Overkill’s The Walking Dead na konzolích nakonec nebude
zdroj: tisková zpráva

Overkill’s The Walking Dead na konzolích nakonec nebude

27. 2. 2019 12:55 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Před týdnem jsem psala o tom, že Sony vrátilo zákazníkům peníze za předobjednávky Overkill’s The Walking Dead na PlayStation 4, přestože vydavatel tvrdil, že hra zrušená není. Majitelé práv na značku The Walking Dead, Skybound Entertainment, nicméně dnes oznámili, že rozvazují kontrakt se Starbreeze Studios a ti přestávají pracovat jak na konzolových verzích, tak i na jakýchkoliv pokusech udržet naživu PC verzi.

Skybound Entertainment, které spoluzaložil autor původního komiksu The Walking Dead Robert Kirkman, oznámilo odstoupení od smlouvy se Starbreeze Studios, majiteli Overkill Software. „Naši tvůrci a jejich příběhy tvoří jádro Skybound a od roku 2014 jsme tvrdě pracovali na tom, aby svět The Walking Dead mohl expandovat do výjimečné kooperativní střílečky,“ píše se v prohlášení.

„Spolu se Starbreeze jsme věnovali velké úsilí řešení mnoha problémů ohledně hry, ale Overkill’s The Walking Dead obecně nenaplnilo naše standardy, ani nemá kvality, které jsme slibovali. Velmi se omlouváme všem našim fanouškům a sdílíme pocity zklamání. Zůstáváme oddaní myšlence poskytovat našich fanouškům ten nejlepší obsah, jaký můžeme nabídnout, a budeme ve videoherním světě hledat alternativy pro naši značku.“

zdroj: Archiv

PC verze kooperativní střílečky Overkill’s The Walking Dead vydaná loni na podzim se potýkala s negativními recenzemi i nezájmem hráčů. Společnost Starbreeze nedlouho po vydání oznámila škrty v rozpočtu a odvolala šéfa Bo Anderssona. Konzolové verze měly původně vyjít během února, vydavatelství 505 Games je ale v lednu odložilo na neurčito a dnes definitivně potvrdilo jejich zrušení.

Zatím se neví nic o odškodnění pro ty PC hráče, kteří investovali do deluxe edice Overkill’s The Walking Dead s přislíbenými dvěma sezónami dodatečného obsahu. Ani ty totiž podle prohlášení do hry nikdy nedorazí.

Nejnovější články