Nový Rock Band by mohl oživit žánr hudebních her
zdroj: tisková zpráva

Nový Rock Band by mohl oživit žánr hudebních her

20. 2. 2015 10:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Minulá generace patřila díky masivně úspěšnému Wii z velké části causal hráčům. Nepřehlédnutelnou casual stopu ale najdete i na Xbox 360 a PlayStation 3, zejména v podobě hudebních her. Rock Band byl společně s Guitar Hero králem konzolí, kdy se hry s plastovými nástroji prodávaly po desítkách milionů kusů, ale jak rychle vyletěly na vrchol, tak stejně rychle spadly dolů. Zdá se však, že se na obzoru rýsuje renesance hudebních her - venku jsou nové konzole a hlavně nejen další informace z důvěryhodných zdrojů, že se opravdu chystá nový Rock Band.

S čerstvými spekulacemi přišel Bloomberg, který tvrdí, že na novém Rock Bandu pracují odborníci na slovo vzatí: Harmonix Music Systems. Hru prý vytváří nepřekvapivě pro novou generaci konzolí a informace mají od nejmenovaného, ale důvěryhodného zdroje. Jakmile se tahle zpráva dostala ven, začali všichni zahraniční novináři čmuchat kde se dalo, až to Harmonix nevydržel a poslal britskému Eurogameru následující vyjádření:

"Nadšením našich fanoušků kolem posledního DLC jsme potěšeni a myslíme si že je super, že lidé spekulují o budoucnosti značky. I když teď nemáme co oznámit, Rock Band pořád aktivně hrají stovky tisíc hráčů každý měsíc. Tenhle zápal do hry jasně ukazuje, že rock ještě nezemřel a my jsme dávali vždycky jasně najevo, že bychom se k sérii moc rádi vrátili, až nastane ten správný čas."

Návrat Rock Bandu jaksi neurčitě naznačoval už v minulém roce spoluzakladatel a šéf Harmonixu Alex Rigopulos. Navíc to není tak dávno, co se na internetu objevil dotazník, který dost nápadně sondoval, zda by hráči měli o další Rock Band zájem. I když je velmi nepravděpodobné, že by chytly hudební hry druhou mízu srovnatelnou s lety 2006 - 2009.

Pokus o oživení žánru by se ale Harmonixu klidně podařit mohl, pokud zvolí dobrý obchodní model, a nebudou chtít prodávat zákazníkům každý rok novou plastovou kytaru a hru. Automaticky se nabízí nějaké měsíční předplatné šité na míru dnešní době a dnešním hráčům, kompatibilita s předchozími plastovými instrumenty a možnost kupovat za rozumnou cenu i jednotlivé písničky.

Harmonix v současné době pracují na závodní hudební hře Amplitude, na kterou se jim podařilo minulý rok tak tak vybrat peníze na Kickstarteru. Vedle toho mají za sebou z poslední doby další hudební experimentální hru pro Kinect Fantasia: Music Evolved a v nějakém blíže neurčitém stádiu rozpracování se nachází i (hudební) střílečka Chroma. Studio by tak jistě po příležitost pracovat na novém Rock Bandu pro velkého vydavatele hned skočilo. Teď už jen aby po hře skočili i hráči.

Nejnovější články