Osmý ročník The International zná vítěze: OG si domů odnesli přes 11 milionů dolarů
zdroj: tisková zpráva

Osmý ročník The International zná vítěze: OG si domů odnesli přes 11 milionů dolarů

27. 8. 2018 11:42 | Téma | autor: Adam Homola |

Dotu 2 z pozice nejhranější hry na Steamu sice sesadil Playerunknown’s Battlegrounds, ale co do turnajů se má PUBG ještě co učit. Dota 2 má solidní náskok, a právě proběhnuvší osmý The International zná svého vítěze. Je jím evropský tým OG, který porazil čínské favority PSG.LGD.

OG vyhráli jen těsně, ale vyhráli, a to navíc po předchozím neúspěšném střetu s PSG.LGD. OG má totiž do nějakého roky prověřeného týmu daleko. Vznikli teprve v roce 2015 a byť se jim dařilo vyhrávat důležité turnaje a na The International se kvalifikovat, v roce 2016 i 2017 dostali výprask a šli domů s prázdnou.

Na loňském The International se střetli i s PSG.LGD a pro OG to dobře nedopadlo. Jako by to nestačilo, několik hráčů přeběhlo z OG ke konkurenci a tým nebyl nedlouho před začátkem letošního The International v dobré formě. Nakonec se ale dali dohromady a vyhrávali jeden zápas za druhým, až prokousali do finále.

Tam se střetli právě s PSG.LGD a ukázkový comeback navzdory všem okolnostem byl na světě. Letošní The International tak bez pochyby patří k těm zajímavějším a napínavějším, což by o některých minulých ročnících říct nešlo.

Letos se hrálo celkem o víc jak 25 milionů dolarů a jenom OG si z toho odnesli přes 11 milionů dolarů. PSG.LGD získali na druhém místě přes 4 miliony dolarů, třetí místo 2,6 milionů dolarů a čtvrté místo 1,7 milionů dolarů. Poslednímu 18. místu pak přísluší jen “cena útěchy” ve formě 63 tisíc dolarů.

Příští rok se The International 2 zase přesouvá – po několika ročnících v Seattlu byl ten letošní v Kanadě, ovšem ten příští pocestuje ještě dál a bude se konat v Číně. Tedy na domácí půdě řady týmů a hráčů, včetně letošní dvojky PSG.LGD.

Nejnovější články