál založený na videohře. Na populární streamovací službě najdete neméně oblíbený seriál Skylanders Academy, který se brzy dočká své třetí sezóny. Activision navíc nechce zůstat jen u animovaných příšerek a aktivně pracuje na filmech i seriálech z univerza Call of Duty. S Netflixem jednal minulý rok také Ubisoft, který by měl zase zájem o seriál na motivy Assassin’s Creed. Zaklínač tak nebude první a jediný, ale už jen díky povaze zdrojového materiálu by mohl být poměrně unikátní.

Nejnovější články