Nový LEVEL 269 zpovídá dceru Terryho Pratchetta a recenzuje Dishonored 2
zdroj: tisková zpráva

Nový LEVEL 269 zpovídá dceru Terryho Pratchetta a recenzuje Dishonored 2

21. 11. 2016 18:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Předposlední LEVEL roku 2016 je konečně k dispozici na stáncích, v obchodech a v elektronických distribucích. V Levelu 269 najdete recenze všech zásadních předvánočních herních hitů včetně Dishonored 2, Watch Dogs 2, Call of Duty: Infinite Warfare, Battlefield 1 nebo Civilization VI. A vedle nich samozřejmě i obvyklou dávku komentářů, témat a rozhovorů. Upozornit vás chceme hlavně na exkluzivní rozhovor s Rhiannou Pratchett - dcerou legendárního spisovatele Terryho Pratchetta a herní scenáristkou, mimo jiné i série Tomb Raider. A začíst se můžete i do rozsáhlého tématu o úplných základech herní historie, tedy o mechanických herních automatech, nebo do článků, které shrnují osud herních demoverzí, obtížnost balancování RPG her nebo příběh první české VR hry od studia DIVR Labs.

Předvánoční nával

Co název, to pojem. Dishonored 2, Watch Dogs 2, Call of Duty: Infinite Warfare, Civilization VI, Battlefield 1, Titanfall 2 nebo třeba český Dark Train. Důvody pro rozšíření rubriky s recenzemi byly tento měsíc opravdu pádné a věříme, že i vy se rádi začtete do našich textů o předvánočních hitech roku 2016.

4 zdroj: tisková zpráva

Herní spisovatelka

Jedna z nejžádanějších herních spisovatelek. I tak můžete brát Rhiannu Pratchett, která má za sebou scénáře mnoha kvalitních titulů, a nebojí se ani komiksů a filmů. Dcera legendárního Terryho Pratchetta se v rozhovoru s Pavlem Dobrovským rozpovídala nejen o svých začátcích s psaním herních příběhů, ale i o Laře Croft, herních hrdinkách obecně a problémech scénářů v současných AAA hrách.

2 zdroj: tisková zpráva

Starší než PONG

Všichni určitě znáte PONG, někteří si vzpomenou i na Tennis for Two nebo SpaceWar. Kořeny videoher ale sahají ještě mnohem hlouběji – do světa poutí a cirkusů, ve kterých se objevovaly mechanické herní automaty. Na většinu z nich už dávno padá prach v opuštěných skladech, ale některé zachránili herní historici a je možné si je vyzkoušet i dnes. Na cestu za těmito úžasnými přístroji se vypravil Jirka Vašina a ve svém rozsáhlém tématu vás provede jejich rozmanitou historií.

1 zdroj: tisková zpráva

Vzestup a pád

Každý, kdo si ještě pamatuje zlaté časy herních demoverzí, nedá na tento způsob testování her zdarma dopustit. Ještě před deseti lety bylo demo takřka neodmyslitelným doplňkem vydání každé větší hry. Pak ale zájem vývojářů, a do určité míry i hráčů, o hratelné demoverze upadl a Ondřej Švára se ve svém tématu podíval na to, co za tímto úpadkem stojí, a zda mají dema ještě nějakou šanci na velký comeback.

6 zdroj: tisková zpráva

Jestliže nad zánikem demoverzí je možné plakat obecně, pádu gamblingových webů, zpeněžujících skiny do Counter-Strike, budou litovat snad jen jejich provozovatelé. Aféra kolem prorůstání hazardu do světa videoher sice stále pokračuje, její závěry jsou ale zřejmé už nyní – pokud se herní průmysl nebude bránit podobným přísavkám na svůj úspěch sám, udělají to za něj politici a úředníci. A s jejich zásahem mohou přijít změny, které si nepřeje nikdo. O celé kauze se dočtete v článku Terezy Krobové a Martina Bacha.

5 zdroj: tisková zpráva

3 zdroj: tisková zpráva

7 zdroj: tisková zpráva

10 zdroj: tisková zpráva

9 zdroj: tisková zpráva

LEVEL vychází i v elektronické verzi!

LEVEL je vedle papírové podoby k dispozici i v elektronické verzi za 79 korun - je tedy o dvacku levnější než na stáncích. Všechny podstatné informace o tom, jak elektronický Level získat, najdete v tomto článku. Prostřednictvím aplikací Alza Media a Floowie si také e-verzi Levelu můžete přečíst na webu nebo na zařízeních s iOS či Androidem. Stačí k tomu mít jen JEDEN účet, a tím pádem i JEDEN zakoupený časopis.

Podrobný obsah Levelu 269 si prostudujte na stránkách level.cz, kde zároveň najdete všechny potřebné informace o předplatném, o autorech a obecně redakci Levelu. Se svými postřehy na konto Levelu nás zastihnete na emailu redakce@level.cz nebo na Facebook stránce Levelu.

Nejnovější články