Nový technický ředitel Dragon Age má mít zkušenosti s multiplayerem
zdroj: tisková zpráva

Nový technický ředitel Dragon Age má mít zkušenosti s multiplayerem

10. 1. 2019 12:44 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Nový díl Dragon Age, u nějž ještě neznáme ani název, natožpak datum vydání, usilovně hledá nové členy týmu. Bioware konkrétně pase po technickém řediteli pro celou značku – a ne jen tak ledajakém. Nejvyšší inženýrská pozice má být svěřena někomu se „zkušenostmi z vývoje multiplayerových her“.

Samozřejmě to nutně neznamená, že příští Dragon Age bude nějaké MMO – Bioware možná jen hledí do budoucnosti a chce už teď zaměstnat člověka, který jim případně ve vzdálenější budoucnosti při vývoji nějakého onlinu pomůže. Ale ve skutečnosti bych se po tomhle odhalení hodně divil, kdyby nový díl nějaký multiplayerový komponent neměl.

Informace pochází z inzerátu na LinkedInu, který zároveň po kandidátovi vyžaduje spoustu dalších věcí. Jsou tu technické a programátorské laťky, požadavky na management týmu a pěstování nových talentů a pak taky vágní řeči jako povinnost „nadchnout naše hráče“.

Zároveň se sluší dodat, že jednou ze základních filozofií studia je podle inzerátu chápání her jako kreativního média, které je schopné inspirovat lidi pomocí „podmanivého vyprávění“, takže důraz na příběh očekávejte tak jako tak, s multiplayerem nebo bez něj.

Na závěr se můžete ještě jednou podívat na v podstatě to jediné, co z nové Dragon Age zatím známe – krátký teaser z The Game Awards, v němž hlavní roli hraje plešatý elf Solas, co není tak docela elf.

zdroj: Archiv

Nejnovější články