PC verze Destiny dává podle šéfa Activision smysl, zatím ji ale nepotvrdil
zdroj: tisková zpráva

PC verze Destiny dává podle šéfa Activision smysl, zatím ji ale nepotvrdil

16. 6. 2014 12:45 | Téma | autor: Petr Poláček |

Množství pozitivních komentářů na adresu střílečky Destiny od Bungie a Activision se po víkendovém alfa testu množí geometrickou řadou, a protože jistě dolehly i k uším a očím PC hráčům, musí se nutně ptát, jak to vlastně je a bude s případnou PC verzí. Bungie zatím konkrétní odpověď na otázku nenabízí, ale CEO Activision Erik Hirshberg přeci jen přiživil naději, že se Destiny na PC dříve či později objeví.

rozhovoru pro Polygon Hirshberg možnost vydání Destiny na PC komentoval slovy: „Hodila by se na PC, hodně o tom debatujeme a uvažujeme o tom. S ohledem na žánr a typ hry by to dávalo smysl.“

Vzápětí Hirshberg dodal, že bychom to neměli brát jako oznámení nebo potvrzení, protože: „Víte, vyvíjet hru pro PC je něco jiného, než ji dělat pro konzole. Chceme postupovat krok po kroku, neudělat nikde chybu a dosáhnout nejvyšší možné kvality. Ale vidím to stejně, ta hra by se na PC přirozeně hodila,“ potvrzuje obecný dojem Hirshberg, když zároveň uvedl, že bude možné přenášet uložené pozice z PS3 a X360 do PS4 a Xbox One verzí.

zdroj: Archiv

Důvodem je nejenom plán podporovat hru dlouho po vydání novým obsahem, ale hlavně záměr nabídnout v průběhu dalších deseti let (doba kontraktu Bungie s Activision) pokračování, která by měla hráčům umožnit, aby začali tam, kde skončili v díle předchozím. 

Hirshberg též v rozhovoru pro Polygon připomíná fakt, na který se velmi často zapomíná. Navzdory solidnímu startu PS4 a Xbox One hraje drtivá většina majitelů konzolí ještě pořád na PS3 a X360. Proto by podle Hirshberga nebylo možné vydat hru s ambicemi typu Destiny pouze na next-gen platformách – finančně by se to ještě stále nevyplatilo, což je situace, která se jen tak rychle během pár měsíců nezmění.

Ohledně PC verze Destiny však snad změna stavu z "nevíme, možná" na "potvrzujeme" přijde velmi brzy. Destiny by se na PC vážně skvěle vyjímala.

Nejnovější články