Next-gen Hitman od Square Enix Montreal byl zrušen - UPDATE
zdroj: tisková zpráva

Next-gen Hitman od Square Enix Montreal byl zrušen - UPDATE

7. 1. 2014 11:36 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Update – Square Enix se v rámci mediálního zájmu o Hitmana konečně ozval, aby vše objasnil a prakticky tak potvrdil to, co už víme: „Kolem projektů Hitman teď panuje trocha zmatku. IO Interactive pracuje na novém AAA titulu pro PC a next-gen konzole a Square Enix Montreal je plně zaměřen na vývoj mobilních her, z nichž některé budou propojené s Hitmanem“. V zásadě tedy platí, co jsme psali už včera. O holohlavce se bát nemusíte, vždycky si nějak poradí.

Původní zpráva (6.1. - 15:58) - S Agentem 47 to není zrovna nejrůžovější. Od posledního dílu Hitman Absolution se čekalo, že prodá více kusů, než se téhle povedené a zábavné stealth akci povedlo. Další pokračování příběhů titulního holohlavce mělo přinést studio Square Enix Montreal, které mělo k IO Interactive vytvořit podobný ekvivalent, jak tvoří Treyarch k Infinity Ward v případě Call of Duty.

Výsledkem práce studia na Hitmanovi měla být next-gen hra (viz náš článek), která by nabídla „svěží pohled na Agenta 47“. Jenže tomu je teď, jak se zdá, konec. Leccos naznačovala už loňská situace, kdy v rámci neuspokojivých prodejů Hitman: Absolution, Tomb Raider a Sleeping Dogs došlo k plošné reorganizaci a montrealské studio dostalo za nový cíl mobilní tituly.

V tu chvíli už bylo jasné, že vše nemusí jít tak, jak se před rokem zamýšlelo. Nyní si Videogamer všiml LinkedIn profilu designéra hry Richarda Knighta, kde se praví, že hra byla loni natvrdo zrušena. Samotný SE Montreal prý nyní pracuje na doposud neoznámené mobilní hře Hitman. Square Enix zrušení nepotvrdil, ale okolnosti jsou celkem všeříkající. Znamená to tedy, že je konec s Hitmanem ve velkém?

Naštěstí ne, protože je tu pořád IO Interactive. Ti jsou dle Square Enix v pre-produkční fázi nového AAA Hitman titulu. Je samozřejmě otázka, zda půjde o původní projekt, či převzali alespoň část práce SE Montreal. Samozřejmě tím padá původně uvažovaná možnost, že se dvě studia začnou střídat v produkci značky Hitman. Je ale zjevné, že prostě plešatý zabiják nemá takovou prodejní sílu, aby utáhl takovýto model. My můžeme doufat, že nový kus z dílny IO Interactive se k nám ve zdraví a vysoké kvalitě dostane.

Nejnovější články