Nová deskovka ze světa Bloodborne nepřekvapivě drtí Kickstarter
Novinka zdroj: tisková zpráva

Nová deskovka ze světa Bloodborne nepřekvapivě drtí Kickstarter

24. 4. 2019 11:04 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pokud neznáte firmu CMON, pak vězte, že jde o jednoho z největších vydavatelů na poli deskovek. Hry této společnosti se pyšní figurkami špičkové kvality, kterou předčí snad jen Games Workshop. A i po herní stránce vznikají v jejich rukách samé povedené kousky. Je tedy dobře, že se právě CMON zhostila úkolu dodat nám, deskovkově pozitivním, stolní adaptaci Bloodborne.

A že by i tentokrát mělo jít o dobrou hru, vyčteme ze dvou jmen jejích autorů. Na hře totiž spolupracovali Eric M. Lang (XCOM, Blood Rage, Rising Sun) a Michael Shinall (Xenoshyft, Rum & Bones, A Song of Ice and Fire). Jejich portfolio je plné kvalitních deskovek, které svého času dominovaly Kickstarteru, jak to nyní dělá Bloodborne: The Board Game.

zdroj: Archiv

Její kampaň odstartovala včera ve 21:00 a za pouhého půl dne už se pyšní víc než milionem dolarů (zhruba 26 milionů korun). To znamená spoustu odemčeného dodatečného obsahu. Krabice v základu obsahuje pět lovců, z nichž je jeden exkluzivní pro tuto kampaň. Společně budou čelit 28 monstrům a pěti bossům na modulární mapě.

Deskovka Bloodborne je kooperativní pro 1–4 hráče a umožní vám odehrát samostatné hry, ale i příběhovou kampaň, která čítá tři oddělené kapitoly dále rozdělené do několika misí. V kampani se vaše postava postupně vyvíjí – získává nové karty do svého balíčku schopností.

Centrem dění bude průzkum mapy a samozřejmě souboje. Tvůrci se snažili omezit náhodu tím, že se velkým obloukem vyhnuli kostkám, za což je musím pochválit. Každý lovec bojuje s jednou zbraní, která může mít dvě podoby a několik druhů pevně daných útoků. Ty ale dále upravujete svými kartami schopností, které je mohou posílit, dodat jim léčivou moc a další bonusy.

Vaši nepřátele pak mají rovněž dané své vlastní útoky (základní a speciální), nicméně který z nich se kdy provede, určí náhodně tažená karta z balíčku. Vaše i soupeřovy útoky mají různou rychlost, podle které se vyhodnocují, takže se můžete připravit v podstatě na jakoukoliv situaci a náhoda zde alespoň z popisu zní jako zábavný, nikoli otravný prvek.

Bloodborne: The Board Game zdroj: tisková zpráva

Díky odemčeným cílům v kickstarterové kampani vás čeká další herní mód, zástup dodatečných monster a bossů, nové díly mapy, krásné truhly a spousta dalšího plastu a kartonu. Pokud si ještě nejste jistí koupí hry, můžete si přečíst její pravidla a kouknout na spoustu videí na kickstarterové stránce, která vám přiblíží jednotlivé mechanismy hry.

Pokud si se svým příspěvkem pospíšíte (čas máte do dnešního večera), ušetříte 10 dolarů. Později vás Bloodborne: The Board Game vyjde na 100 dolarů (zhruba 2 200 korun), k čemuž se po kampani připočte ještě poštovné ve výši 20–30 dolarů. A pokud neholdujete angličtině, vypadá to, že české vydavatelství Blackfire se postará o českou verzi.

Deskovka by měla každopádně vyjít v půlce příštího roku.

Nejnovější články