Obsidian plánuje z The Outer Worlds vybudovat velkou značku
zdroj: tisková zpráva

Obsidian plánuje z The Outer Worlds vybudovat velkou značku

28. 2. 2019 12:03 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Singleplayerové RPG od veteránů žánru z Obsidian Entertainment je takový byznysový kočkopes. Obsidian byl v listopadu zakoupen Microsoftem, ale The Outer Worlds je spolufinancováno Take Two a vyjde ještě pod její Private Division. Což ovšem neznamená, že případná pokračování Microsoft nepodpoří. Naopak, zdá se, že s chystanou hrou mají všichni velké plány – a pravděpodobně se jí dočkáme poměrně brzy.

Na Steamu se u The Outer Worlds na pár okamžiků objevilo datum vydání 6. srpna, což je za méně než půlrok. Nikdo z vývojářů tenhle údaj nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Kdyby to byla pravda, znamenalo by to, že vývoj už finišuje, čemuž trochu nahrává rozhovor šéfa studia Fearguse Urquharta pro Game Informer. Mimo jiné v něm totiž prohlásil, že si jsou kvalitami hry hodně jistí a že je zralá na pokračování.

„Mám pocit, že je to svět, jehož součástí lidé budou chtít být. Není to takové to generické ‚tady máš místo s mečem a drakem nebo atomovými kryty nebo vesmírnými loděmi‘, má to unikátní identitu, do které se lidi budou chtít ponořit. Líbí se mi, že v tom světě, který jsme vytvořili, strávíme ještě několik let. Jsem čtenář sci-fi a fantasy ze staré školy, všechno musí být trilogie,“ řekl Urquhart.

zdroj: Archiv

Svět The Outer Worlds je přitom prý natolik komplexní, aby v něm šlo vyprávět rozmanité příběhy a každou z her vnímat jako jedno sezení u Dračího doupěte s přáteli.

V Obisidianu momentálně pracují tři hlavní týmy – většina lidí pracuje v této chvíli na The Outer Worlds, dva menší týmy startují nové neoznámené projekty, což by podle nápověd mohlo být právě už pokračování nebo spin-off. Malá skupinka vývojářů ještě dokončuje práce na Pillars of Eternity 2.

Zatím všechno nasvědčuje tomu, že by z The Outer Worlds mohlo být kvalitní singleplayerové RPG, kterých se nám v posledních letech dostává spíš poskrovnu. Jestli se Obsidianu povede vysoké ambice naplnit, se dozvíme ještě během letošního roku. Pokud na Steamu někdo nelhal, možná už 6. srpna.

Nejnovější články