Next-gen demo Samaritan od Epicu jako hra? Proč ne...
zdroj: tisková zpráva

Next-gen demo Samaritan od Epicu jako hra? Proč ne...

11. 3. 2011 19:07 | Téma | autor: Petr Poláček |

Po bitvě je každý generál. Když vývojáři z Epic Games ukazovali kdysi technology demo Unreal Engine 3, tak nikdo netušil, že se jedná o de facto záběry z Gears of War. A možná to netušili ani tvůrci z Epicu. Nakonec to tak ale dopadlo. A podobné to bylo s jedním z mnoha technologických dem Unreal Engine 2: „Pamatujete se na demo, kde jedna postava utrhla té druhé ruku a tou ji zmlátila? Tak to se nakonec objevilo jako zdarma dostupný extra obsah v Unreal Tournament, ale původně to jako obsah do hry vyvíjeno nebylo,“ vysvětluje Mark Rein v rozhovoru pro 1UP, jak to v Epicu chodí s proměnou technologických dem ve hry.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Redakce 1UP si takhle Marka Reina odchytila, aby se ho zeptala na mnohé a krom jiného i na možnost, že se úžasné Samaritan demo Unreal Engine 3 z GDC11 někdy promění v konkrétní hru. A jaká byla Reinova reakce? „Nebudu tvrdit, že se to nemůže stát,“ a dodává, že nyní je stejná situace jako kdysi s  Gears of War: „Kdybychom nevytvořili demo, tak bychom nemohli udělat Gears of War. Zkrátka, jakmile jednou uděláme technologické demo a naučíme se věci dělat určitým způsobem, tak nám to umožňuje pokračovat dál, věnovat se tomu více.“

Rein tedy přiznává, že technologická dema, sloužící zprvu jako prezentace možností nových verzí Unreal Enginu, pak tvůrce z Epicu v jistém smyslu inspirují k jejich rozpracování a přeměnu do her. A něco podobného může nastat i v případě dema Samaritan, což by si jistojistě přál nejeden fanoušek temných sci-fi a kyberpunkových filmů. Jestli něco z tech. dema přímo stříká, pak je to atmosféra, ta správná sci-fi nálada.

Ostatně, Cliff Bleszinski minulý rok v EGM přislíbil, že na GDC11 oznámí Epic novou herní značku, k čemuž nakonec nedošlo. Může předzvěstí té nové značky být Samaritan demo? Na tuto otázku už Mark Rein odpověď neznal a odpálkoval ji s tím, že se musí ve firmě zeptat. A podobné odpovědi jsou vždy podezřelé... no, prozatím se ještě jednou mrkněte na Samaritan video, člověk se ho prostě nemůže nabažit.

Nejnovější články