Oznámení sady her pro nový handheld od Sony
zdroj: tisková zpráva

Oznámení sady her pro nový handheld od Sony

2. 6. 2011 20:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jasnou jedničkou v line-upu chystaného handheldu NGP od Sony bude asi Uncharted: Golden Abyss. Dějově se bude odehrávat pře událostmi Uncharted: Drake's Fortune a zároveň to nemá být prostý prequel. Všichni se shodují, že hra vypadá úžasně a blíží se vizuální podobu současným konzolím. Co se týče ovládání, dva analogy umožňují víceméně emulovat DualShock. Nicméně, je zde i možnost ovládat pomocí speciálních funkcí NGP. Na dotykové obrazovce budete moci kontextovými tlačítky bojovat či šplhat, ale nikdo vás nenutí. I toto ovládání je ale )dajně dobré a pocity z něj prý přirozené.


Nakláněním handheldu pak využíváte akcelerometr, jímž třeba při šplhání vychylujete Drakea anebo s jeho pomocí zaměřujete optiku sniperky. Jediné, kde asi budete muset využívat touchscreen, jsou puzzle minihry, kde třeba pohybujete kusy skládačky.

S uncharted samozřejmě seznam her nekončí. Dalším kouskem, na nějž se těšíme, je WipEout 2084. Ten se bude odehrávat v době zrodu těchto futuristických závodů, a jako zajímavý prvek hra nabídne možnost závodit proti hráčům WipEout HD/Fury na PS3. Najednou bude moci soupeřit 8 hráčů a základem bude jako obvykle zvládnutí vzdušných brzd a ovládání hry pomocí akcelerometru. Po rozkliku najdete další nově oznámené NGP hry, dále videointerview s vývojářem Uncharted: Golden Abyss a záběry z hraní Wipeout 2084.

Další nově představené NGP tituly:

Další klasikou je Super Stardust Delta, což je hra, která zabodovala už na PSN. Vizuálně atraktivní akční hříčka by měla využívat analogy i touchscreen a pravděpodobně bude stejně návyková jako sestra z PS3.

Zajímavě zní Sound Shapes, 2D plošinovka, v níž svými akcemi skládáte hudbu a tu pak sdílíte na internetu.

Hustle Kings vás pak zavede na zelené plátno, které je dle obrázků zpracováno skutečně krásně, stejně jako ony kulečníkové koule.

Reality Fighters vám umožní nahrát svou podobu do hry, kde si pak budete rozbíjet v bojovkovém stylu ústa v prostředí... které si také nahrajete do hry. Třeba ve své kanceláři.

Little Deviants – od tohoto kousku nevíme, co vlastně čekat, protože by měl využívat všech možností NGP včetně mikrofonu a obou kamer a základním těžištěm hry by měla být rozšířená realita.


Uncharted: Golden Abyss videointerview


Záběry z hraní Wipeout 2084



Games.cz E3 2011 speciál vám přinášejí sponzoři Conquest Entertainment a Electronic Arts.

Nejnovější články