Parádní trailer k Beyond Good & Evil 2 představuje mladou Jade jako drsnou záporačku
zdroj: Foto: Ubisoft

Parádní trailer k Beyond Good & Evil 2 představuje mladou Jade jako drsnou záporačku

12. 6. 2018 11:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Ubisoft svoji tiskovou konferenci minulý rok pomocí Beyond Good & Evil 2 uzavíral, letos otevíral. Dostali jsme nové záběry z hraní, parádní CGI trailer a představení způsobu interakce vývojářů s komunitou. V rozporu s rok starými informacemi se ve hře objeví i stará známá Jade, která, alespoň to tak vypadá, bude nejspíš hlavní zápornou postavou.

Jade se totiž objeví na konci přiloženého traileru v pozici lovkyně pirátů, po boku vojáků Alpha Section a se zakrvácenou katanou v ruce. Vývojáři ve vlastním rozboru traileru potvrdili, že Jade nebyla vždy jen ta slušná a milá novinářka, kterou si pamatujeme z prvního dílu. Má temnou minulost, a právě v Beyond Good & Evil 2 ji uvidíme a dostaneme kontext, jenž v jedničce chyběl.

Spolupráce s Alpha Section je prý záměrná, stejně jako zobrazení zakrvácené katany. Vývojáři chtěli jasně ukázat, že Jade zabíjela lidi, se specializací na lov pirátů. A právě jedním z vesmírných pirátů budete v BGE2 i vy. Na loňské E3 přitom vývojáři jasně říkali, že se dvojka odehrává ještě před narozením Jade.

zdroj: Ubisoft

Ta přitom není jedinou známou postavou, kterou v prequelu uvidíme. Ono prase v kuchyni totiž není jen tak nějaké prase (jako to loňské prase...), ale sám Pey’j. Vedle CGI traileru jsme dostali také nové záběry z hraní, které jsou sice pořád z pre-alpha verze, ale už vypadají alespoň trochu k světu.

Video přestavuje souboje i létání v ulicích jednoho velkého města, s tím, že podle tvůrců jde pořád jen o maličkou ukázku toho, co všechno BGE2 nabídne. Stále ovšem platí, že půjde o akční adventuru s RPG prvky, kterou budete moct hrát jak sami, tak v kooperaci s přáteli.

Druhá část prezentace hry se pak točila kolem zapojení komunity, a to nejen skrze už rok fungující Space Monkey Program. Novinkou je právě oznámená spolupráce s firmou Hit Record, zaměřující se na komunitní tvorbu obsahu pro různá média. Beyond Good & Evil 2 je jejich první spolupráce s herní společností, potažmo i první tvorba obsahu pro hru.

zdroj: Archiv

Pokud jste tedy talentovaný umělec či umělkyně, ať už hrajete na nějaký hudební nástroj, zpíváte, kreslíte, děláte 3D modely či cokoliv podobného, zbystřete. Skrze Hit Record se mohou vaše výtvory dostat přímo do hry. V praxi ale nejde o obyčejnou soutěž, kdy by řada amatérských umělců vytvořila například písničky, lidé z Hit Record by z tisíců příspěvků vybrali jen hrstku a z té hrstky si tvůrci z Ubisoftu vybrali jednoho vítěze.

Celý Hit Record je totiž založený na komunitní spolupráci, tudíž můžete vzít něčí hudbu a přidat k ní vokály, nebo třeba upravit cizí obrázek a někdo zase může upravit ten váš. Detaily, jak to bude celé fungovat, popisují tvůrci ve dvojici specializovaných videí, určených primárně pro potenciální zájemce o spolupráci.

Na první příklady komunitního obsahu se ale můžete podívat už teď, na oficiální stránce BGE2 na Hit Record najdete hned několik příkladů v čele s artworky a hudbou.

Beyond Good & Evil 2 se tak začíná velmi pomalu rýsovat, ale datum vydání jsme samozřejmě ještě nedostali. Hra je pořád daleko, ale snad o ní budeme v nadcházejících měsících slýchat častěji než jen vždycky jednou za rok na E3.

Nejnovější články