Obří mod pro Vampire: The Masquerade – Bloodlines přináší nové klany a nálož dalších změn
zdroj: tisková zpráva

Obří mod pro Vampire: The Masquerade – Bloodlines přináší nové klany a nálož dalších změn

19. 2. 2015 13:45 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Vampire: The Masquerade – Bloodlines od Troika Games považuji za jednu z nejlepších RPG her, které se mi kdy dostaly do ruky a neříkám to proto, že jsem se stolní předlohou strávil nějaký ten pátek. Ostatně nebudu mít ten pocit sám, protože pro hru stále vznikají mody a třeba kousek s názvem Antitribu se řadí mezi ty nejvýznamnější a de facto překopává celou hratelnost původní hry. Prostě jde o něco, co si její fanoušek asi nemůže nechat ujít.

Ostatně, je vidět, že Antitribu mod dělali taktéž pořádní fanoušci nejen hry, ale celého universa. Začněme třeba jen s novými klany, které jsou možná to menší z celé modifikace. Je jich sedm a najdete zde jak víceméně očekávatelné sabbatové a nezávislé klany, tak i velmi vzácné krevní linie. Většina těchto nových klan musí být z ranku Antitribu, aby logicky sedla do camarillové zápletky. Mezi známějšími tak nechybí Tzimisce, kteří dostali i v herní podobě do vínku strašlivou vicissitudu, s jejíž pomocí mohou přetvářet maso a kosti jako zvrhlí umělci. Ostatně, klan dal nový význam větě „ta socha je jako živá.“

Že na modu pracoval znalec ale dokáže výskyt původních Tzimisce, kteří se považují za jediné a pravé. Ve VtM universu je to velmi okrajová sekta, která se čítá spíše na jednotlivce, ovšem disponující strašlivou mocí. I v tomto modu se honosí koldunskou magií, takže hra za původní Tzimisce bude opět o dost jiná. Zpátky mezi běžnějšími sabbatovými klany najdete Lasombry, vznešené, brutální, nemilosrdné. Ani těm samozřejmě nebude chybět jejich unikátní disciplína pracující s prapůvodní temnotou – Obtenebrace.

Nezávislí Giovanni patří mezi upíry ovládající Nekromancii. Díky tomu, že představitelé klanu sežrali své původní vládce, prastarý klan Cappadocian, se před pátravými zraky jiných klanů brání rodinnou soudržností, chytrou politikou vyjednávání s Camarillou a samozřejmě hromadou peněz. Na Giovannie částečně napojená a velmi vzácná je linie Samedi. Vznikla v oblasti Karibiku, hodně koketuje s vúdú a nikdo moc neví, co si o ní myslet. Zombie v původním smyslu slova patří k jejich majstrštykům, ovšem sami díky klanovému prokletí mrtvoly připomínají. Zajímavé je, že v modu mají nejen svou unikátní disciplínu Thanatosis, ale i Nekromancii.

Ještě výjimečnější je ale linie Nagaraja. Jde o nezávislý klan, který vznikl magickým experimentem. Díky němu Nagaraja disponují krome Nekromancie i velmi specifickou disciplínou Nihilistics. Místo krve musí konzumovat maso a z Nagaraja jsou štvanci upíří společnosti, jejich poslední zbytky chrání jen zkušenosti a mocné síly jejich Nekromancie. A nakonec jsou tu původem egyptští Followers of Set, mistři manipulace. I v modu mají svou disciplínu Serpentis, která vám, mimo jiné, umožní i proměnit se v obrovskou kobru.

Nicméně, nové klany a disciplíny nejsou v Antitribu mod to nejdůležitější. Ve formě společníků se objeví ještě osmero dalších klanů a linií, mezi nimi i Gargoyly, lovci démonů a „řídké krve,“ tedy upíří, jejich generace je tak nízká, že nemají plné upíří schopnosti. Změn se dočkal i boj, kde se objevuje možnost pro kopnutí a blokování štítem, což rozšiřuje vaše taktické možnosti. Nepřátelé jsou nyní chytřejší a mají k dispozici mocnější formy disciplín, takže byste měli být připraveni na pořádnou výzvu. To je změna oproti původní hře, protože tam někteří protivníci měli jen aury a pasivní bonusy, zatímco nyní zvládají aktivní využití disciplín, podobně jako vy.

V modu budou noví nepřátelé, noví bossové, malí i velcí a také nové boje se starými bossy. Všichni nepřátelé budou mít jiné modely, zvládnou aktivní využití schopností a někteří budou třeba náchylní na jeden druh zbraní, případně odolní vůči jinému. Celkem je v herní grafice na 600 nových modelů, 1500 nových textur, 2000 nových zvuků. NPC už by neměla na ulicích vypadat genericky, modely budou více promíchány. Co se týče úkolů, tým pořád pracuje na kampani pro Sabbat, takže mise pro Sabbat jsou dočasně odstraněny. Hlavní linie ale bude mít pozměněné některé hlavní a vedlejší questy.

Ve hře nově najdete víc, než stovku nových postav, nové úkoly atd. Celkově přináší Antittribu mód spousty změn a úprav, kvůli kterým asi bude mít smysl hru rozehrát znovu a to klidně i když jste ji již několikrát dokončili. Další informace najdete na oficiálních stránkách, či na ModDB kde si i můžete i stáhnout samotný mod, který sice je ve verzi 1.0.5, ale stále se na něm pracuje. Lovu zdar!

Nejnovější články