Nový update do Battlefieldu V přidává bláznivé easter eggy
zdroj: tisková zpráva

Nový update do Battlefieldu V přidává bláznivé easter eggy

26. 6. 2019 14:15 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Ano, ano, Battlefield V není realistický. Konečně si to přiznali i sami vývojáři a v posledním updatu do hry přidali spolu s kapitolou 4 Defying The Odds taky několik velmi kvalitních easter eggů. Přejete si postavit schody do nebe nebo nepřátele likvidovat prstovou pistolkou? Žádný problém! Pew pew!

První z čerstvých easter eggů zdokumentoval youtuber jackfrags, který se původně neúspěšně snažil dostat do módu Firestorm. Místo toho si nakonec se třemi dalšími kamarády vyhrál na cvičné střelnici. Na nové mapě totiž objevili speciální plošinky, na kterých se dá cosi tajemného stavět. Konkrétně schody do nebe. A asi nepůjde jen o laciný odkaz na písničku od Led Zeppelin.

Faktem ovšem je, že ani po pěti hodinách stavění schodů do nikam se jim tajemství nepovedlo odhalit, i když jejich streamu přihlíželo několik povzbuzujících vývojářů. Rozkrývání totiž komplikuje to, že schody postupně mizí, i to, že ve vyšších polohách začali hráči potkávat letadla a další roztomilé nástrahy. Kdo ví, co je na konci skyboxu? Možná jde o odkaz na Fortnite, možná tam podobně jako na konci bludiště v Battlefieldu 1 číhá nějaká moc pěkná zbraň. Nebo nejmenší pistolka na světě?

Anebo by mohlo jít o součást nějaké delší eastereggové úkolové linie. Na některých mapách v multiplayeru totiž s lopatou můžete vykopat speciální zbraň. PRSTOVOU PISTOLI. Nepřátelům udělí poškození celých 10 HP a když umřete, přijdete o ni. Za ty úžasné komiksové efekty to ale stojí. I za to slastné prokřupnutí kloubů při přebíjení. Pew pew. Ka-pow!

Každopádně, ať už se rozhodnete bojovat proti nepřátelům touhle vynikající zbraní, anebo těmi všedně nudnými, můžete to teď provádět v severoafrické poušti. Mapa Al Sudan pro 64 hráčů se zakládá na povídce Under No Flag a zatím na ní funguje Deathmatch a Squad Conquest. Běžný Conquest dorazí později, protože se při něm vyskytly nějaké problémy během testování.

Několika změn se dočkaly i dosavadní mapy Battlefieldu V. Ve Firestormu se odemkla nová oblast v horách na jihozápadě, kde se ukrývá poměrně hodně těžké techniky a surovin. Devastation se zmenšila, Fjell 652 se soustředí víc do vesnice, Narvik přišel o svou jižní část a na Aerodrome se trochu změnilo umístění jednotlivých budov.

Update samozřejmě opravuje nejrůznější chyby v módech, zbraních, vozidlech, stabilitě a tak dále. Kompletní seznam změn si můžete přečíst v poznámkách na oficiálním webu.

Nejnovější články