PlayerUnknown‘s Battlegrounds přidává pingovací systém
zdroj: tisková zpráva

PlayerUnknown‘s Battlegrounds přidává pingovací systém

2. 7. 2019 7:45 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Zatímco dlouhodobě nejpopulárnější battle royale Fortnite stačil na okopírování pingovacího systému z Apex Legends necelý měsíc, její starší, ale teď už menší sestřička PUBG si musela počkat těch měsíců pět. Dvojka na trhu sice možná klesá, ale pořád ji v nejsilnějších momentech dne hraje 700 000 lidí naráz, takže musí chtě nechtě držet krok s trendy.

V pořadí 30. patch přidává užitečný komunikační systém, který v týmových režimech pomůže především introvertům a lidem s odporem k mluvení s cizími hráči. Na kolečku myši nebo na F3 teď najdete klasické zkratkovité hlášky, když máte málo zdraví nebo jste někomu omylem sebrali nějaký cenný loot. Stejně jako v Apex Legends ale můžete taky označit nepřátele, předměty nebo směr, kudy byste se podle vás měli vydat. Intuitivní, jednoduché, praktické.

Pingování se už teď kromě Fortnite a Apexu používá i v módu Danger Zone pro CS:GO, které se nedávno stalo free-to-play titulem. Apex Legends se možná nestane legendou, ale z tohohle revolučního nápadu budou kooperativní hry zřejmě těžit ještě hodně dlouho.

zdroj: Vlastní

Mezi další novinky patří nová ničivá pistole Deagle a obrněné obojživelné vozítko BRDM-2, které si můžete přivolat světlicí. Zvýšenou mobilitu vám zajistí čerstvé parkourové prvky – nyní se totiž můžete chytat říms! Skákání a šplhání na objekty až 2,5 metru vysoké i přeskakování a zachytávání protějších okrajů z vás asasíny sice asi neudělá, ale otevírá spoustu nových míst na všech čtyřech stávajících mapách, takže se můžete schovávat a prozkoumávat dle libosti.

Výčet veškerých změn a inovací najdete na oficiálním webu, ať už jde o kanystry s benzínem, nebo o systém odměn za pravidelné přihlašování. Třicátý patch je jeden z těch obsáhlejších, nebude tedy na škodu tetičku PUBG zase po delší době navštívit, pokud jste tak ještě neučinili.

Jak si můžete přečíst v nedávném článku, i přes klesající zájem hráčů PUBG Corporation nelení a otvírá novou pobočku, která se bude věnovat vývoji příběhového AAA titulu ze světa, kde se nedostatek potravy řeší soubojem stovky lidí o jediné smažené kuře.

Nejnovější články