Overwatch automaticky ukončí zápas, kde se cheatuje. PUBG zase pomůže AI
zdroj: tisková zpráva

Overwatch automaticky ukončí zápas, kde se cheatuje. PUBG zase pomůže AI

15. 7. 2019 11:45 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Boj s cheatery je v lecčems bojem s větrnými mlýny. Vždy jsou o krok napřed a anti-cheatovací updaty obvykle jen řeší existující problémy, než aby jim účinně předcházely. Dvě velké firmy provozující multiplayer pro mnoho milionů hráčů, Blizzard a PUBG Corp., se teď podělily o svoje metody, jak s podváděním v Overwatchi a PlayerUnknown's Battlegrounds bojují.

O anti-cheatovacích metodách v populární battle royale PlayerUnknown‘s Battlegrounds se její tvůrci rozpovídali ve čtyřminutovém videu. V něm samozřejmě tvrdí, že pro své poctivé hráče chtějí co nejlepší zážitek ze hry, a vyzdvihují právě i spolupráci s nimi. Zejména apelují na to, abyste každé podezření na cheatování nahlásili.

Jejich proticheatovací tým je z velké části závislý právě na uživatelských upozorněních ve spolupráci s dalšími interními procesy. Prochází reporty z konkrétních her a vyhodnotí, zda opravdu došlo k použití nějakého hacku, který se pak pokusí získat. Další část týmu pak vyvíjí odpovídající opatření v rámci hry.

zdroj: Archiv

Video zároveň odhaluje, že PUBG Corp. pracuje na specializované umělé inteligenci, která by nahlášené cheatery dokázala vyhodnocovat rychleji.

„Tvůrci cheatů se samozřejmě snaží svou technologii upravovat podle naší odezvy. Nedávno jsme vymysleli poměrně sofistikovaný způsob, jak jim vývoj nelegálních programů ztížit, týká se to šifrování ukazatelů a paměti, virtualizace různých kódů a tak podobně,“ říká Dongwan Kim, jeden ze členů proticheatovacího týmu.

Overwatch jde v boji proti nepoctivcům ještě dál. V červencovém updatu její šéf vývoje Jeff Kaplan oznámil, že hra automaticky ukončí probíhající zápas, pokud detekuje, že v ní někdo používá nějaký cheat. Tohle opatření by mělo narovnat především rankované zápasy – v případě, že dojde k ukončení kvůli cheatu, ani jedna strana nepřijde o Skill Rating, který ovlivňuje vaši ligu. Potrestaný bude akorát ten hráč, který podváděl.

zdroj: Archiv

Kaplan se příliš nerozpovídal o tom, jak Blizzard nepovolený software vlastně detekuje, což je na druhou stranu pochopitelné, protože by pro cheatery bylo hned snazší tohle opatření obejít.

Kromě drsnějších opatření proti podvodníkům do Overwatche navíc opět zavítají každoroční letní atletické hry. Během následujících tří týdnů budete moct plněním výzev získat tři různé epické skiny. Naproti tomu plánovaný 31. hrdina se oproti těm předchozím trošku opozdí, ale prý se nemáte bát – dorazí, až bude vyšperkovaný k dokonalosti.

Nejnovější články