Nilfgaard, Skellige, nebo monstra? Thronebreaker vás postaví proti všem
zdroj: CD Projekt

Nilfgaard, Skellige, nebo monstra? Thronebreaker vás postaví proti všem

15. 10. 2018 14:29 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Jeden by si myslel, že v bezpečí vnitrozemí Severních království na invazi ostrovanů ze Skellige nemůže dojít, ale opak je pravdou. Královna Meve se v Thronebreaker: The Witcher Tales musí popasovat nejen s nimi, ale taky se záplavou černých psů z Nilfgaardu, s mrchožrouty hodujícími na obětech války, s bandity i s Veverkami okupujícími lyrijské lesy. Shodou okolností prostě se všemi karetními frakcemi, které v Gwentu najdete.

37 minut záběrů z hraní stihne ukázat tři partie Gwentu a jednoho starého známého z knižní série. Máme tu Nilfgaarďany okupovaný Dravograd, který chce královna Meve se svou armádou osvobodit. Přestože je vojsko okupantů v přesile a lépe vybavené, z města ho sličná panovnice nakonec vyžene. Tahle příběhová bitva se zatím drží klasických pravidel, protože je na dvě vítězná kola a k výhře by královně stačilo buď zničit kartičku nepřátelského velitele, nebo vyhrát na body, což byla její preferovaná cesta.

Oslabenému městu ještě poskytne finanční podporu a na svém oři odcválá do západu slunce, aby jí o pár obrazovek cestu zkřížili nájezdníci ze severu. Plnovousy a rohaté helmy nenosí nikdo jiný, než ostrovní národy ze Skellige, které si pravidla Gwentu také ohýbají podle sebe. Kam Nilfgaard pošle spoustu trebuchet a katapultů, tam Skellige nasadí Lippyho Gudmunda s absurdním množstvím zdraví, ze kterého lze ale postupně ukrajovat, protože se na začátku každého kola utká s nejsilnější jednotkou nehledíc na frakci.

Ač nájezdníci, dokáže Lippy a jeho banda ocenit dobrý souboj, přestože prohraný, takže Meve s radostí přislíbí pomocnou ruku v páchání chaosu v nilfgaardských řadách. To už se ale královna setkává s udatných rytířem. Eyck z Denesle čistí kraj od nebezpečných gryfů a jiné havěti – kdo by potřeboval zaklínače, že? Možná někdo, kdo by se chtěl postavit drakovi. Každopádně je zrovna na stopě mantichoře, která má doupě nedaleko a rozhodně musí padnout dřív, než se šlechetný Eyck může ke královnině družině připojit, to dá rozum.

Mantichora je stvůra hned ze šesti kartiček, které reprezentují jednotlivé části těla: mávání křídly míchá kartičky na vaší straně bojiště, máchání ocasem a ostrými drápy způsobuje poškození, ale i s legendární potvorou si polovina lyrijskorivijské armády s asistencí rytíře poradí.

Video zajímavě demonstruje, jak všemožně se dají pravidla Gwentu přizpůsobit, aby zvládala psát nějaký příběh, i to, jak budete muset svou taktiku přizpůsobit vy, až se budete na připravené bitvy a hádanky snažit vyzrát. Thronebreaker: The Witcher Tales vychází už příští týden, 23. října, na GOG.com a 4. prosince pro PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články