Oddworld: Abe's Exoddus se dočká podobného remaku jako Abe's Oddysee
zdroj: tisková zpráva

Oddworld: Abe's Exoddus se dočká podobného remaku jako Abe's Oddysee

14. 4. 2015 15:04 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Po úspěchu remaku v podobě Oddworld: Abe's Oddysee - New 'n' Tasty se tvůrce série Oddworld, Lorne Lanning, nechal na Twitchi slyšet, že péče v podobě kompletního remaku se dočká i další díl – hráčskou komunitou odhlasovaný Abe's Exoddus. To ostatně Lanning naznačoval ještě před vydáním New 'n' Tasty edice Oddworld: Abe's Oddysee. Podmínkou pro tvorbu dalšího remaku byl prodejní úspěch a ten zjevně, i díky vynikající práci (viz naši recenzi) přišel.

Reedice hry bude opět komplexním remakem hry z roku 1998 a nemělo by se tak jednat pouze o titul s lehce vylepšenou grafickou stránkou, ale o kompletně a od základů nově vytvořenou hru, stejně jako v případě Abe's Oddysee. Lanning znovu naznačuje, že úspěch tohoto remaku opět ovlivní nejen další budoucnost a směřování série, ale dokonce i případnou existenci nějakého AAA titulu. Lanning by rád novou hru podpořil také výraznějším marketingem, než jak tomu bylo u Abe's Oddysee.

Uvidíme, každopádně bezprostřední strach o budoucnost série nemáme – o její oblíbenosti vypovídá i to, že Oddworld: Abe's Oddysee - New 'n' Tasty si v rámci dostupnosti ve službě PlayStation Plus stáhlo na 2,4 milionů lidí.

Autoři z Just Add Water a Oddworld Inhabitants nás zároveň uklidňují, že PS3 verze Oddworld: Abe's Oddysee - New 'n' Tasty je již takřka dokončená a že se letos ještě dočkají také majitelé Wii U a Vity. Co se platforem nového remaku týče, tak tam očekáváme, že nový Oddworld: Abe's Exoddus vyjde rovněž prakticky na vše, co lze ovládat analogovými páčkami. A ve finále za zmínku rovněž stojí i fakt, že titul zatím nemá ani finální verzi jména – o té teprve bude základna fanoušků série rozhodovat.

Nejnovější články