Nové Call of Duty: Modern Warfare se v Rusku nebude prodávat na PlayStationu
zdroj: tisková zpráva

Nové Call of Duty: Modern Warfare se v Rusku nebude prodávat na PlayStationu

23. 10. 2019 10:40 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

V reálné válce málokdy existuje hodná a zlá strana, nejvíc si to vždy odskáčou prostí civilisté. V novém Call of Duty: Modern Warfare se ovšem odehraje válka čistě fiktivní, kde jsou role rozdělené o poznání jasněji. A Rusko v ní rozhodně nebude žádný klaďas. Kdo na tom bude tratit nejvíc? Ruští hráči na PlayStation 4, kde se nové CoD nebude z rozhodnutí Sony digitálně vůbec prodávat.

Oznámení pochází z oficiálního ruského twitterového účtu Call of Duty Russia. „Jádrem Modern Warfare je plně smyšlený příběh, pečlivě vytvořený tak, aby potěšil všechny hráče. Společnost SIE se rozhodla hru neprodávat v ruském PS Store. Těšíme se na vydání hry v digitální podobě pro PC a Xbox 25. října.“

Activision klade důraz na to, jak fiktivní onen příběh je. Rusko v něm bombarduje jisté město na Středním východě a shodou okolností zabije otce dívenky, která se posléze stane vůdkyní odboje fiktivního státu Urzikstánu. Jelikož bojuje proti ruské okupaci, vojáci protistrany nedělají rozdíly mezi odporem hrdinky Farah a teroristickou buňkou Al-Qatala.

zdroj: Archiv

Nutno podotknout, že to není zdaleka poprvé, co jsou Rusové v Call of Duty za zloduchy. Koneckonců, druhé i třetí Modern Warfare mělo za hlavního padoucha ruského teroristu Makarova, z něhož se stal vůdce ultranacionalistické strany, který podnikl invazi přímo do srdce Spojených států.

V Rusku prodej her upravuje zákon, který před jejich negativními dopady má chránit děti, žádná hra v historii ale nebyla zakázána třeba kvůli přemíře násilí, nahotě anebo negativnímu vyobrazení ruských občanů. Šlo by totiž o porušení svobody slova. V případě nového Modern Warfare jde o jednostranné rozhodnutí Sony ho digitálně neprodávat, nikoliv o zákaz úřadů. Jde tedy o rozhodnutí přinejmenším zvláštní.

Nejnovější články