Pátá Yakuza znovu s Kazumou a v Kamuroču
zdroj: tisková zpráva

Pátá Yakuza znovu s Kazumou a v Kamuroču

27. 10. 2011 12:59 | Téma | autor: Aleš Smutný |

V celé republice se najde asi tak deset lidí, kteří mají rádi hodně specifickou sérii Yakuza, která bývá občas mylně přirovnávána k sérii GTA.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Tak nás deset jistě ocení nové informace o pátém dílu, o něž se podělil tvůrce série Tošihiro Nagoši ve svém pravidelném pořadu. Tedy, podělil se i o informace, že má rád rajčata a spí se svou kočkou, ale to už nás tolik nezajímá. Důležitější jsou zprávy o samotném pátém dílu.

V něm se opět objeví Kazuma Kirjú, hlavní hrdina všech předešlých dílů (nu, u čtyřky je to hodně diskutabilní), který je pro Nagošiho jednoznačnou tváří celé série, bez nějž by si prostě nešlo Yakuzu představit. Což ovšem nezaručuje, že za něj budeme hrát. Zatím totiž odmítá Nagoši sdělit, zda budete mít jednoho hrdinu nebo jich bude více. Je však jisté, že tu bude další symbol série, čtvrť Kamuročo. Kromě ní tu bude ale ještě jedno město a tvůrci chtějí nechat rozhodnout hráče, jaké. Proto spustili na webu (který je kompletně v japonštině a vyžaduje od vás japonské bydliště) anketu.

Každopádně, do finále výběru se dostala čtyři místa – Sapporó, Nagoja (mohli bychom zajít na sumo!), Ósaka a Fukuoka. Pokud se tedy v Japonsku vyznáte, vyberte si sami, co by vám asi tak nejvíce sedlo jako místo pro hraní. Nicméně se asi nebude dále rozvíjet růst Kazumova vlivu, ale naopak se vrátíme k počátkům. Nagoši by totiž rád odvyprávěl nultou kapitolu, tedy hlubší minulost klanu Todžo. Z toho by se dalo odvozovat, že Kazuma bude možná jen ve vedlejší roli... ale kdo ví.

Nejnovější články