Nový obsah remasteru Baldur's Gate 2 čítá zatím 350 tisíc slov
zdroj: tisková zpráva

Nový obsah remasteru Baldur's Gate 2 čítá zatím 350 tisíc slov

27. 5. 2013 19:09 | Téma | autor: Petr Poláček |

Vydání remasterované verze klasického RPG Baldur’s Gate vedlo ke dvěma zjištěním – první hra po stránce koncepční í zábavné hodně zestárla; restaurátoři z Beamdog nejsou zrovna nejšikovnější a měli by na svých schopnostech zamakat. Ale dobře, Baldur's Gate: Enhanced Edition se zas tak úplně nevyvedla, s Baldur's Gate 2: Enhanced Edition snad tvůrci úspěšně složí reparát. Na rozdíl od jedničky je totiž dvojka stále skvělá (čti léty hra neztratila nic ze svých kvalit, ba naopak), a kdyby měla její vylepšená verze trpět stejnými neduhy, jako jednička, byla by to vážně škoda.

Podle šéfa Beamdogu, Trenta Ostera, je ale jeho tým na nejlepší cestě k tomu, aby to tentokrát nepodělali. Jak se svěřil redakci Shacknews, pro vylepšenou verzi dvojky už mají tvůrci sepsáno 350 tisíc slov nového obsahu. Zjevně to není finální údaj a týká se prý questů a obecně scénáře nejenom pro základní hru, ale i datadisku Throne of Bhaal, jenž bude součástí BG2: Enhanced Edition ve verzích pro PC a MAC, potažmo se bude prodávat jako DLC pro iOS a Android verze hry (na GoG se hra také prodává v setu základ + datadisk).

Je dost obtížné oněch 350 tisíc slov nějak kvantifikovat, I když přirovnání by se našla – třeba tento krátký textík má 330 slov. Ve výsledku jde ale spíše o kvalitu, ne kvantitu. Nový obsah pro Baldur's Gate: Enhanced Edition, jeden z důvodů, proč jsem se do hry vůbec znovu po letech pouštěl, byl ve výsledku naprosto nudný, odtržený od základní hry a ještě ke všemu krátký – i když jsem byl ve výsledku vlastně rád za to, že jsem se s tou nudou nemusel potýkat dlouho.

Raději bych tedy od Trenta Ostera slyšel informace o tom, že pro psaní a designování nového obsahu sehnali někoho fakticky dobrého, třeba zapáleného fanouška, který má původní hru stoprocetně najetou a dokázal by dát dohromady obsah navazující na původní hru a ještě v jejím duchu. Ale, dávám Beamdog šanci na již zmíněný reparát. Na závěr ještě informace pro ty z vás, co si Baldur's Gate: Enhanced Edition pořídili – na slíbeném DLC se prý pracuje, remaster dvojky má ale přednost.

Nejnovější články