Nové spekulace o tom, že další CoD bude Modern Warfare 4
zdroj: tisková zpráva

Nové spekulace o tom, že další CoD bude Modern Warfare 4

15. 11. 2012 14:08 | Téma | autor: Petr Poláček |

Jedno Call of Duty vyšlo předevčírem (recenzi a videorecenzi čekejte počátkem příštího týdne) a není žádných pochyb, že za rok tu jiné Call of Duty bude znovu. Nedokážu si totiž ani představit situaci, ve které by se v Activision rozhodli udělat roční přestávku, zvlášť když jenom Gamestop hlásí, že pouze během půlnočního zahájení prodeje udal ve svých prodejnách po celém světě zákazníkům přes milion kopií Black Ops 2 a počítá s tím, že půjde o jedno z nejúspěšnějších zahájení prodeje všech dob. Vraťme se ale k tomu, co bude možná za rok.

Před pár týdny se dabér kapitána Price, Billy Murray, kasal, že pracuje s Infinity Ward na pokračování Modern Warfare 3. Tvůrci ze zmíněného týmu to samozřejmě rychle popřeli, ale stín pochybností nezahladili. Nyní zas jistý anonymní zdroj, který už má na svém kontě odhalení detailů o příběhu Sleeping Dogs (True Crime: Hong Kong) ještě před koupí hry Square Enixem, vytrubuje skrze Siliconeru do světa, že další Call of Duty bude opravdu Modern Warfare a příběhově naváže na předchozí tituly. Jak k tomu onen zdroj přišel? Prý kvůli nahrávání dialogů do hry ve studiu v Los Angeles.

Podle anonymního zdroje bude hlavní hrdina Call of Duty model 2013 bojem ošlehaný veterán po třicítce s nihilistickým pohledem na život, což by znamenalo malou změnu oproti předchozím MW hrám, kde člověk ovládal hned několik panáků, co jen sledovali dění okolo a dělali, co se jim řeklo. Nikde ale není psáno, že hlavní hrdina musí být právě tou postavou, za kterou budeme hrát.

Siliconera má od onoho tajného zdroje několik konkrétních řádků dialogu, ze kterých toho sám moc nevyčtu, proto si poslužte sami. Zajímavě snad zní pouze info o tom, že jedna ze scén, pro kterou se nahrával dabing, se měla odehrávat v Somálsku a figuroval v ní John "Soap" MacTavish – asi jediná postava, která mi z celého MW universa něco pořádně říká.

Když to tedy vezmeme kolem a kolem, tak jsme se nic kloudného nedozvěděli. Že bude další Call of Duty, to je jasné, vždyť jenom na těchto pár řádcích to tu píšu už po druhé. Než se ale na jaře příštího roku dozvíme, o čem konkrétně další Modern Warfare bude, můžeme směle spekulovat a zamýšlet se nad tím, jestli Infinity Ward budou chtít svůj titul někam posunout po herní stránce, nebo zůstanou u toho, co se jim v minulosti už několikrát osvědčilo.

Myšlenky o „nějakém“ posunu sice můžeme hodit za hlavu s tím, že stačí udělat dalších pár lineárních levelů, přidat spoustu wow momentů, vypotit nějaké ty multiplayerové mapy a šup s tím ven, aby se toho prodaly miliony kusů. Byl by to však krajně naivní. Infinity Ward totiž musí vymyslet něco speciálního, jejich motivací je snaha udržet si nadále pověst toho hlavního CoD studia, o kterou se stále razantněji hlásí Treyarch se svou stále úspěšnější Black Ops linií CoD her.

Třeba letošní díl, Black Ops 2, si zatím kritici vesměs chválí a hráči v zásadě také, zejména za prokázanou snahu uhnout ze zajetých kolejí brutálního koridoru, pokud jde o singleplayer. Jestli ale Infinity Ward budou chtít ukázat, že neztratili s dramatickým odchodem svých dvou šéfů a zakladatelů drajv, pak to nebude přes singl, ale hlavně v multiplayeru. Právě přes něj, a konkrétně skrze zombie mód, totiž Treyarch na pozice Infinity Ward útočí. Nehledě na to, že je to právě multiplayer v CoD hrách, na kterém Activision vydělává, nebo se o to snaží, nejvíce peněz, jak ukazuje CoD Elite a myriáda placených DLC či updatů.

Aniž bych tedy chtěl vyloženě „psát recenzi“ budoucího Modern Warfare titulu ve chvíli, kdy ještě ani není oznámený a vlastně nevím, jestli to bude MW titul, tak si troufnu říci, že singl bude stejně lineární a pro mnohé i hloupý, jako byl vždycky, ale v multiplayeru bychom se mohli a měli dočkat nezanedbatelných novot. Co si budeme povídat, CoD hry jsou především a zejména o multiplayeru.

Nejnovější články