Nové hry z Tokia a 15 minut Lost Odyssey
zdroj: tisková zpráva

Nové hry z Tokia a 15 minut Lost Odyssey

17. 9. 2007 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Shrnujeme události z konference Microsoftu před Tokyo Game Show. Nová adventura, Steambot Chronicles 2 a více o Ninja Gaiden 2.

Ačkoliv letošní Tokyo Game Show začíná teprve ve čtvrtek (trvá do neděle), můžeme vám již nyní nabídnout souhrn novinek i čerstvých obrázků od velkých vydavatelů. Hned zkraje týdne uspořádal Microsoft speciální tiskovou konferenci, na kterou Sakaguchi přivezl z 95% hotový build očekávaného RPG Lost Odyssey. Dohromady patnáctiminutový záznam z hraní byl naštěstí zachycen na kameru, na samotné výstavě totiž hru nebude možné vyzkoušet. K tomu dojde až na zvláštní soukromé předváděčce v listopadu, kam si s novináři přijede popovídat i hudební skladatel Nobuo Uematsu (série Final Fantasy). Samotná hra vyjde v Asii již v lednu, k nám se dostane zhruba o měsíc později.


Lost Odyssey - 15min gameplay video

Microsoft rovněž představil pětici nových her pro XBLA:
  • Ikaruga (arkádová střílečka od Treasure, dřív pro GC/DC)
  • Rez HD! Every Extend Extra Extreme (audiovizuální koktejl od Q Entertainment)
  • Omega Five (sci-fi střílečka s ninjou od Hudonu)
  • Exit (puzzle od Taito, dříve na PSP)
  • Trigger Heart Exelica (bojovka dříve na DC)
Z dalších titulů na letošní TGS lze zmínit Infinite Undiscovery od tri-Ace podle redaktorů Pro-G zaměřenou na dramatické bojové scénáře: útěk z honičky s gigantickým obrem, bitva na moři za přílivu. Proměnlivé herní prostředí má navíc reagovat na vaše podněty. Více o hře v našem odhalení s prvními obrázky.

Konferenci Microsoftu nechť uzavře desetiminutové video z hraní Ninja Gaiden 2, jíž jsme vám nedávno představili.


Ninja Gaiden 2 - 10min gameplay video

Další trojice chystaných titulů v nových obrázcích, vydaných u příležitosti TGS:

Obrázek zdroj: tisková zpráva    Obrázek zdroj: tisková zpráva    Obrázek zdroj: tisková zpráva
Ace Combat 6  ||  Dynasty Warriors 6  ||  Bladestorm

V Tokiu dojde také k bližšímu představení interaktivní FMV adventury Imabi Kisou, točící se kolem tajemné drogy “Vision”. Hlavní hrdina Hiroki Makimura jí pozře spolu s několika přáteli, kteří však jeden po druhém záhadně zemřou s popáleninami na těle a bude na Hirokim, aby vešel do tajemného domu Imabi Kisou a pokusil se zde záhadu vyřešit. Hru vyvíjí Chunsoft, ten však pro své předchozí tituly nenašel vydavatele mimo Japonsko.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Obrázek zdroj: tisková zpráva Konečně byla spuštěna také homepage PS3 titulu Bumpy Trot 2 pro PS3, pokračování Steambot Chronicles. Půjde o akční adventuru s otevřeným herním světem a robotickými mechy (prý jako kdybyste umístili Armored Core do světa GTA). Znovu si zahrajete za Vanillu, který v prvním díle ztratil paměť a později se seznámil s Connie, řidičkou parního stroje Steambot, s níž se následně toulal po světě, plnil questy, stavěl další roboty aj. Hru opět vyvíjí Irem a její vydavatel Atlus již stihl ohlásit také Bumpy Trot Beagle Battle Tournament pro PSP s rozsáhlým multiplayerem.

O samotném průběhu letošní Tokyo Game Show vás samozřejmě budeme informovat.
zdroj: IGN, Kotaku, 1UP, Famitsu, PR, Pro-G, Eurogamer a další

levis

Nejnovější články