Nové modifikace: Baldur's Gate předělaný v Neverwinter Nights 2 a pouštní závody v GTA IV
zdroj: tisková zpráva

Nové modifikace: Baldur's Gate předělaný v Neverwinter Nights 2 a pouštní závody v GTA IV

6. 6. 2013 14:40 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

S blížící se E3 se bude postupně stupňovat masáž nových trailerů a odhalení herních blockbusterů příštích let. Alternativci mezi vámi však nemusejí zoufat, protože ignorovány nebudou ani fanouškovské výtvory. Jen za poslední dny tak scénu zaujaly hned dvě nové, fascinující modifikace. První předělává kultovní RPG Baldur's Gate pod engine Neverwinter Nights 2 (!), a to komplet celé včetně datadisku Tales of the Sword Coast, druhá činí originální pouštně-závodní hru z Grand Theft Auto IV.

Tzv. Baldur's Gate Reloaded je sedmiletý (!) výtvor Drewa Rechnera, bývalého vývojáře TimeGate, který, inu, předělává Baldur's Gate pod Neverwinter Nights 2. Po většinu času pracoval Rechner sám, mnohdy však vývojářský tým dospěl i do velikosti pěti lidí..! Enormní (a enormně šílený) projekt by měl nabídnout totální předělávku BG do 3D grafiky. Pro hraní budou potřeba NWN2 expanze Mask of the Betrayer a Storm of Zehir.

A samozřejmě bude třeba i řada pevných nervů – Rechner přiznává, že současná verze je masivně prolezlá bugy. Jejich vychytání však můžete skrze bug tracker a hraní pomoct i vy sami. Baldur's Gate Reloaded můžete sosat odtud.

To však pro dnešek není z fascinujících výtvorů modscény vše. Jistý nine30 totiž spolu s tím chystá i gigantickou pouštní mapu pro Grand Theft Auto IV. Hned, co bude modifikace jménem "Route 66" vypuštěna, stačí tak sosnout pár závodních kár a tradá – hra jako nová je na světě! Do té doby se můžete pokochat videem z ní.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články