Peter Molyneux opouští Lionhead a Microsoft
zdroj: tisková zpráva

Peter Molyneux opouští Lionhead a Microsoft

7. 3. 2012 13:45 | Téma | autor: levis |

A teď jedna nečekaná, dost možná nejdůležitější zpráva z celé letošního GDC: po patnácti letech se Peter Molyneux rozhodl, že opustí Lionhead a také svoji pozici v Microsoftu. Jako tvůrčí konzultant bude nadále při ruce během vývoje Fable: The Journey, jinak se chce ale soustředit pouze na své vlastní, nezávislé projekty s firmou 22 Cans (22 plechovek).

"Microsoft a Lionhead opouštím se smíšenými pocity. Lionhead je firma, jíž jsem založil v roce 1997, a odcházím nyní, na konci vývoje Fable: The Journey," řekl ve svém stanovisku Molyneux. Těší ho prý, že se podařilo před lety stvořit hru na bohy Black & White a v případě Kinectu i průkopnické, ale nikdy nevydané demo Milo & Kate.

"Mám pocit, že už je čas se vydat na nové nezávislé dobrodružství. Rád bych poděkoval všem v Lionheadu i svým partnerům v Microsoftu, kteří mi během let byli neuvěřitelně nápomocní a oddaní."

Lionheadu se nyní ujme spoluzakladatel firmy Mark Webley, naopak Microsoft zatím náhradu na pozici šéfa evropských studií nenašel.

Nejnovější články