Nordic se baví s tvůrci Darksiders o pokračování série
zdroj: tisková zpráva

Nordic se baví s tvůrci Darksiders o pokračování série

14. 5. 2014 10:34 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Společně s neblahým koncem THQ přišel i konec několika herních značek. Jednou z nich byla povedená série akčních adventur Darksiders, ve kterých jste si mohli postupně zahrát za dva ze čtyř jezdců Apokalypsy. Právě epizoda se Smrtí příznačně stála u smrti celé série. Od THQ totiž Darksiders koupila společnost Nordic Games a tím se nad Darksiders na čas uzavřela voda. Nyní se ale zdá, že Nordic o oživení Darksiders uvažuje, nebo minimálně podobnou možnost sonduje.

Za nalitím nové krve do žil doufajících fandů Války a Smrti stojí hlavně bývalý producent Darksiders her Joe Madureira. Samozřejmě, jeho studio Vigil Games zemřelo společně s THQ, ale jak se zdá, minimálně Madureira se snaží kout železo dokud je žhavé. Na Facebooku napsal celkem nadějnou zprávu: „Darksiders není mrtvá! Nový majitel, Nordic, se zdá být velmi odhodlaný v sérii pokračovat. Co se týče mého zapojení, nemohu zatím nic s jistotou říct. Doufejme, že se brzy o sérii dozvíme nějaké skvělé nové zprávy!“

Teoreticky může jít o jeho snahu vybudit fanoušky a média, aby pak udeřil na Nordic, že zjevně o hru je zájem a mohli by něco dělat. Nicméně dle Larse Wingeforse z Nordicu se o značku zajímalo už několik týmů, ale „pokud najdeme správný tým a dohodneme se na správných podmínkách, jsem si jist, že najdete finanční řešení, jak hru vytvořit“. Jednoduše řečeno, zájem asi je, ale Nordic, chvályhodně, nechce značku zdiskreditovat mizerným pokračováním.

zdroj: Archiv

Potvrzuje to i nové vyjádření zástupce Nordicu pro RPS. „Co se týče Darksiders 3, samozřejmě to kolem toho vře, mluvíme s mnoha bývalými členy týmu o tom, jak by to s pokračováním mohlo vypadat. Momentálně ale nemůžeme nic oznámit. Joe Madureira je ale přesný se svým vyjádřením, že značka Darksiders není mrtvá. Mohu říci jen tolik, že se rozhodně nespokojíme s řešením, kdy bychom sáhli jen po druhém nejlepším možném řešení.“

Takže to máte černí na bílém. Tedy možná spíše šedé na bílém. Nordic podle všeho o pokračování usiluje, ale asi se zatím nemá s čím pochlubit. Ani s funkčním týmem, který by hru vytvořil. Pokud samozřejmě nemlží a nechystají oznámení na E3, která se na začátku června koná v Los Angeles.

Nejnovější články