PlayerUnknown‘s Battlegrounds se na konzolích dočká cross-playe
zdroj: tisková zpráva

PlayerUnknown‘s Battlegrounds se na konzolích dočká cross-playe

23. 8. 2019 10:55 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Zatímco nejpopulárnější současnou battle royale Fortnite si zahrajete napříč platformami, PlayerUnknown‘s Battlegrounds tuhle možnost zatím nenabízí. To by se ale letos na podzim mělo změnit, alespoň na Xboxu One a PlayStation 4. Microsoft to oznámil v pondělí během svého Inside Xbox na Gamescomu.

PUBG Corp v prohlášení uvedla, že meziplatformní hraní byla jednou z hráčsky nejžádanějších funkcí, takže jsou rádi, že jim ji budou moct konečně poskytnout. „Naším prvním cílem bylo umožnit 100 hráčům z obou konzolových základen se spojit v jednom zápasu. Tím druhým cílem pak bylo zlepšit matchmaking, který by se tím měl zkrátit díky větší hráčské základně. Méně čekání, víc nepřátel na bojišti = víc šancí urvat si pro sebe kuřátko k večeři.“

zdroj: Archiv

S propojením hráčů i v rámci PC se zatím nepočítá – nejde ani tak o složitost technického řešení, jakož spíš o očividnou výhodu hráčů s klávesnicí a myší.

Společné hraní mezi Xboxem One a PlayStation 4 bude PUBG Corp. testovat na pokusném serveru na konci září, plně funkční v rámci běžných her by pak mělo být od října. Mimo to pak do PUBG už dorazila čtvrtá sezóna s battle passem a hromadou změn včetně těch grafických pro úplně první mapu Erangel. Kromě jiného se na ní teď bude i měnit počasí.

Nejnovější články