Ninja Pizza Girl je skvělá plošinovka o parkouru a sebevědomí
zdroj: tisková zpráva

Ninja Pizza Girl je skvělá plošinovka o parkouru a sebevědomí

22. 7. 2014 11:10 | Téma | autor: Jakub Kovář |

Skákání po budovách a parkour obecně jsou velice populární herní činnosti. Podobně jsou mezi hráči stále oblíbené klasické plošinovky. Spojit obojí dohromady se pokouší Ninja Pizza Girl, na níž se na Kickstarteru pokouší vybrat peníze rodinné vývojářské studio Disparity Games. Místo klasických herních mechanik sází v duchu Mirror’s Edge na co nejplynulejší pohyb a nejelegantnější proběhnutí danou úrovní. 

Předobrazem hlavní hrdinky je dcera hlavního vývojáře, která se na hře také podílí jako grafička. Původně měla být Ninja Pizza Girl klasická skákačka, v níž by hrdinka probíhala úrovněmi a likvidovala nepřátele - roboty zlé megakorporace. Nakonec ovšem právě nejmladší členka vývojářského studia řekla, že roboti ani zombie (což byl další návrh) nijak strašidelní nejsou. Že to, čeho se teenagerka bojí nejvíc, jsou další teenageři a jejich posměch.

Zabíjení teenagerů by ale samozřejmě neprošlo, a nelíbilo se ani samotné dívce. Právě proto je veškerý boj omezen na jediný druh „likvidace“, sražení protivníků na zem, což je dočasné. Přitom si musíte dávat pozor, ať do vás nestrčí, nehodí po vás shnilé rajče a ještě hůř – nenatočí to na video. Deprese a zničení psychiky je totiž to nejhorší, co se může stát. Když se pak příliš mnoho negativních pocitů nashromáždí, je konec hry.

Ninja Pizza Girl zdroj: tisková zpráva

Futuristická metropole plná překážek vám poskytne dostatečně rozlehlé hřiště na to, abyste na své nepřátele mohli udělat dojem a dostali se tak do psychické pohody. Duševní zdraví teenagerky reflektuje barevnost obrazu: když se daří, všechno neonově září. Jakmile však klopýtnete, začne obraz temnět, až přejde do zcela černobílého zpracování. Ninja Pizza Girl nechce ale zaujmout jen originální herní mechanikou, ale také propracovaným příběhem, který má být sondou do duše hlavní hrdinky.

Kickstarter hry se rozběhl velmi slušně a i připravené odměny za různé stupně dosažené částky vypadají více než zajímavě. Mimo lepšího soundtracku a zvětšení hry totiž obsahují i netradiční cíl ve formě úpravy hry tak, aby ji mohli hrát i lidé s postižením. K vyzkoušení je potom i pre-alfa demo Ninja Pizza Girl, podle níž se můžete rozhodnout, jestli autorům pošlete peníze nebo ne.

Neodolal jsem a prozatímní verzi vyzkoušel. Hra působí opravdu originálně, jednotlivé úrovně jsou perfektně navržené a dají se proběhnout více způsoby, přičemž hra a pohyb v ní jsou nesmírně plynulé. Pevně doufám, že se tvůrcům povede vybrat dostatek peněz. Něco tak svěžího, humorného, milého a zároveň zaobírajícího se vážnou věcí jsem totiž už dlouho neviděl. Ninja Pizza Girl vyjde (pokud se zafinancuje) na PC, Mac, WiiU, iPad a Android. Studio vyjednává i se Sony a Microsoftem a hru můžete podpořit na Steam Greenlight a případně i penězi na stránkách Kickstarteru.

Nejnovější články